Skocz do zawartości

SHIMANO CURADO 201 DPV

jerzy

Rekomendowane odpowiedzi

Mniejsza o to jak się nazywają tak naprawdę. Założe się, ze w praktyce nie zauwarzysz lepszości chronarcha o ktorej pisał Remek nad scorpionem 1001/mg. Remek już mi jakiś czas temu pisał o różnicy między w/w modelami i uważam, ze jest ona w praktycznie pomijalna w normalnym użytkowaniu.

Cześć,

Tak Jurku, różnice są subtelne. Przemawiają co prawda z Chronarchem 51mg, ale rzeczywiście nie ma się co rozdrabniać. W końcu najważniejsze są ryby, które złowimy na te wszystkie nasze gadżety.

Pozdrawiam

Remek

• 11 lat później...

Czy curado 201 DPV  wytrzyma łowienie z łodzi przynętami 80-120g i jak długo? mam na myśli duże gumy i jerki.

Wytrzymać wytrzyma :)

Ale jak długo to trudno ocenić,wszystko zależy od stanu multika ;)

Ja łowiłem 3 sezony na model z wyższym przełożeniem/DHSV/ trocie i laxy na rzekach z dużym uciągiem i dał radę :P

Teraz oram na grubo 301 i jest bardzo dobrze/3 sezony/

Edytowane przez gaweł

Wytrzymać wytrzyma :)

Ale jak długo to trudno ocenić,wszystko zależy od stanu multika ;)

Ja łowiłem 3 sezony na model z wyższym przełożeniem/DHSV/ trocie i laxy na rzekach z dużym uciągiem i dał radę :P

Teraz oram na grubo 301 i jest bardzo dobrze/3 sezony/

No 301 to juz grubo pewnie wymiata ale mozna go tylko zza oceanem nabyć,czy jest na europejskim rynku???

No 301 to juz grubo pewnie wymiata ale mozna go tylko zza oceanem nabyć,czy jest na europejskim rynku???

Porównywalny do Daiwy zetki/ale kultura pracy w Daiwie to masełko/,ewentualnie można szukać na Yahoo lub ebayu,rzadko się pokazują.

Zresztą miałem wcześniej dwa modele 201/DPV i DHSV/i tak bardzo się nie różnią/szpula głębsza w 301/waga 201 to 277g a 301-295g

Edytowane przez gaweł

Może znacie jakieś młynki do casta które by bezproblemowo ogarniały 50-100g w cenie 400zł oczywiście niskoprofilowe? shimano ani daiwy raczej nie kupi w tej cenie.

Stary Scorpion 1501. Jedyny minus to słaby hamulec ale ja sobie pomagałem kciukiem ????

Edytowane przez erqgth