Krab Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 „Czucie i wiara silniej mówi do mnie niż mędrca szkiełko i oko” odwieczny dylemat jaki zaserwował nam Mickiewicz po to, żebyśmy mieli co robić na lekcjach j. polskiego Jedni są za, a inni przeciw. Tutaj mamy podobnie. Starły sie dwa różne podejścia i temperamenty. Łukasz odbierajacy świat emocjami i Rafał przedkładający ponad wszystko argumenty. Dla Łukasza fajna łaska jest fajna, bo ma coś w sobie nieuchwytnego słowami, a dla Rafała fajna, bo ma duże cycki, małą/dużą pupę itd. Ile ludzi tyle gustów. Każdy ma prawo odbierać otaczający go świat na swój własny sposób. Szkoda tylko, ze część piszących odebrała to jako atak na nową pracownię. Ale to pewnie z powodu, że całą burzę mimowolnie rozpętał inny rodbuilder. Nie ma sensu udowadniać kto ma racje. Niech każdy zostanie przy swoim zdaniu. To dla nas idealna sytuacja. Będą dwa rożne podejścia do nowych blankow. Więcej argumentów do analizy. Bo nie jest tak, jak myśli część osób tu piszących, ze Rafał nie miał styczności z blankami Janusza. Miał i tez wychwycił perełki trafiające w jego upodobania. Uznał jednak, ze reszta nie odbiega od tego co proponują inni na rynku, wiec nie „zmiażdżą na całej linii konkurencji”. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 (edytowane) Nie znam Pana, podobnie jak autora wątku w którym Pan pisze. Nie znam również blanków które są opisywane. Pozwolę sobie jednak zauważyć że Pańska napastliwość jest już męcząca i cieszę się że to koniec tych ataków. Kolego czytaj ze zrozumieniem,ten wpis wogóle nie dotyczył Ciebie,tylko autora wątku, bynajmniej ja tak to odebrałem.Łukasz sry za offa. Edytowane 15 Stycznia 2019 przez Voiteh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszche Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Kolego czytaj ze zrozumieniem,ten wpis wogóle nie dotyczył Ciebie,tylko autora wątku, bynajmniej ja tak to odebrałem.Łukasz sry za offa.Brawo ty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekD Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Łukasz, róbcie z Januszem swoje trzymam kciuki za Wasz projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Łukasz, róbcie z Januszem swoje trzymam kciuki za Wasz projekt Projekt jest Janusza , mi się to cholernie podoba i widzę w tym potencjał na swietne wędki dające dużo radości z użytkowania, cieszę się że mogę w tym czynnie uczestniczyć razem kilkoma największymi pracowniami w Polsce. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Ten jigowy, czuły szczyt, ogromna szybkość i piękne głębokie ugięcie, to blank pod jaką rybę?Ponawiam pytanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Ponawiam pytanie.Sorry , umknęło mi. Generalnie to od 4 do 25 lb są 2 serie blankow o takiej charaktetystyce zarówno w 1 jak i 2 kawałkach więc ja tu nie chciałbym określać przeznaczenia pod konkretne ryby a raczej pod metody połowu bo tu zdecydowanie przeważają czysto jigowe charakterki w blankach, jest też kilka pozycji bardziej uniwersalnych o lagodniejszych cechach ale to już opisza inni bo ja staram się skupić na tym co najlepiej czuje i czego potencjał potrafię z wędki wydobyć i wykorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 No ja właśnie o takim dwuczęściowym pod jiga, 14lb myślę. Na myśl przyszedł mi blank, o który pytałem, a mianowicie BC od Phenixa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 (edytowane) No ja właśnie o takim dwuczęściowym pod jiga, 14lb myślę. Na myśl przyszedł mi blank, o który pytałem, a mianowicie BC od Phenixa.Bardzo podobne blanki ale z cienszym tipem przy tych samych mocach i glebszym ugieciem co nie znaczy ze wolniejsze a przede wszystkim krótsze bo bcxy są niestety tylko długie więc ciężko je zaadaptować np. na łódkę. Edytowane 15 Stycznia 2019 przez Profil_Nieaktywny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 (edytowane) Ale wagowo na korzyść BC, dzięki za info. Edytowane 15 Stycznia 2019 przez Artek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 (edytowane) Projekt jest Janusza , mi się to cholernie podoba i widzę w tym potencjał na swietne wędki dające dużo radości z użytkowania, cieszę się że mogę w tym czynnie uczestniczyć razem kilkoma największymi pracowniami w Polsce.Tak trzymaj.???????????? Edytowane 15 Stycznia 2019 przez januszz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 (edytowane) Ale wagowo na korzyść BC, dzięki za info.Myślę ze będzie porównywalnie , narazie o wadze nie ma sensu pisać bo najpierw Janusz musi dokładnie opisać moc i zakres obsługiwanych przynęt danego blanku więc wtedy można bedzie porównywać. Edytowane 15 Stycznia 2019 przez Profil_Nieaktywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Witam a czy te nowe blanki 2 częściowe to też pełne wersje...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Witam a czy te nowe blanki 2 częściowe to też pełne wersje...?Jeśli miał Kolega na myśli solid carbony to nie , te występują tylko w 1 kawałku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Obserwuje te cale zamieszanie i smieje sie pod nosem wiec dorzuce dwa grosze od siebie taka ilosc blanks simple jaka mial Janusz do wyboru z morzliwoscia modifikacj i dolonczenia swoich modifikacj i specyfikacji nie miala nigdy zadna pracownia lub importer w Polsce razem wzieci do kupy i dlugo nie beda mialy .Co do Janusza to chyba wiekszosc sie ze mna zgodzi ze wie co robi jezeli mowimy o kompozytach i nie tylko i ciesze sie jak murzyn bateryjka ze mialem okazje poznac pare lat wstecz i ten caly projekt nie wyskoczyl pare miesiecy temu z kapelusza jak krulik tylko,,chlop " glowkuje nad nim juz od paru lat 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Dennis juz sie przeprowadzil do Australi i testuje wedki kolejne w drodze 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 19 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Dennis juz sie przeprowadzil do Australi i testuje wedki kolejne w drodzeNa bogatosci wcaoraj dwa kije w Holandii wylądowały już i chlopaki materiał będą od dzisiaj zbierać ! Ja powoli nadrabiam zaległości 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Łukasz na priva zerknij . Chyba ,że charytatywnie kołowrotki serwisujesz to nie musisz zerkać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 19 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Łukasz na priva zerknij . Chyba ,że charytatywnie kołowrotki serwisujesz to nie musisz zerkać Tak się składa , że odpowiedziałem na wiadomość i nawet już kołowrotek pewnie doleciał tylko wybacz niecodziennie zdarza się że 2 osoby wysyłają jeden i ten sam kołowrotek jednocześnie mój błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Kołowrotek na miejscu i wszystko ok jak najbardziej , ale to ja płacę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 19 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Kołowrotek na miejscu i wszystko ok jak najbardziej , ale to ja płacę To by wiele wyjaśnialo poprostu odpowiedziałem dla osobnika do którego docelowo sprzęt trafił ale fakt danych nie wysłałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Dennis juz sie przeprowadzil do Australi i testuje wedki kolejne w drodzePiekny Barramundi. Ciekawe czy takie duze tez skacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 A jak Łukasz temat kijów poppingowych? Choć teraz bardziej się skłaniam do wedek dwuczęściowych, najlepiej blank wkładany w dolnik. Długość 240cm. Znajdzie się coś takiego. Pamiętam że mówiłeś że Denis ma testować konstrukcje pod saltwater. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Denis jak narazie nie ma zadnego dwu czesciowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi