Skocz do zawartości

Woblery Megabass - hit czy kit?

kzkzg

Rekomendowane odpowiedzi

• 7 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

GUZU cyt:

Mam rowniez wobler, ktory moze byc popperem, moze byc zwyklym woblerem typu minnow, a moze byc tez turbinkowcem. W zaleznosci od sposobu prowadzenia.

Jeśli to nie jest tajemnicą to czy mógłbyś podać nazwę tej wszechstronnie pracującej przynęty megabas

Edytowane przez j-23

Ja nie wyobrażam sobie wypadu na bolenie bez popx-a. Bardzo skuteczny,a po za tym branie rapy na poppera jest jedyne w swoim rodzaju...  

Jak prowadzisz tego poppera celowo łowiąc bolenia?

Z woblerów MB polecam Megabass Flap Slap 77F. 

Nie jest to minnow ale crank typu shad. Nie jest to wobler, którym możemy rzucić za horyzont, ale za to posiada inne cechy, dzięki którym jest bardzo łowną przynętą.

Przy długości 77mm waży 10,5g. Jest pływający jak to wynika z samej jego nazwy, ale ta pływalność jest niewielka, rzędu 0,5-0,6g.

Prowadzić go można techniką stop&go, po zaprzestaniu skręcania linki, zaczyna powoli się wynurzać, nie przestając przy tym kołysać się na boki, dzięki systemowi kulek, które się przemieszczają w kierunku poprzecznym.

Na ten stosunkowo duży wobler w trakcie tego wynurzania, lub po wypłynięciu gdy jeszcze drga, często biorą okonie.

Z woblerów MB polecam Megabass Flap Slap 77F. 

Nie jest to minnow ale crank typu shad. Nie jest to wobler, którym możemy rzucić za horyzont, ale za to posiada inne cechy, dzięki którym jest bardzo łowną przynętą.

Przy długości 77mm waży 10,5g. Jest pływający jak to wynika z samej jego nazwy, ale ta pływalność jest niewielka, rzędu 0,5-0,6g.

Prowadzić go można techniką stop&go, po zaprzestaniu skręcania linki, zaczyna powoli się wynurzać, nie przestając przy tym kołysać się na boki, dzięki systemowi kulek, które się przemieszczają w kierunku poprzecznym.

Na ten stosunkowo duży wobler w trakcie tego wynurzania, lub po wypłynięciu gdy jeszcze drga, często biorą okonie.

Które wersje kolorystyczne szczególnie Ci sie sprawdziły ?

• 3 miesiące temu...

Jakie macie zdanie o tych woblerach? Widzę że sporo pojawia się ich na giełdzie, najczęsciej są to nówki, i tak właśnie zastanawiam się skąd się bierze taka duża podaż? 

No i ta cena, 60 pln'ow za woblera to dla mnie abstrakcja. 

Jak one się mają do np Salmo, są skuteczniejsze?

Nie wiem jak się mają do Salmo, ale ja już dawno zauważyłem jeden podstawowy błąd w większych wobkach Salmo. Problemy przy rzucie. Na 10 rzutów 2 nie splątane a np. w Rapali na 10 rzutów 2 splątane. Dla mnie to problem, bo nawet hamowanie palcem nie pomaga.

Może już to widziałeś, ale dla mnie bomba praca  

Edytowane przez adatom
  • Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...