Gadget Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 @Popper a czy ona w dobrej kondycji opłynęła? ..oczywiście żart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Czy to jest krewetka? Krewetka bałtycka dokładnie garnela. Przysmak chyba wszystkich bałtyckich ryb. Skuteczna i to bardzo na nadmorskie okonie nie tylko w morzu:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legion Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Walduś i prawie rak ryba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Maciek, dzięki, za dobre słowo. Nie po to jednak się dyma 450km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 (edytowane) Pierwszy raz złapałem tyle ryb w jednym rzucie...O ile dobrze pamiętam 4 szczupaczki , 2 liny i jeden krąp. Tego już nie wyciągałem bo nie miałem odpowiednie plecionki. Oczywiście wszystkie ryby wróciły żywe do wody a ich niedoszły właściciel zamiast wigilijnej rybki może sobie zjeść sałatkę z pociętej siatki. Edytowane 16 Grudnia 2012 przez makamba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 (edytowane) Towarzystwo żywe/ ocalone? EDYTKA: Już wiem. Wymiatasz :D Edytowane 16 Grudnia 2012 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Dobrze,że był ze mną jeszcze jeden uzbrojony kolega z forum bo nie miałem noża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Glupota ludzka nie zna granic co za debil takie cos zrobil. Brawo za uwolnienie rybek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mari Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 A skąd wiadomo, że to nie była siatka legalnych rybaków? Bo jeżeli tak, to wyciagnięcie jej i pocięcie, legalne nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Siatki legalnych rybaków powinny być w wyraźny sposób oznaczoneZ tego co wiem powinny być opatrzone blaszkami PZW czy coś w ten deseń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Siatki legalnych rybaków powinny być w wyraźny sposób oznaczoneZ tego co wiem powinny być opatrzone blaszkami PZW czy coś w ten deseń. Wow. A jeśli nigdy nie są oznaczone i nigdy nie widać blaszek PZW żadnych? U mnie tak jest. I co wtedy? I tak nikt nic nie zrobi, obojętnie gdzie zadzwonię to nic to nie da. Fajnie by było jakby państwo powołało jakiś organ w tym kierunku, nieco inny niż PSR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 (edytowane) Wow. A jeśli nigdy nie są oznaczone i nigdy nie widać blaszek PZW żadnych? U mnie tak jest. I co wtedy? I tak nikt nic nie zrobi, obojętnie gdzie zadzwonię to nic to nie da. Fajnie by było jakby państwo powołało jakiś organ w tym kierunku, nieco inny niż PSR taki organ już jest jest to właściwy dla danego obszaru RZGW - natomiast skuteczność, częstotliwość kontroli i często "kompetencje" urzędników pozostawiają wiele do życzenia... Edytowane 17 Grudnia 2012 przez rybak109 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Siatka nie była niczym oznaczona.Rozciągnęli ją na całą szerokość wejścia do małej , płytkiej zatoczki przy kanale.Nie byli to rybacy.No chyba ,że rybakom opłaca się kilkukilometrowa przeprawa przez śniegi i krzaki dla złapania kilku ryb.Po śladach pozostawionych w śniegu łatwo można było poznać ,że dotarli tam drogą lądową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Odkopane z majowych polowań.Miał być wielki kleń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 To jeśli ani jeden ani drugi organ nie daje rady to gdzie jest sens? "szkoda sensu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw17 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 U mnie sieci rybacy nie oznaczają twierdząc, że byłoby je widać i kłusownicy by im ukradli. Na pytanie do członka zarządu okręgu kiedy skontrolowali odłowy rybaków stwierdził, że chyba w tamtym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mari Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Siatka nie była niczym oznaczona.Rozciągnęli ją na całą szerokość wejścia do małej , płytkiej zatoczki przy kanale.Nie byli to rybacy.No chyba ,że rybakom opłaca się kilkukilometrowa przeprawa przez śniegi i krzaki dla złapania kilku ryb.Po śladach pozostawionych w śniegu łatwo można było poznać ,że dotarli tam drogą lądową.Spróbowałeś chociaż zadzwonić? Czy uznałeś wyższośc dedukcji nad faktam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 U mnie sieci rybacy nie oznaczają twierdząc, że byłoby je widać i kłusownicy by im ukradli. Na pytanie do członka zarządu okręgu kiedy skontrolowali odłowy rybaków stwierdził, że chyba w tamtym roku hehehe dobry tekst, na jeziorsku ( pewnie w innych miejscach też) rybacy i kłusole to w wiekoszosci te same osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Spróbowałeś chociaż zadzwonić? Czy uznałeś wyższośc dedukcji nad faktam?Dzwonić nie było sensu bo straż musiałaby zostawić auto kilka kilometrów od owego miejsca i przeprawić się pieszo się przez śniegi i krzaki a łodzią nie dali by rady , chyba że lodołamaczem.Wyższość dedukcji wygrała więc z "faktam". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Większa gumka złapała mniejszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Większa gumka złapała mniejszą. Kurczaki.. Ty łowisz na takie wynalazki??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 (edytowane) Co jest Twoją przynętą, a co przyłowem? Obie wyglądają osobliwie Edytowane 18 Grudnia 2012 przez pawelHERP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mari Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Dzwonić nie było sensu bo straż musiałaby zostawić auto kilka kilometrów od owego miejsca i przeprawić się pieszo się przez śniegi i krzaki a łodzią nie dali by rady , chyba że lodołamaczem.Wyższość dedukcji wygrała więc z "faktam". Czyli nawet nie spróbowałeś, a może ta sytuacja to też jest "mocno hipotetyczna"? Stworzona dla potrzeb tematu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Większa gumka złapała mniejszą. DSCN2114.JPG młode z tego będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 (edytowane) Kurczaki.. Ty łowisz na takie wynalazki??????? Co jest Twoją przynętą, a co przyłowem? Obie wyglądają osobliwie Ten mój to ciernik Fox'a UV Warrior Wise Shad Stickelback 10cm a to zielone co się przyczepiło - to nie mam pojęcia. Czyli nawet nie spróbowałeś, a może ta sytuacja to też jest "mocno hipotetyczna"? Stworzona dla potrzeb tematu? Tak,tą siatkę specjalnie dla potrzeb tematu zamówiłem , by uplotły mi ją pracownicy zakładu dla zegarmistrzów niewidomych "Precyzja".Na łowisko gdzie ją zarzuciłem dało się dopłynąć amfibią , dzięki uprzejmości żołnierzy z jednostki poborowych anemików z bezzębnych brygad emerytowanych tygrysów.Wszystkie ryby trafiły do śmiertelnie głodnychł klientów zakładu pogrzebowego "Radość". Przyznaję - wszystko to po to by trafić do księgi rekordów w dziale "przyłowy 2012". Edytowane 18 Grudnia 2012 przez makamba 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi