Skocz do zawartości

Sparta Rods

Qowax001

Rekomendowane odpowiedzi

Łukasz a jak wagowo to wygląda

Zobaczę jak butt dokończę, swoje ważą solid carbony ale fajnie są zbalansowane , jednak dużo większy efekt wow będzie jak przedstawimy klasyczne projekty Janusza ;) napewno bede z biegiem czasu na bieżąco wszystko dodawał już z placu boju nad wodą.

• Like 1

Możesz porównać je do Aurigi właśnie? W czym lepsze?

Po nowym roku będzie wszystko już do wglądu, generalnie jeśli o solid carbony chodzi to są fasty i extra fasty , ale o wiele mocniejsze niż auriga , konstrukcja jwst specyficzna i wszystko w swoim czasie przedstawi Janusz , narazie dajmy mu to wszystko poukładać logistycznie ;) jak Tylko coś więcej bede mogl napisac odrazu sie podziele ze wszystkimi informacjami.

• Like 8

Nowe blanki będą bardziej szczytowe i szybsze co nie znaczy kołkowate, przy delikatnym ugięciu za sam szczyt pracuje około 20 cm podczas gdy auriga ugięta z podobną siłą na odcinku 50 cm. Szczyt bardziej subtelny, najdelikatniejszy  szczyt ma jeśli mnie pamięć nie myli 0.8mm ale to nie jest pewnik, i wydaje mi się że lepiej będzie pokazywał pracę gumy z główką. W czasie rozmowy z projektantem przewiduje cięcie blanków zarówno z dołu i góry co spowoduje że można uzyskać diametralnie różne kije o tej samej mocy. Poza tym  Aurigi są na naszym rynku w dwóch opcjach TR60CSN 183cm MAX 11g 4-10lb Fast ML 46g 6,6mm 1,16mm oraz R60ACS-XUL AURIGA LIGHT-II 183cm MAX 5g2-4lb REGULAR XUL 32,5g 6,1mm 1,05mm, podczas gdy nowe blanki będą bodajże 5 wersjach.  Jeszce jedno przemawia za nowymi blankami, ale o tym dżentelmeni nie rozmawiają  ;) .

Przestoju i pustych przelotów nie ma coś wyjeżdża, a reszta w kolejce na lakier , ogarnąłem YT także jak ktoś chce filmy z ugięciem i pracą któregoś phenixa to śmiało piszccie podrzuce, mam tego od cholery.

A wisienką na torcie fotka Kolegi ze Szwecji któremu delfiny zdecydowanie leżą ;) to już chyba czwarty od 2 miesięcy a lada moment na wrapper wjeżdża kolejnym

post-55587-0-31008000-1544026003_thumb.jpeg

post-55587-0-99808200-1544026062_thumb.jpeg

post-55587-0-47318100-1544026098_thumb.jpeg

post-55587-0-22243600-1544026111_thumb.jpeg

post-55587-0-21832200-1544026152_thumb.jpg

• Like 12

Ale ta 1 fota mega....zaraz fantazja się uaktywnia

u nas dłuższe wypady zawsze kończą sie ogniskiem a i Noteć potrafi być malownicza, choć ostatnio w niedziele gdzie lał non stop deszcz trudno było rozpalić ale się udało....kije oparte o trzciny , kiełbasa nad ogniskiem i termos ciepłej herbaty, ach kiedy ten weekend

• Like 1

u nas dłuższe wypady zawsze kończą sie ogniskiem a i Noteć potrafi być malownicza, choć ostatnio w niedziele gdzie lał non stop deszcz trudno było rozpalić ale się udało....kije oparte o trzciny , kiełbasa nad ogniskiem i termos ciepłej herbaty, ach kiedy ten weekend

Przyznaj się co było w termosie? :D

W sensie swiecace w nocy ? Nie wiem. Ale takich Żarówek w dzien orange jest masa. Kwestia nr 2 to biały jest swietnie widoczny w dzien chyba nawet lepiej niż pomarańcz. Sam biały bez fluorescencji też fajnie widac w nocy jak tylko księżyc coś tam blyska.

Tak, w sensie fluo w dzień i świecący w nocy. Podoba mi się poprostu ten kolorek.

Fakt katem, że biały też świetnie widoczny w dzień.

Moim zdaniem spokojnie można dac neon orange + wstawki z białego fluorescencyjnego. Trym podwójny na 3 przelotkach od szczytu i bedzie bajka

• Like 1