Qowax001 Opublikowano 25 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Coś się kończy coś zaczyna , kolejno w różu 5 funtowe suzuki i w fiolecie 10 funtowa m1 phenixa , oba patyki robione ekstremalnie lekko z 1 warstwowymi "suchymi" omotkami. Grubszy kaliber 14 funtowa Xtrmka st croix i 20 funtowy brzegowy (252 cm) Blue Rapid od Composite Developments. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 25 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Trochę bardziej castingowo 3x spiralka lecąc od góry Phenix Maxim 14 funtów do średniego łowienia szczupaków z solanki, dalej 8kg Tac Cross Jigging do 120gram pod jerki i na końcu pstragowy Phenix m1 10 funtów z mocno przesuniętym ku dolowi ugięciu. Ostatnie foto to mix sygnalizatorow z tych patyków oraz z poprzedniego posta. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 25 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 To teraz zaciągnąć jakąś omoteczke dawno już mnie nie cieszył tak żaden kij , tu konkretnie przycieta do 216 cm Qualia Xsj762L efekt po ułożeniu spacingu bardziej niż zadowalajacy docelowo kijek będzie łowil wielkie pstrągi 60++ na lekkie przynęty 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 (edytowane) Dawno Cie Mlody nie bylo,ale teraz dowaliles do pieca???????? Edytowane 25 Marca 2020 przez Darek64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 No to konkretny update wątku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Dobrze ze jesteś ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Dobrze dobrze, myślałem już, że moje młynki zostaną bez opieki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 25 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Dobrze dobrze, myślałem już, że moje młynki zostaną bez opieki Nie ma opcji ,sam takie nabyłem i muszę mieć dawce części także wysyłaj śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Łukaszu problem w tym, że po Twoim przeglądzie i smarowanku śmigają aż miło także nici z dawcy ???? ale... niedługo się zwrócę bo już wypadałoby przed trzecim sezonem profilaktycznie nasmarować gwiazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Cześć. Phenix M1 na którym dokładnie blanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 25 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Łukaszu problem w tym, że po Twoim przeglądzie i smarowanku śmigają aż miło także nici z dawcy ale... niedługo się zwrócę bo już wypadałoby przed trzecim sezonem profilaktycznie nasmarować gwiazdy Się dba się ma się nie dba też się ma tylko chu...we "Łukasz 2020" Cześć. Phenix M1 na którym dokładnie blanku?Nie wiem który ale z m1nek najwięcej robię 10 i 12 funtowych od 6.9 do 7.4 stopy , dla mnie blanki nie do podrobienia bardzo sympatyczne i cenione wśród ludzi co ryb wyciągają kilometry , sp69l tez jest bardzo ciekawy , kilka razy opisywałem bo zasługuje na uwagę zwłaszcza że jest mocno "spolszczony" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Nie wiesz na którym ukręciłeś? Rozważam kij na MXS69L, przy czym najbardziej pasują mi długości 1,98m i zastanawiam się czy przycięcie tych 7 cm z dołu ma sens i czy nie zmieni jakoś właściwości tego blanku. Masz jakieś zdanie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 25 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Nie wiesz na którym ukręciłeś? Rozważam kij na MXS69L, przy czym najbardziej pasują mi długości 1,98m i zastanawiam się czy przycięcie tych 7 cm z dołu ma sens i czy nie zmieni jakoś właściwości tego blanku. Masz jakieś zdanie na ten temat?Nie wiem i która wedke chodzi konkretnie bo m1 sporo robie , co do 6.9" to nic mu sie nie stanie jak 7 centow ciachniesz blanki są fajnie zbalansowane więcej można trochę potańczyć z dopalaniem i obcinaniem , przede wszystkim musisz sobie zadać pytanie do czego patyk ma służyć bo każdy ma jakieś tam swoje mocne i mocniejsze strony , czy eska czy ce czy sp czy nawet umbx 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Ten 10-funtowy MXS miałby być do okonia na większe przynęty, tj. gumy 7-10 cm na główkach 5-12g, z częstym przyłowem szczupaka + okazjonalnie sandacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 25 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Ten 10-funtowy MXS miałby być do okonia na większe przynęty, tj. gumy 7-10 cm na główkach 5-12g, z częstym przyłowem szczupaka + okazjonalnie sandacze.Więc spokojnie to obskoczy , gramatura tez idealnie wstrzelona , pamiętaj że tak naprawde z krótszym dolnikiem czy jakimś kolowrotkiem nie zrobionym z papieru uchwyt finalnie wypadnie podobnej wysokości blanku także 7cm to nie jest wielkiw halo do ucięcia, blanki same w sobie w dolniku mają spore zapasy mocy przy głębokiej pracy więc o przylowy nie ma się co martwić, sporo ich do szwecji w wielu odmianach i holandii robiłem także lekko nie mają https://www.youtube.com/watch?v=l_XGDwl1dTA Tu masz filmik jednego z klientów, tylko to chyba sp który ma w dole ciut więcej zapasu ale co do pracy to zbliżone blanki , m1 ma za to bardziej narowisty i ostry szczyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 25 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 https://m.youtube.com/watch?v=BiTdHgeEGOs&t=8s I jeszcze jeden... Sandaczy , pstragow i okoni też się wyłowily , spacingiem można cuda zrobic z dolnikiem i w dużym stopniu dostosowac pod preferencje także będziesz zadowolony 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk122 Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 W jakim sklepie w Gdańsku można obejrzeć kije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 25 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 W jakim sklepie w Gdańsku można obejrzeć kijeSuperwedkarz.pl to sklep forumowego Kolegi ale gdzie się znajduje nie mam pojęcia, trzeba pytać u źródła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Serdeczne dzięki za info:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 25 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Serdeczne dzięki za info:)Spox , jakbyś miał jednak wątpliwości na fb u mnie znajdziesz napewno filmy z pracą i m1nek i sp69 co może być pomocne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Dochodzą mnie słuchy , że umarłem ..jak to powiedział Mark Twain, "informacje o mojej śmierci są mocno przesadzone " fajnie że jesteś z powrotem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 26 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 ..jak to powiedział Mark Twain, "informacje o mojej śmierci są mocno przesadzone " fajnie że jesteś z powrotem cześć tego nie słyszałem a znam kilka cytatów tego Pana , niektóre dość popularne Wiosna wiosna Białoryb ? Oksy ? Ganianie pstrągow po ciurkach ? Qialia Pt , wybitnie tanie i wybitnie wdzięczne blanki wzorowe ugięcie, fajna dynamika i bardzo ładne wykończenie... blanki na spigocie.Super baza pod kij xul czy ul za kilka stówek.Da się lżej jakby ktoś pytał 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 No właśnie te PT..Możesz coś więcej o tych blankach napisać, jakby się udało w kontekście z innymi markami to byłbym bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 26 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 No właśnie te PT..Możesz coś więcej o tych blankach napisać, jakby się udało w kontekście z innymi markami to byłbym bardzo wdzięczny. raczej ciężko porównywać , ten pierwszy jest ciut mocniejszy od super trouta matagi , dwa kolejne w tabelce bezpośrednio mogłem porównać z suzuki 4lb i są wyrażnie delikatniejsze , szybciej wchodzące w ugięcię pod tym samym obciążeniem suzuki ma stabilniejszy środek a qualia szczyt i to da się odczuć odrazu bo sprawiają wrażenie jakby szczyt był od innego typu blanku , takie narowiste igiełki i to na ładnym kawałku nie kilku centymetrach żeby wpisać to w tabelkę ale to oczywiście celowe założenie konstruktora w celu jak komfortowej kontroli wabika i zacinania oraz jednocześnie jak najlepszego ładowania leciutkich przynęt ten ostatni travel to już mocny blank myślę ,że te 13-14 gram jest dla niego realne w jigu ma sporą progresję i zapas w dolniku akurat pierwszego jakiego zrobiłem Kolega zabrał do Chorwacji i trochę z nim polatał po skałach , dawał sobie radę z rafowymi wynalazkami , nawet mam film z jakąś większą ośmiornicą którą holował bardzo dynamicznie Co do wizualnej strony to pierwsze 3 są całe lakierowane , z wyraźną strukturą mat , spigoty cieniutkie i bardzo schludnie wykończone jak ktoś miał styczność z więcej niż zerem wędek xul to odrazu estetyka złącza rzuca się w oczy , travel lakierowany ma tylko dolny skład i złącza są nasadowe myślę że warto wspomnieć. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 cześć tego nie słyszałem a znam kilka cytatów tego Pana , niektóre dość popularne Wiosna wiosna Białoryb ? Oksy ? Ganianie pstrągow po ciurkach ? Qialia Pt , wybitnie tanie i wybitnie wdzięczne blanki wzorowe ugięcie, fajna dynamika i bardzo ładne wykończenie... blanki na spigocie.Super baza pod kij xul czy ul za kilka stówek.Da się lżej jakby ktoś pytał aaaa my eyes, co to za "przedpotopowe" przelotki ps. 40 gr ładny rezultat, gdby to był jakiś fabryczniak made in Japan musiałby ważyć co najmniej 2 x więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi