Skocz do zawartości

Bóbr

Myku1987

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 7 miesięcy temu...
  • 2 lata później...

ostatni wpis ponad 2 lata temu? donosy z innych intermetów mówią ze tm słabo teraz, prawda to? 

Bylem dwa dni (pierwszy raz po kilku latach), z muchówką, okolice Trzcińska (głównie) i Nielestno (jedno przedpołudnie).

Wyniki: trzy lipki 30-35 cm, jeden pstrąg jakieś 35 cm + jeden maluszek, + kilka brań.

Pogoda chyba nie sprzyjała - bardzo sie ochłodziło, wilgotno z deszczem - o dziwo w tym chłodzie i siąpiącym deszczu sporo jętki płynęło ale prawie nic jej nie zbierało - super pojedyncze oczka na jednej płani widziałem

Uwaga - kupiłem licencję na 3 dni okazjonalny, nieplanowany wyjazd), dali mi mandat za brak wydrukowanego zezwolenia :-( - 100 zł -  bez sens? po co drukować zezwolenie kiedy łowię na no-kill? co mam niby raportować?  gdzie ekologia? nie wspomnę o niedogodności bawienia sie z tymi papierami w deszczu.

Nie miałeś wydrukowanego Zezwolenia czy Rejestru.

Wiem, że otrzymałeś wszystko w jednym pliku pdf, ale Zezwolenie to co innego niż Rejestr. Być może łowiąc no kil i mając wydrukowane Zezwolenie, a nie mając wydrukowanego Rejestru by odpuścili. Nie wiem, tak tylko gdybam.

Rejestr na C&R i otwartej wodzie gdy nie zabierasz ryb w pewnym sensie jest wyłącznie informacją dotyczącą presji. Nie zapisujesz ryb wypuszczonych. Przy zakupie zezwoleń zakupionych przez Internet zobowiązany jesteś do przeniesienia papierowego zapisu do formy elektronicznej. Jest to warunek zakupu zezwoleń w kolejnym sezonie. Tak przynajmniej to działa w NS.

Rejestr na C&R i otwartej wodzie gdy nie zabierasz ryb w pewnym sensie jest wyłącznie informacją dotyczącą presji. ...

to ma jakiś sens przy rocznych licencjach (choć mały IMO z powodu licznych błędów w raportowaniu)

- przy 1 czy 3 dniowych licencjach to bez sensu - wiadomo że jak ktoś kupuje jednodniówkę to idzie łowić wiec dodatkowe raportowanie to tylko biurokracja/praca za którą płacimy działaczom i marnowanie kasy,

• 8 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...

Dzien Dobry czy któryś z kolegów ma treść przepisów RAPR na JG chodzi mi o ograniczenia długości przynęty na Bobrze i ilosci hakow/kotwiczek... Zastanawiam sie czy wykupować i jechać ... Bo jak jakies wariackie sa obostrzenia szkoda mi wlec 50km w jedna strone. Z gory dla Jakiejs Dobrej Duszyczki dziekuje

Dzien Dobry czy któryś z kolegów ma treść przepisów RAPR na JG chodzi mi o ograniczenia długości przynęty na Bobrze i ilosci hakow/kotwiczek... Zastanawiam sie czy wykupować i jechać ... Bo jak jakies wariackie sa obostrzenia szkoda mi wlec 50km w jedna strone. Z gory dla Jakiejs Dobrej Duszyczki dziekuje

https://jgora.pzw.pl/brepo/panel_repo/2024/10/23/uzigmz/zasady-amatorskiego-polowu-ryb-na-2025.pdf

• Like 1

To problemy do pokonania. Tak jest przecież, na całkiem sporej ilości łowisk. Przećwiczyłem ostatnio na Łupawie a później na Dunajcu.

Po muchę nie sięgam.

Zresztą, najczęściej zbroję i tak dość skromnie nawet tam, gdzie jeszcze ograniczenia nie obowiązują:

https://photos.app.goo.gl/FyNnP9riSxXrweoh6

Edytowane przez popper
  • Like 8

To problemy do pokonania. Tak jest przecież, na całkiem sporej ilości łowisk. Przećwiczyłem ostatnio na Łupawie a później na Dunajcu.

Po muchę nie sięgam.

Zresztą, najczęściej zbroję i tak dość skromnie nawet tam, gdzie jeszcze ograniczenia nie obowiązują:

Mądrego to miło poczytać! ^_^

• Like 2

Po muchę nie sięgam.

Waldku co to za wobler? ????