Skocz do zawartości

Wędziska LARUS

jacavip

Rekomendowane odpowiedzi

Je?źeli ktoś szuka Larusa w normalnym sklepie to jeszcze w zeszłym tygodniu w centrum wędkarstwa na wybrze?źu gdyńskim stał travel z serii triumph, bodajze 2,7m i dawali na niego gwarancję:) Panowie nie ma co się rozpisywać czy te kije to lipa czy nie, oka?źe się jak zaczniemy sezon, nie uwa?źam te?ź ?źe jest to st.croix tylko słyszałem ?źe składają je w tej samej fabryce a biegając po wiślanych kamykach wole ju?ź złamać larusa ni?ź composita czy batsona(kt?łre, nie ukrywam, mocno mnie kusiły ale zakup xmb843 i fenwickowej elitki na tyle uszczuplił m?łj portfel ?źe musiałem przesiąść sie tu na seryjny kijek i postanowiłem skosztować trochę litewskiej egzotyki:))

pzdr

jacavip

• 4 lata później...

Witam wszystkich. Chciałbym odświeżyć temat. Prosiłbym o wszelkie informacje o kijku Larus Triumph od forumowiczów, którzy mieli do czynienia z tym kijkiem. Zwłaszcza interesuje mnie kwestia dotycząca tego jak zachowuje się w czasie użytkowania. Jakieś problemy? Czy nadaje się na tzw. rzeczny uniwersał? Już po pierwszych oględzinach wygląda na ciekawy kij pod bolenia (wersja 9,6 ft) ale zastanawia mnie jak z trochę lżejszym łowieniem... Podoła czy jednak nie ten kaliber? Z góry dziękuję za każde info.    

• 1 rok później...

Miałem w ręce 9'6 oraz mojego starego avida 2,75 i do 21g. To dwa zupełnie inne kije. Na plus dla larusa - czułość (bardziej jak legend elite), natomiast plusem dla Avida było lepsze ugięcie podczas holu ryby. Gdybym teraz miał wybierać zdecydowanie wybrałbym Larusa Platinum Triumph. Dla mnie to jednak już za długie patyki ale jeżeli ktoś jest zainteresowany kupnem to tutaj

• 3 lata później...

Ta siedziba w wólce to maleńki box a do tego ciągną towar z Litwy oraz handlują ryobi i chyba jakieś braki upłynniają albo tak trafiłem . Kupiłem zaubera i nawet nie sprawdzałem bo i po co a tu okazuje się że korbka składa się sama pod obciążeniem a kabłąk nie zbija od korby tylko trzeba ręką zamykać bo tak mały luz że nie da rady korbą zbić albo przez siłę trzeba robić .Kije oglądałem szukając sandaczowej igły to facet obsługujący od razu kazał dać sobie spokój z larusem bo to pod klenie bardziej . Mieli wędki ryobi i to w cenach dużo niższych niż na rynku.

• 3 lata później...