Qowax001 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Łukasz, prowadzisz Content Marketing niestety... I moim zdaniem popełniasz wszystkie błędy z tym stwierdzeniem związane. Może tu jest ten problem w interpretacji , ja tu niczego nie sprzedaje i nie oferuje i takiego zamiaru nie posiadam , dziele się swoimi spostrzeżeniami i staram się coś wnosić i raz jeszcze podkreślam że gdyby nie sugestia moderatora działu ja bym tu tematu nie zakładał chociażby ze względu na takie sytuacje jak ta czy poprzednia z przelotkami. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszzz Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Kolego WEREM, strażniku moralności, prawa i sprawiedliwości - popatrz na siebie, może łatwiej będzie Ci się ugryźć w język. Nie znam się na blankach, wędkach itp, ale znam się na języku polskim w stopniu podstawowym i wiem, że twierdzenie jest czymś zobowiązującym, a pytanie czymś, na co się odpowiada.Przepraszam za OT, ale żeberka w moim kaloryferze się wyginają, jak czytam te wypociny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Czy panowie podważacie to, że blanki zaprojektowane przez Janusza i na jego zlecenie wykonane mogą być lepsze niż inne, które Łukasz miał możliwość poznać, obłowić i co tam jeszcze przy okazji prowadzenia profesjonalnej pracowni? Bez sprawdzenia a choćby "pomacania" tak uważacieA dlaczego miałbym być och i ach...Skoro tylko jednostka testuje nowe blanki Janusza, a więcej osób się nie wypowiada na ich temat, chociaż niby inne osoby trzymały w ręku, to dlaczego mam wierzyć, że są wyjątkowe...Dlatego to podważam po prostu i chyba nic w tym dziwnego. Jeśli więcej osób sprawdzi blanki i opisze swoje refleksje, wtedy wszystko będzie miało ręce i nogi, a nie tylko zarys...Bez urazy do Janusza i jego przemyśleń. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 A jak z wyważeniem tych blanków?Bo podobno w przypadku solid carbon bywa z tym różnie (vide: Shobu Sword). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Mam pytanie gdzie te blanki są produkowane ? W PL w FA ? Czy to jakaś chińska fabryka , czy jest to zamówiona produkcja u jakiegoś producenta typu Phenix czy inna w zależności od kontaktów ? A może powstała konkurencja dla Fishing Art ? A może to tajemnica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 (edytowane) A jak z wyważeniem tych blanków?Bo podobno w przypadku solid carbon bywa z tym różnie (vide: Shobu Sword).Te konkretne mają specyficzną konstrukcje i fajne rozwiązanie zbieżności, przy 14 i 15 lb da się je w miarę ogarnąć już około 30-32cm dolnikiem ale tu nie ma sie co oszukiwac , niskiej wagi nie uzyska się nigdy gdy sam blank waży ponad 90g , konstrukcja jest na tyle specyficzna że swoje założenia spełnia i cieszy założenia to lowienie bardzo dużych ryb na lekkie przynęty oraz na leniwe ryby i wszelkiego rodzaju miejsca gdzie można spodziewać się konkretnych przylowow. Gotowe kije wyszły mi kolejno chyba 134 i 142 gramy przy pełnym carbonowym dolniku 31cm i ciut jeszcze im w dupsku brakuje dodatkowej masy. Edytowane 14 Stycznia 2019 przez Profil_Nieaktywny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 (edytowane) Tak dla jasności sytuacji.I proszę nie traktuj tego wpisu jako ataku w Twoim kierunku, bo nie mam takiego zamiaru, jak i do tej pory nie miałem.Łukaszu temat przelotek nie dotyczył bezpośrednio Ciebie i nie był nawet pisany w Twoim wątku, więc nie czepiaj się.Sprawa druga.Nigdzie wyżej nie napisałem ,że blanki te czy inne ( tu akurat chodziło o blanki Janusza) są złe a nawet wręcz przeciwnie. Chodzi o sposób w jaki je opisujesz. Bo jeżeli są fajne a są i takie to dla czego. Np. wyjątkowo szybkie, lekkie i czułe, o pięknym progresywnym ugięciu, bez przesztywnień na łączu ( lub gdziekolwiek),o wyjątkowo korzystnym balansie, smukłe o solidnych ściankach, świetnie amortyzujące a przy tym dynamiczne w prowadzeniu i podawaniu przynęty. To tylko taki przykład opisu.A Twoje opisy są takie " miażdżą na całe linii konkurencję", "fizyka się załamała", "będzie się działo", "coś ponad resztą " i parę jeszcze "cukiereczków" można było by przytoczyć.Powiedz mi jak to nazwać i jak ma rozumieć to potencjalny czytający. Chyba nie dosłownie.Poprzez takie wpisy tracisz jakakolwiek wiarygodność. Robisz " krzywdę" sobie a jeszcze bardziej Januszowi a dokładnie jego blankom. Edytowane 14 Stycznia 2019 przez skalek-77 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 (edytowane) Potencjalny czytający nie piszący o jakims urojonym makaronie zapewne dostrzega że wrzucam zdjęcia, filmy i relacje na temat blankow i gotowych wędek jak również dostrzega że kilka razy już wspomnialem o artykule jaki tworzymy na temat tych konkretnych wędek gdzie wszystko zostanie opisane oraz przedstawione w sposób, który wiele wyjaśni. Dla mnie to jest proste , robię coś to zdaje relację i opisuje swoje wrażenia w sposób taki a nie inny , a wszelkie konkrety z których więcej można wynieść wymagają czasu , nie wrzucam informacji o zajebistosci blankow ani porownan w inne tematy i nie mam zamiaru , opisuje konkretne sytuacje związane z tytułem tego konkretnego wątku nie szkalujac nikogo , nie oceniając i noe wydajac opinii na czyjś temat. Za "miażdży konkurencję " była dalsza część , a "fizyka się załamała" to chyba metafora opisująca moje wrażenia i sądzę ze 99% osób to poprawnie odebrało, "będzie się działo " ??? Tak po przerzuceniu chorej ilości blankow jak dostaję w łapy coś co mi się podoba bardziej niż wszystkie poprzednie to właśnie ten zwrot świetnie oddaje moje odczucia oraz następstwa czyli zarwane noce na zbrojeniu i wykorzystanie każdej minuty na oblowienie wędek przy mało sprzyjających warunkach. Edytowane 14 Stycznia 2019 przez Profil_Nieaktywny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Możesz mi wytłumaczyć to zdanie. "Potencjalny czytający nie piszący o jakims urojonym makaronie..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Jeśli nie pojawia się jakieś konkretne opisy opinie to zaraz cały wątek obróci się w antyreklamę, a przecież nie tędy miało to iść , sam obserwuje z ciekawością bom ciekaw nowości albo może inności, a że jest cierpliwy to czekam ale pewnie inni są już z deka sfrustrowani ... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Jeśli nie pojawia się jakieś konkretne opisy opinie to zaraz cały wątek obróci się w antyreklamę, a przecież nie tędy miało to iść , sam obserwuje z ciekawością bom ciekaw nowości albo może inności, a że jest cierpliwy to czekam ale pewnie inni są już z deka sfrustrowani ...No właśnie dokładnie o tym piszę wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Możesz mi wytłumaczyć to zdanie. "Potencjalny czytający nie piszący o jakims urojonym makaronie..."A co jest mało zrozumiałe ? Potencjalny czytający jest w moim odczuciu osobą która wchodzi do tematu obejrzec czyjeś prace, dowiedzieć się czegoś, coś poradzić, coś zasugerować lub o coś zapytać a nie oceniać osobę poprzez teksty o nawijaniu makaronu na uszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Jeśli nie pojawia się jakieś konkretne opisy opinie to zaraz cały wątek obróci się w antyreklamę, a przecież nie tędy miało to iść , sam obserwuje z ciekawością bom ciekaw nowości albo może inności, a że jest cierpliwy to czekam ale pewnie inni są już z deka sfrustrowani ...Pewnie że się pojawią, nawet napisałem -/+ kiedy , pierwszego solid carbona miałem wczesniej i sporo napisałem, wrzucilem zdjecia i filmy i bez słowa dalem obejrzec na żywo każdej zainteresowanej osobie , którymi w większości i zdecydowanie są osoby o podobnej pasji ktore same budują sobie wędki więc tu tez nie ma co doszukiwac się reklamy i promowania siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Nie zrozumiałeś.Pisząc o "nawijaniu makaronu na uszy" nie oceniałem Ciebie jako osoby. Opisałem tylko sposób w jaki przekazujesz potencjalnemu czytelnikowi rzetelne informacje ( w tym przypadku dotyczące blanków).I wyluzuj trochę bo kipi z Ciebie agresja. A ja chciałem na spokojnie i rzeczowo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Jeśli nie pojawia się jakieś konkretne opisy opinie to zaraz cały wątek obróci się w antyreklamę, a przecież nie tędy miało to iść , sam obserwuje z ciekawością bom ciekaw nowości albo może inności, a że jest cierpliwy to czekam ale pewnie inni są już z deka sfrustrowani ...No bez przesady, jaka antyreklama? Zagajenie w stylu "młodzieżowo-marketingowym" i informacje o przygotowywaniu solidnego materiału to "antyreklama"? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Nie kipi ze mnie żadna agresja , nie odwracaj kota ogonem bo zwrot jakiego użyłeś kilka razy jest oceną a każdy potencjalny czytelnik , którego interesują blanki napewno zauważy , że napisałem w jakiej formie i kiedy orientacyjnie przedstawie "rzetelny" opis tego co wzbudza we mnie takie odczucia , które wyrażam w taki a nie inny sposób w swoim wątku nie obrażając przy tym nikogo i nie naruszając żadnych norm czy to związanych z marketingiem czy moralnością czy samymi regułami forum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 To może mogły by coś napisać o charakterystyce , odczuciach , właśnie chyba większość czeka na porównanie do już istniejących pozycji różnych firm które są na rynku , czy będzie coś podobnego czy może jednak niektóre pozycje wpiszą się w jakąś bankową niszę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 To może mogły by coś napisać o charakterystyce , odczuciach , właśnie chyba większość czeka na porównanie do już istniejących pozycji różnych firm które są na rynku , czy będzie coś podobnego czy może jednak niektóre pozycje wpiszą się w jakąś blankową niszę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 To może mogły by coś napisać o charakterystyce , odczuciach , właśnie chyba większość czeka na porównanie do już istniejących pozycji różnych firm które są na rynku , czy będzie coś podobnego czy może jednak niektóre pozycje wpiszą się w jakąś bankową niszęNaprawdę to przemyślałem kilka razy i nie chcę tego rozbijać na kawałki , które gdzieś znikną w otchłani a później co 5 stron będą powielane te same pytania, bardzo szanuje prace Janusza i chcę to przedstawić w ładnej i czytelnej formie także dajcie chwilę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 blankową - miało być 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 (edytowane) Nie wciskaj mi kitu. Chyba ja wiem lepiej od Ciebie co miałem na mysli i czego dotyczyło stwierdzenie "nawijać makaron na uszy"Ty widzę nie masz zielonego pojęcia co oznacza to powiedzenie, więc nie wciskaj mi czegoś czego nie napisałem. Edytowane 14 Stycznia 2019 przez skalek-77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Więc może masz niezbyt poprawne postrzeganie tego czym jest ocena, bo dając nr 1 i pisząc że drugiego takiego nie znasz jednak oceniasz i nadajesz cechy w pełni bezpodstawnie czy to w formie argumentu , metafory czy powiedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 (edytowane) Łuki,jesteś konkurencją - zara Cię zjedzą pewni ludzie Będą się czepiać byle czego ,Broń Boże nie zrażaj sie ,widzę ,że dobrze Ci idzie -fajne i ładne kije robisz ... Trzymam kciuki -tak ogólnie dla otuchy chciałem napisać Pamiętam jak Rafała Dąbka się czepiali ….drzazgą jesteś kolego ,więc będziesz kąsany Nie daj się !!! Pozdrawiam P. Edytowane 14 Stycznia 2019 przez "Paweł" 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 W zasadzie, nie pamiętam by jedna pracownia innej przyganiała w nieswoim wątku, no może poza jednym przypadkiem, ale to były fikcyjne konta. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 (edytowane) Widzę ,że prawda zabolała i jest foch.I to by było na tyle rzeczowej merytorycznej dyskusji z Tobą.POPROSZĘ MODERACJĘ O WYKASOWANIE WSZYSTKICH MOICH WPISÓW W TYM WĄTKU. Niech zostanie nieskazitelny. Edytowane 14 Stycznia 2019 przez skalek-77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi