Skocz do zawartości

Przyłowy 2012

Forecast

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę mniej typowych, bo nie rybich, przyłowów:

Cikiprzyw.jpg

Cudemodzyskane.jpgIMG20120617_002.jpg

Pierwsze od góry: Duże i ciężkie... coś z dziedziny rzemiosła żeglarskiego.

Drugie od góry - jakie są szanse, że trafi się hakiem kotwicy w otwór w korpusie wirówki, którą kilka minut temu urwał Twóje kumpel? Realne :D

Ostatnie: podwójne szczęscie i oczyszczanie dna.

Ty to metalowe Cos ? na Wedke wyjales ? Ja pamietam Tez nad jeziorem w wakacje Nie pokoilo mnie co jest za trzcinami tam gdzie na spławik lowilem nagle mialem branie zacialem i zaczep postanowilem zobaczyc co tam jest Okazalo sie ze Była wielka Beczka Od starego pomostu Dotargalem ja na brzeg i Pokaleczylem sobie cale Rece Goily sie z pare miesiecy ;/

Nie - patent składał się z obciętej butelki po napoju, desek zbitych z płytą OCB (?) i drewnianej listwy pomiędzy tymi elementami. Mel ważył dobre 4 kg, a sądząc po ZOO, które żyło sobie w najlepsze na jego powierzchni, zalegał na dnie już jakiś czas.

Jeśli chodzi o fart z wyciąganiem z wody swoich lub kumpla przynęt, to raz w pierwszym rzucie obrotówką ściągnąłem za kotwice tonącego Slidera którego chwilę wcześniej urwałem, innym razem boleniowym Castmasterem również za kotwicę ściągnąłem odstrzeloną chwilę wcześniej wachadłówkę (do wody wpadła ok 50m od brzegu) a ostatnio po chwili czesania dna wachadłówką udało mi się zaczepić za agrawkę woblera urwanego przez kolegę. Dzięki znacznie mocniejszemu zestawowi, wyjąłem go razem z Grilem o który zaczepił kumpel :) Żadnej z tych przynęt nie było widać w wodzie...

Ja w wakacje Kaczke docholowalem do brzegu na brombe lipinskiego ;d zarzucilem i byl glosny huk na moscie obrocilem sie w jego strone i nagle czuje szarpniencie wiec tne i slysze kwa kwa kwa i kaczke zacialem ;d

A jak ta kaczka miała na imię, nie Jarek czasem ? ;) :P

Jeśli chodzi o fart z wyciąganiem z wody swoich lub kumpla przynęt, to raz w pierwszym rzucie obrotówką ściągnąłem za kotwice tonącego Slidera którego chwilę wcześniej urwałem, innym razem boleniowym Castmasterem również za kotwicę ściągnąłem odstrzeloną chwilę wcześniej wachadłówkę (do wody wpadła ok 50m od brzegu) a ostatnio po chwili czesania dna wachadłówką udało mi się zaczepić za agrawkę woblera urwanego przez kolegę. Dzięki znacznie mocniejszemu zestawowi, wyjąłem go razem z Grilem o który zaczepił kumpel :) Żadnej z tych przynęt nie było widać w wodzie...

...a w TOTOLOTKA grasz?.

Ostatnio trafił mi się taki sazan z wiślanej rynny,branie było z opadu że mało nie wyrwało kija z ręki, a potem odjazd na 50m.Dawno nie miałem takiej lokomotywy ,wędka do 18g ,plecionka 0,12. Rybka mierzyła ponad 80cm.

post-50699-0-98337500-1351016330_thumb.jpg

Edytowane przez hobbyspin78

Takich kabanow to raczej nigdy nie trafie ale dzisiaj na Menie trafilem kropka i to 40taka. Dodam ze Men mozna porownac z Odra jesli chodzi o gatunki w nim bytujace a wyglada jak kanal Ulgi w opolu.

P.S pstrazek padl na 5 calowa gumke (shad impact) na 14gr i byl zapiety prawidlowo ;-)

post-48077-0-22911100-1351431330_thumb.jpg

post-48077-0-28116200-1351431342_thumb.jpg

Witam

Dzisiaj byłem z kumplem pochodzić troszke za rdzawcami które nie chciały współpracować.

Udało mi się jednak skusić do brania niezłego czarniaka :lol:

Nie walczyło biedaczysko zbyt mocno gdyż...........baterie padły :D

post-48006-0-08211900-1352038919_thumb.jpg

Edytowane przez fish28
  • Like 2