lukas Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 No dobrze, magnez aluminium - to wszystko wiadomo - ale jaka jest roznica pomiedzy MG a chronarchem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacharz Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 różnice są w zasadzie dwieScorpion MG - hamulec odśrodkowy 4x4SVS częściowo regulowany z zewnątrzChronarch MG - hamulec odśrodkowy VBS oraz chronarch ma dłuższą nawiercaną rączkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Mniejsza o to jak się nazywają tak naprawdę. Założe się, ze w praktyce nie zauwarzysz lepszości chronarcha o ktorej pisał Remek nad scorpionem 1001/mg. Remek już mi jakiś czas temu pisał o różnicy między w/w modelami i uważam, ze jest ona w praktycznie pomijalna w normalnym użytkowaniu. Cześć,Tak Jurku, różnice są subtelne. Przemawiają co prawda z Chronarchem 51mg, ale rzeczywiście nie ma się co rozdrabniać. W końcu najważniejsze są ryby, które złowimy na te wszystkie nasze gadżety. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Remku!ale za to jak czuje sie ryba zlowiona na lepszy kolowrotek? moze czuja roznice? ktoz to wie;)pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnyKriss Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Czy curado 201 DPV wytrzyma łowienie z łodzi przynętami 80-120g i jak długo? mam na myśli duże gumy i jerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 (edytowane) Czy curado 201 DPV wytrzyma łowienie z łodzi przynętami 80-120g i jak długo? mam na myśli duże gumy i jerki.Wytrzymać wytrzyma Ale jak długo to trudno ocenić,wszystko zależy od stanu multika Ja łowiłem 3 sezony na model z wyższym przełożeniem/DHSV/ trocie i laxy na rzekach z dużym uciągiem i dał radę Teraz oram na grubo 301 i jest bardzo dobrze/3 sezony/ Edytowane 23 Stycznia 2018 przez gaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnyKriss Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Wytrzymać wytrzyma Ale jak długo to trudno ocenić,wszystko zależy od stanu multika Ja łowiłem 3 sezony na model z wyższym przełożeniem/DHSV/ trocie i laxy na rzekach z dużym uciągiem i dał radę Teraz oram na grubo 301 i jest bardzo dobrze/3 sezony/ No 301 to juz grubo pewnie wymiata ale mozna go tylko zza oceanem nabyć,czy jest na europejskim rynku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnyKriss Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 (edytowane) Może znacie jakieś młynki do casta które by bezproblemowo ogarniały 50-100g w cenie 400zł oczywiście niskoprofilowe? shimano ani daiwy raczej nie kupi w tej cenie. Edytowane 23 Stycznia 2018 przez JohnyKriss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 (edytowane) No 301 to juz grubo pewnie wymiata ale mozna go tylko zza oceanem nabyć,czy jest na europejskim rynku???Porównywalny do Daiwy zetki/ale kultura pracy w Daiwie to masełko/,ewentualnie można szukać na Yahoo lub ebayu,rzadko się pokazują.Zresztą miałem wcześniej dwa modele 201/DPV i DHSV/i tak bardzo się nie różnią/szpula głębsza w 301/waga 201 to 277g a 301-295g Edytowane 23 Stycznia 2018 przez gaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Może znacie jakieś młynki do casta które by bezproblemowo ogarniały 50-100g w cenie 400zł oczywiście niskoprofilowe? shimano ani daiwy raczej nie kupi w tej cenie.Używka Daiwa Lexa 300 może w tej cenie coś pyknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 (edytowane) Może znacie jakieś młynki do casta które by bezproblemowo ogarniały 50-100g w cenie 400zł oczywiście niskoprofilowe? shimano ani daiwy raczej nie kupi w tej cenie.Stary Scorpion 1501. Jedyny minus to słaby hamulec ale ja sobie pomagałem kciukiem ???? Edytowane 23 Stycznia 2018 przez erqgth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi