tomuś Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Witam.Sprowadzał ktoś sobie samochód ze Szwecji lub ma kogoś w rodzinie kto to robił?Jak wyglądają sprawy proceduralne, jak to wygląda w kontaktach osobistych ze Szwedami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinnow Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 (edytowane) Cześć, ja kiedyś próbowałem pomóc koledze w sprowadzeniu auta że Szwecji i od razu dodam, że nic z tego nie wyszło Mam wrażenie, że trochę olewają kupców z zagranicy, tyczy sie to komisów jak i sprzedawców indywidualnych. Ale to są tylko moje spostrzeżenia. Edytowane 9 Sierpnia 2018 przez Marcinnow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 O ile mnie pamięć nie myli, są problemy z załatwieniem formalności.Ichni dowód rejestracyjny, składa się z dwóch części. Jedną otrzymuje kupiec po transakcji, a drugą część musi przetrzymywać dawny właściciel, do czasu oclenia i opodatkowania auta przez nowego właściciela. Potem dopiero można odzyskać, brakującą część, czy jakoś tak. To że Szwedzi nie ufają Polakom i nie chcą dawać od razu wszystkich dokumentów to oczywistość. Zapracowaliśmy sobie solennie na to.Jeśli nie ma się kogoś zaufanego w Szwecji, to zakup auta tam, jest bardzo trudny. Trzeba byłoby jeszcze raz jeździć do Szwecji z papierkami i załatwiać sprawę zakupu do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomuś Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 (edytowane) Właśnie czytałem o tym dowodzie. Bez dwóch części żółtej i niebieskiej niezarejestrujemy w Polsce autka...Niewątpliwie za Szwecją przemawia bardzo dobry stan samochodów, bogate wersje oraz 100 procentowa pewność jeśli chodzi o licznik... Edytowane 9 Sierpnia 2018 przez tomuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pomidor babinicz Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Z tym licznikiem bym się nie rozpędzał, aczkolwiek prawdopodobieństwo jest mniejsze niż w PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomuś Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Moim targetem są osoby prywatne- bez żadnych podtekstów "biali szwedzi"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pomidor babinicz Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 (edytowane) To zmienia postać rzeczy. Niediametralnie, ale zmienia. Edytowane 9 Sierpnia 2018 przez pomidor babinicz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Jak będziesz miał coś konkretnego na myśli to możemy się dogadać. Pisz priv jak będziesz zdecydowany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi