hardy50 Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 W czerwcu może się coś zmieni. W tym roku byłem ostatni raz w styczniu na rybach, choć ma do rzeki 10 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ejdiem Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Dokładnie, po okresie ochronnym lipienia można już w Bobrze łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ergie1 Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Dokładnie, po okresie ochronnym lipienia można już w Bobrze łowić A lipień przypadkiem nie ma okresu ochronnego do końca maja ??PozdrawiamRyszard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ejdiem Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 oczywiście że ma, dlatego w poprzednim poście pisałem "Dla mnie Bóbr powyżej Jeleniej od kilku lat otwiera się dopiero w maju/czerwcu." Jak już jadę w maju to nie tam gdzie mogę trafić lipki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Arak Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 Może jakaś jętka się pojawiła ? ktoś był ? jakieś info ? może być i na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommoss Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 Chyba jeszcze za zimno na jakieś masowe wyloty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adic Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Byłem na mały rekonesans w weekend. Po godzince dałem sobie spokój i zmieniłem rzekę. Woda zimna i duży przepływ, chociaż czysta. Mało w niej życia jeszcze. Bóbr w tym roku mocno spóźniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy50 Opublikowano 1 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 (edytowane) Wszystkiego dobrego w Nowym Roku 2022. Wysoki stan wody zepsuł plany wypadu w okolice Jeleniej Góry. Może ktoś się wybrał i zda relację ? Edytowane 1 Stycznia 2022 przez hardy50 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 5 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 Jak tam sytacja ktos wie? Bo swice w te wodowskazy i sam nie wiem czy jechac. Ktos znad rzeki da info? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2024 ostatni wpis ponad 2 lata temu? donosy z innych intermetów mówią ze tm słabo teraz, prawda to? Bylem dwa dni (pierwszy raz po kilku latach), z muchówką, okolice Trzcińska (głównie) i Nielestno (jedno przedpołudnie).Wyniki: trzy lipki 30-35 cm, jeden pstrąg jakieś 35 cm + jeden maluszek, + kilka brań.Pogoda chyba nie sprzyjała - bardzo sie ochłodziło, wilgotno z deszczem - o dziwo w tym chłodzie i siąpiącym deszczu sporo jętki płynęło ale prawie nic jej nie zbierało - super pojedyncze oczka na jednej płani widziałem Uwaga - kupiłem licencję na 3 dni okazjonalny, nieplanowany wyjazd), dali mi mandat za brak wydrukowanego zezwolenia :-( - 100 zł - bez sens? po co drukować zezwolenie kiedy łowię na no-kill? co mam niby raportować? gdzie ekologia? nie wspomnę o niedogodności bawienia sie z tymi papierami w deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterS Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Jeleniogórska straż rybacka to świetni "ekonomiści", bo walą mandaty za co się tylko da. Tony kartek A4 do pozwolenia trzeba wydrukować, ale nikt już nie rozlicza z jego zdania do koła PZW!!! Więc po co wypisywać, a tym bardziej marnować papier!? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Nie miałeś wydrukowanego Zezwolenia czy Rejestru. Wiem, że otrzymałeś wszystko w jednym pliku pdf, ale Zezwolenie to co innego niż Rejestr. Być może łowiąc no kil i mając wydrukowane Zezwolenie, a nie mając wydrukowanego Rejestru by odpuścili. Nie wiem, tak tylko gdybam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Rejestr na C&R i otwartej wodzie gdy nie zabierasz ryb w pewnym sensie jest wyłącznie informacją dotyczącą presji. Nie zapisujesz ryb wypuszczonych. Przy zakupie zezwoleń zakupionych przez Internet zobowiązany jesteś do przeniesienia papierowego zapisu do formy elektronicznej. Jest to warunek zakupu zezwoleń w kolejnym sezonie. Tak przynajmniej to działa w NS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Rejestr na C&R i otwartej wodzie gdy nie zabierasz ryb w pewnym sensie jest wyłącznie informacją dotyczącą presji. ...to ma jakiś sens przy rocznych licencjach (choć mały IMO z powodu licznych błędów w raportowaniu)- przy 1 czy 3 dniowych licencjach to bez sensu - wiadomo że jak ktoś kupuje jednodniówkę to idzie łowić wiec dodatkowe raportowanie to tylko biurokracja/praca za którą płacimy działaczom i marnowanie kasy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy50 Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia Jak wieści znad Bobru po powodzi? Chodzi mi od odcinek od zapory pilchowice w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 9 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia dzwoń do tartaku nad Bobrem byłem łowiłem nic większego niż 40cm nie złowiłem. ale byłem jakieś 2-4km poniżej zapory. lepiej już wybrać się Wleń i okolice. jeśli łowisz to znasz miejscówki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy50 Opublikowano 11 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia (edytowane) Znam aż do Bolesławca ???? a Igorowi nie będę głowy zawracać. Edytowane 11 Stycznia przez hardy50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 6 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego Dzien Dobry czy któryś z kolegów ma treść przepisów RAPR na JG chodzi mi o ograniczenia długości przynęty na Bobrze i ilosci hakow/kotwiczek... Zastanawiam sie czy wykupować i jechać ... Bo jak jakies wariackie sa obostrzenia szkoda mi wlec 50km w jedna strone. Z gory dla Jakiejs Dobrej Duszyczki dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 8 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego Dzien Dobry czy któryś z kolegów ma treść przepisów RAPR na JG chodzi mi o ograniczenia długości przynęty na Bobrze i ilosci hakow/kotwiczek... Zastanawiam sie czy wykupować i jechać ... Bo jak jakies wariackie sa obostrzenia szkoda mi wlec 50km w jedna strone. Z gory dla Jakiejs Dobrej Duszyczki dziekujehttps://jgora.pzw.pl/brepo/panel_repo/2024/10/23/uzigmz/zasady-amatorskiego-polowu-ryb-na-2025.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 8 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego https://jgora.pzw.pl/brepo/panel_repo/2024/10/23/uzigmz/zasady-amatorskiego-polowu-ryb-na-2025.pdfNiech po prostu zrobią fly only (jak juz w przeszłości zdaje sie bylo), a nie jakieś bzdury z przezbrajaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego A co ze spiningistami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 8 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego A co ze spiningistami?Waldek, sam spinninguje glownie, ale jak widze te wygibasy z hakami to mi slabo. Ja bym po prostu zostawił max jedna kotwice bezzadxiorowa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego (edytowane) To problemy do pokonania. Tak jest przecież, na całkiem sporej ilości łowisk. Przećwiczyłem ostatnio na Łupawie a później na Dunajcu.Po muchę nie sięgam.Zresztą, najczęściej zbroję i tak dość skromnie nawet tam, gdzie jeszcze ograniczenia nie obowiązują: https://photos.app.goo.gl/FyNnP9riSxXrweoh6 Edytowane 8 Lutego przez popper 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego To problemy do pokonania. Tak jest przecież, na całkiem sporej ilości łowisk. Przećwiczyłem ostatnio na Łupawie a później na Dunajcu.Po muchę nie sięgam.Zresztą, najczęściej zbroję i tak dość skromnie nawet tam, gdzie jeszcze ograniczenia nie obowiązują: https://photos.app.goo.gl/FyNnP9riSxXrweoh6Mądrego to miło poczytać! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 16 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego To problemy do pokonania. Tak jest przecież, na całkiem sporej ilości łowisk. Przećwiczyłem ostatnio na Łupawie a później na Dunajcu.Po muchę nie sięgam.Zresztą, najczęściej zbroję i tak dość skromnie nawet tam, gdzie jeszcze ograniczenia nie obowiązują: https://photos.app.goo.gl/FyNnP9riSxXrweoh6Waldku co to za wobler? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi