kwasik Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Niedawno opłaciłem zdjęcie z okolic Człuchowa - Białego Boru. Kolejną pamiątkę z tamtych okolic, tym razem z sierpniowego wyjazdu nad Parsętę.A wczoraj z telewizji dowiedziałem się, że nie powinienem płacić bo sądy z tamtych okolic odsyłają strażom sprawy do uzupełnienia z najbłachszych powodów, a straże nie są w stanie tego uzupełnić. Płacić czy się sądzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 A jaki jest materiał dowodowy i co przeskrobałeś (jak bardzo?) <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Jeśli już opłaciłeś, to przyznałeś się do winy. Po ptokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Jechałem za 6 punktów. To oczywiście z foto- a nie wideo-radaru. Pytam na przyszłość, bo w tym roku pewnie znów mi przyślą pamiątkę z wakcji (tak powiedziała Pani na poczcie jak płaciłem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Może, hmm pocztę zmień? U mnie, na poczcie, tak nie gadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Kaziu. Jak z tamtych rejonów, szczególnie z Białego Boru to olewać na przyszłość O Białym Borze było głośno swego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Teraz też jest szum, bo się czepiają straży miejsko-gminnych, że to trzepanie kasy, a nie bezpieczeństwo.Musieli strażnicy też podpaść sędziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Kaziu. Jak z tamtych rejonów, szczególnie z Białego Boru to olewać na przyszłość O Białym Borze było głośno swego czasu. Ja nie z Białego Boru ale bardziej w kierunku Szczecina (nie pamiętam już ) też sobie olałem aż komornik zapukał. Na szczęście tylko 16 PLN dopłaty było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mari Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Najwięcej informacji o pamiątkowych zdjęciach i sposobie postępowania z nimi znajdziesz na http://fotoradary.net.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Olać foto to w zasadzie ciężko, udowodnienie jakiegokolwiek zaniedbania przed sądem nie będzie łatwe. Jedyna dobra rzecz w przypadku pamiątki od straży miejskiej/gminnej to grzywna za niewskazanie sprawcy wykroczenia, kilkadziesiąt zeta więcej i bez punktów.W minionym roku miałem kilkanaście takich tematów w firmie i zawsze udawało się żeby nikt punktów nie dostał. Straży zależy wyłącznie na $$$. Ogólnie należy pamiętać, iż właściciel ma obowiązek wskazania użytkownika pojazdu, a nie sprawcę wykroczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Dzisiaj się doczytałem w Onecie ,jest dziura w prawie wystarczy nie podać peselu i nr.nip i straż miejska nie może skierować sprawy do sądu.Wczoraj szybko wrzucili do archiwum http://wiadomosci.onet.pl/wideo/kierowcy-unikna-mandatow-jes t-luka-w-prawie,43549,w.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Nie wszystkie sądy żądają tych informacji, więc nie ma gwarancji. Są dwa uda - albo się uda, albo nie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Też swego czasu dostałem fotkę z Białego Boru zrobioną tzw. śmietnikiem. I oczywiście 3 propozycje mandatowe. Napisałem do Szanownych Strażników mniej więcej taki list:Dokumentacja rzekomego wykroczenia jest niekompletna. Proszę o przesłanie następujących dokumentów:- świadectwo legalizacji obudowy fotoradaru (bo legalizację fotoradaru przysłali mi od razu;- zgodę zarządcy drogi (lub właściciela drogi) na umieszczenie obcego obiektu w paśmie drogi;- protokół uprawnionego specjalisty stwierdzający prawidłową instalację urządzenia, zgodnie z instrukcją obsługi producenta. Minęły już ponad 3 lata i cisza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi