Skocz do zawartości

Przyłowy 2012

Forecast

Rekomendowane odpowiedzi

Rozpióry w Oderce są nadal. Kilka ładnych lat temu jak prowadziłem badania migracji ryb przez przepławkę w Brzegu Dolnym (Wały Śląskie) to trochę się tego pchało w górę rzeki. Oczywiście było to <10% leszczy...

Myślę, że wędkarze to regularnie łowią tylko przy tak niskiej świadomości i wiedzy nawet o tym nie wiedzą. Tu na j.pl nie każdy umie odróżnić klenia, od jazia, jelca czy świnki. Co dopiero takie mniejsze leszcze od rozpióra czy nawet krąpia.

A dla mnie to krąp. Dawno temu takie krąpie łowiliśmy na kanale Dolnej Odry (elektrowni). Łowiliśmy tam dwa rodzaje krąpi takie zwykłe małe i drugie bardziej podobne do leszczy i większe. Wyglądały jak ten na focie. Może to jakaś bardziejsza krzyżówka z leszczem :wacko:

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

A koledze, taki agresywny leszcz przywalił ostatnio (chyba w assasina na 25g).

pzdr.

jacavip

zdjęcie wygląda może wygląda dość krwawo ale ryba wróciła do wody w całkiem niezłej, jak na zaistniałe okoliczności, kondycji.

pzdr

Dobrze, że sam masz świadomość braku estetyki wystawionego zdjęcia - zrozumiesz decyzję o usunięciu

A w moim podbieraku zagościł taki oto Karaś.

Zdjęcie niestety kiepskie - zrobione komórką.

Karaś około 15cm w kolorze wściekło pomarańczowym pływał sobie w krakowskiej Wiśle !!!

.

Ps. wprawdzie nie złowiony, tylko capnięty podbierakiem gdy wyjadał robaczki z kamieni.

Swoją drogą ma chyba ciężkie życie, bo każdy drapieżnik widzi go z ~ 10m. :lol:

post-5566-1348917976,0127_thumb.jpg

Karaś około 15cm w kolorze wściekło pomarańczowym pływał sobie w krakowskiej Wiśle !!!

No to wyjaśniła się moja zeszłoroczna tajemnica : skąd tak wściekle pajki siadały mi na marchewkowe kopyto

Swoją drogą ma chyba ciężkie życie, bo każdy drapieżnik widzi go z ~ 10m.

Eeee tam widać KOZAK jak sobie spokojnie robaczki wcinał, no chyba, że drapieżników tam u Ciebie na bogato :lol:

PZDR

Zanderix

Zdjęcie niestety kiepskie - zrobione komórką.

Ps. wprawdzie nie złowiony, tylko capnięty podbierakiem gdy wyjadał robaczki z kamieni.

Swoją drogą ma chyba ciężkie życie, bo każdy drapieżnik widzi go z ~ 10m. :lol:

A trzy życzenia wycyganiłeś przed wypuszczeniem? :lol:

@ DAWIDspinn, @ Maciek_7, @ Zanderix

Co dziwnego, jest to miejsce gdzie jest duża jak na nasze wody populacja drapieżnika + masa miejscowych jaroszy bez karty.

@ Kokosz

I to jest największy błąd mojego życia :( Oddałem mu wolność bez wypowiedzenia życzeń. A mogło być tak pięknie: rybne wody, bogactwo, ... :lol: