jacavip Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Witam, miałem dziś okazję pomacać kijek Larus Platinum Triumph w dw?łch długościach : 8'6 oraz 9'6 (kr?łtsza to 4 część. travel, dłu?źsza natomiast klasyczny dwuskład). Ju?ź od pewnego czasu kolega zachwalał mi te kije jako bardzo przyzwoite konstrukcje, a kiedy wspomniałem ?źe zaczynam rozglądać się za jakimś kijem boleniowym,powiedział ?źe konieczie muszę zobaczyć tego Larus'a.Muszę przyznać, ?źe kij na sucho zachowuje się naprawdę fajnie i mocno mi się spodobał ale jako, ?źe o Larusie wiele wcześniej nie słyszałem prosiłbym o jakieś wasze opinie jeśli ktoś z Was miał z tą firmą jakieś przygody.P.S.obiło mi się o uszy ze ich blanki maja cos wsp?łlnego z St. Croixpozdrawiam,jacavip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Wątpliwe aby miały, ewentualnie są tłuczone w tej samej fabryce w Chinach co najtańsze St Croix. Larus ma wędziska z najni?źszej p?łłki i serię Platinium. Te dro?źsze, zresztą nie tylko wędki to czysta podr?łba dro?źszych marek. Kupują coś interesującego i tłuką w Chinach, raz lepiej raz gorzej. Platinium jest uzbrojone w komponenty fuji. Większość kij?łw mo?źna spokojnie przecią?źać. Największa wada to mglista gwarancja - wiem bo przez kilka lat byłem ich dystrybutorem - raz uznają bez szemrania, innym razem mo?źna pomarzyć, w obecnej sytuacji firmy raczej bym stawiał na drugą opcję. PS. Larus to taki Litewski Dragon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Mo?źliwe, ?źe le?źą obok nich przy produkcji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Kolega ma tego 10'( kupiony właśnie z myślą o boleniach ) Bardzo udany kijek cw jest moim zdaniem zani?źony bo mo?źna nim machać spokojnie 30g.Kij naprawdę warty swojej ceny Tu opis ze strony Larusa305cm HMGraphit;c.w.3/8-3/4oz.(11-21g); akcja fast; przelotki Fuji Alconite;uchwyt Fuji; rękojeść wykonana z portugalskiego korku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Czasem i te tańsze konstrukcje są udane.Macałem np. starego dragona zodiaka-bardzo udana konstrukcja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Kolega ma tego 10'( kupiony właśnie z myślą o boleniach ) Bardzo udany kijek cw jest moim zdaniem zani?źony bo mo?źna nim machać spokojnie 30g.Kij naprawdę warty swojej ceny Tu opis ze strony Larusa305cm HMGraphit;c.w.3/8-3/4oz.(11-21g); akcja fast; przelotki Fuji Alconite;uchwyt Fuji; rękojeść wykonana z portugalskiego korku Ja wolę kije o pełniejszym ugięciu. Tym mo?źna i 50gr rzucić, testowaliśmy je dość intensywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzsiekM Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Pozwole sobie wtrącić się do dyskusji poniewa?ź znam dobrze wedziska Larusa posiadam kijek z serii Platinium PFJ9MF2. Po pierwsze blanki do tej serii mają wiele wsp?łlnego z St.Crox, ale to sprawa drugorzędna, bo i tak na ten temat pewnie zdania beda podzielone. Po drugie nie rozumiem oceny sprzętu na podstawie nazwy firmy kt?łra jest kojarzona z tanim bazarowym sprzętem i słusznie, ale nie znaczy ze nie mają naprawde dobrego sprzętu. Po co sugerować się nazwą i wygadywać głupoty. Lepiej wziąć w rękę kij, pomacać i dopiero wydawać opinie. Blank jak i inne komponenty są najwy?źszej p?łłki (jedyne zastrze?źenia mam do nienajlepszego korka). Łowie tym kijem drugi sezon ka?źdą rybę począwszy od pstrąg?łw po sandacze i szczupaki. Rewelacja. Czucie przynęty i brania mistrzostwo, por?łwnywalne do drogich wędzisk z tubą rezonansową. Żadna ryba nigdy z niej nie spadła. Nie rozumiem więc mało pochlebnych zdań na temat tych wędek. Panowie, sprawdźcie ją nad wodą... Zmienicie zdanie Pozdrawiam, Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 O Larusach było ju?ź parę razy na forum mam wra?źenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Było, ?źe to niby jak avid, tyle ja wynalazłem. A gdzie mo?źna obmacać/kupić takie kije? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel75 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Było, ?źe to niby jak avid, tyle ja wynalazłem. A gdzie mo?źna obmacać/kupić takie kije? Larus to Avid Mercedes to mały fiacik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Było, ?źe to niby jak avid, tyle ja wynalazłem. A gdzie mo?źna obmacać/kupić takie kije? Larus to Avid Mercedes to mały fiacik Chyba napisałem, ?źe niby? Więc szyderstwo średnio na miejscu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Było, ?źe to niby jak avid, tyle ja wynalazłem. A gdzie mo?źna obmacać/kupić takie kije? Larus to Avid Mercedes to mały fiacik Seria Platinium była tworzona w oparciu o Avidy. Kilka lat temu nawet nalepki miały łudząco podobne. Są oczywiście r?ł?źnice między tymi kijami,ale wielu mniej oblatanych nie zauwa?źyło by r?ł?źnicy. Tak jak napisałem wcześniej, Larus klepie w tych samych fabrykach co wielcy albo kopiuje je na maxa, tak samo jak nasi rodzimi dystrybutorzy. Niejednokrotnie mo?źna zobaczyć np. kołowrotki znanych marek po kilka st?łwek i jakiegoś Jaxona, identycznego za 80pln. Niemniej Larus nie jest Avidem i nigdy nie będzie. Seria Platinium to przyzwoite kije za niezłe pieniądze, wg mnie lepsze np od wielu średniak?łw czy kij?łw z wy?źszej p?łłki naszych rodzimych firm. Wada to brak gwarancji - wbrew temu co sądzą sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacavip Opublikowano 26 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Witam, dzięki za odpowiedzi, jutro mam zamiar się przejechać i do dystrybutora Larusa i tam troche popytać i potestować kije na sucho. Tak jak ju?ź wcześniej pisałem kij miałem ju?ź w ręku i naprawdę robi bardzo dobre wra?źenie, zar?łwno pod względem pracy, ugięcia jak i zastosowanych komponent?łw. Najbardziej obawiam się właśnie o to jak ten przyzwoity blank z tymi przyzwoitymi elementami zaostał w fabryce połączony oraz o gwarancję, kt?łra podobno jest ale jej nie ma Jutro postaram się napisać coś o wra?źeniach. Pozdrawiam,jacavip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzsiekM Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Pomimo braku gwarancji o blank nie musisz sie martwić. Naprawdę mogą duuuu?źo przejść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacavip Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Witam ponownie, dziś pojechałem, pomacałem i zanabyłem. Jutro postaram się wrzucić foty. A coś więcej jeśli chodzi o zachowanie z ryba na drugim końcu to bli?źej maja. Og?łlne wra?źenie jeśli chodzi o wykonanie - całkiem sympatico. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzsiekM Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Szczere gratulacje, swietny wyb?łr Jaki model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacavip Opublikowano 2 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 model platinium triumph 9'6 do 21g. zobaczymy jak sprawdzi się na bolkach sorry za brak zdjęć ale problemy techniczne mnie przerosły. w weekend powinienem je wrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Nowy tu jestemale akurat w tej kwesti musze sie odrazu i zdecydowanie wypowiedziec. Kolego lowie larusem 10`do 21g juz rok czasu. Opis kija to jedno slowo rewelacja.Nie naleze do pedantowa inad woda nie oszczedzam sprzetu. Mimo to kij sprawuje sie znakomicie i przy lowieniu boleni jak i sandacza kogutem 30 g . Mialem juzna ten patyk kilka sumow w tym 127 cm i dal rade . Nad woda bywalem po 5 dni w tygodniu i nie zawodlem sie nigdy.Pomimo braku gwarancj polecam mocno . Gratuluje wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Nowy tu jestemale akurat w tej kwesti musze sie odrazu i zdecydowanie wypowiedziec. Kolego lowie larusem 10`do 21g juz rok czasu. Opis kija to jedno slowo rewelacja.Nie naleze do pedantowa inad woda nie oszczedzam sprzetu. Mimo to kij sprawuje sie znakomicie i przy lowieniu boleni jak i sandacza kogutem 30 g . Mialem juzna ten patyk kilka sumow w tym 127 cm i dal rade . Nad woda bywalem po 5 dni w tygodniu i nie zawodlem sie nigdy.Pomimo braku gwarancj polecam mocno . Gratuluje wyboru.Czy?źby to była jakaś cudowna wędka kt?łra przy prawidłowym opisie 10-21g potrafiła szarpać kogutem 30g. Wybacz kolego ale w takie cuda nie wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Voldemort a czemu nie .Jest taki szampon 2w1 a w porywach to pewnie i 3w1 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Opis kolego sobie a zycie sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Panowie a te kijki w necie to gdzie mozna tak najszybciej znalezc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzsiekM Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Na necie raczej nie kupisz, chyba ?źe u?źywkę od kogoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Nowy tu jestemale akurat w tej kwesti musze sie odrazu i zdecydowanie wypowiedziec. Kolego lowie larusem 10`do 21g juz rok czasu. Opis kija to jedno slowo rewelacja.Nie naleze do pedantowa inad woda nie oszczedzam sprzetu. Mimo to kij sprawuje sie znakomicie i przy lowieniu boleni jak i sandacza kogutem 30 g . Mialem juzna ten patyk kilka sumow w tym 127 cm i dal rade . Nad woda bywalem po 5 dni w tygodniu i nie zawodlem sie nigdy.Pomimo braku gwarancj polecam mocno . Gratuluje wyboru. Czy tez lowisz modelem o dlugosci 9 6 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel75 Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Panowie a te kijki w necie to gdzie mozna tak najszybciej znalezc ?Te kijki to chyba tylko sprzedają z pod lady ,albo na bazarku.Bo nie spotkałem się w normalnym sklepie ?źeby sprzedawali wędki bez gwaranci.Szkoda czasu tu pisać o wędce, na kt?łrą nikt nie chce dać gwaranci .Nie długo będziemy tu czytać o kołowrotkach larusa ?źe to prawie stella ,tylko ?źe ma więcej od niej ło?źysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi