Skocz do zawartości

Przyłowy 2012

Forecast

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Pierwszy raz złapałem tyle ryb w jednym rzucie...

O ile dobrze pamiętam 4 szczupaczki , 2 liny i jeden krąp.

post-50881-0-52343200-1355677633_thumb.jpg

post-50881-0-53635600-1355677657_thumb.jpg

post-50881-0-59971400-1355677677_thumb.jpg

post-50881-0-86920800-1355677700_thumb.jpg

post-50881-0-29719300-1355677718_thumb.jpg

post-50881-0-13302500-1355677766_thumb.jpg

post-50881-0-38383800-1355677781_thumb.jpg

post-50881-0-53029100-1355677811_thumb.jpg

post-50881-0-44088500-1355677835_thumb.jpg

Tego już nie wyciągałem bo nie miałem odpowiednie plecionki.

post-50881-0-35275300-1355677938_thumb.jpg

Oczywiście wszystkie ryby wróciły żywe do wody a ich niedoszły właściciel  zamiast wigilijnej rybki może sobie zjeść sałatkę z pociętej siatki.

Edytowane przez makamba
  • Like 1

Siatki legalnych rybaków powinny być w wyraźny sposób oznaczone

Z tego co wiem powinny być opatrzone blaszkami PZW czy coś w ten deseń.

Wow. A jeśli nigdy nie są oznaczone i nigdy nie widać blaszek PZW żadnych? U mnie tak jest.

I co wtedy? I tak nikt nic nie zrobi, obojętnie gdzie zadzwonię to nic to nie da.

Fajnie by było jakby państwo powołało jakiś organ w tym kierunku, nieco inny niż PSR

Wow. A jeśli nigdy nie są oznaczone i nigdy nie widać blaszek PZW żadnych? U mnie tak jest.

I co wtedy? I tak nikt nic nie zrobi, obojętnie gdzie zadzwonię to nic to nie da.

Fajnie by było jakby państwo powołało jakiś organ w tym kierunku, nieco inny niż PSR

taki organ już jest :) jest to właściwy dla danego obszaru RZGW - natomiast skuteczność, częstotliwość kontroli i często "kompetencje" urzędników pozostawiają wiele do życzenia...

Edytowane przez rybak109

Siatka nie była niczym oznaczona.

Rozciągnęli ją na całą szerokość wejścia do małej , płytkiej zatoczki przy kanale.

Nie byli to rybacy.

No chyba ,że rybakom opłaca się kilkukilometrowa przeprawa przez śniegi i krzaki dla złapania kilku ryb.

Po śladach pozostawionych w śniegu łatwo można było poznać ,że dotarli tam drogą lądową.

Siatka nie była niczym oznaczona.

Rozciągnęli ją na całą szerokość wejścia do małej , płytkiej zatoczki przy kanale.

Nie byli to rybacy.

No chyba ,że rybakom opłaca się kilkukilometrowa przeprawa przez śniegi i krzaki dla złapania kilku ryb.

Po śladach pozostawionych w śniegu łatwo można było poznać ,że dotarli tam drogą lądową.

Spróbowałeś chociaż zadzwonić? Czy uznałeś wyższośc dedukcji nad faktam?

U mnie sieci rybacy nie oznaczają twierdząc, że byłoby je widać i kłusownicy by im ukradli. Na pytanie do członka zarządu okręgu kiedy skontrolowali odłowy rybaków stwierdził, że chyba w tamtym roku :)

hehehe dobry tekst, na jeziorsku ( pewnie w innych miejscach też) rybacy i kłusole to w wiekoszosci te same osoby :)

Spróbowałeś chociaż zadzwonić? Czy uznałeś wyższośc dedukcji nad faktam?

Dzwonić nie było sensu bo straż musiałaby zostawić auto kilka kilometrów od owego miejsca i przeprawić się pieszo się przez śniegi i krzaki a łodzią nie dali by rady , chyba że lodołamaczem.

Wyższość dedukcji wygrała więc z "faktam". ;)

Dzwonić nie było sensu bo straż musiałaby zostawić auto kilka kilometrów od owego miejsca i przeprawić się pieszo się przez śniegi i krzaki a łodzią nie dali by rady , chyba że lodołamaczem.

Wyższość dedukcji wygrała więc z "faktam". ;)

Czyli nawet nie spróbowałeś, a może ta sytuacja to też jest "mocno hipotetyczna"? Stworzona dla potrzeb tematu? :wacko:

Kurczaki.. Ty łowisz na takie wynalazki??????? :D

Co jest Twoją przynętą, a co przyłowem? :) Obie wyglądają osobliwie

Ten mój to ciernik Fox'a UV Warrior Wise Shad Stickelback 10cm a to zielone co się przyczepiło  - to nie mam pojęcia. :blink:

Czyli nawet nie spróbowałeś, a może ta sytuacja to też jest "mocno hipotetyczna"? Stworzona dla potrzeb tematu? :wacko:

Tak,tą siatkę specjalnie dla potrzeb tematu zamówiłem , by uplotły mi ją pracownicy zakładu dla zegarmistrzów niewidomych "Precyzja".

Na łowisko gdzie ją zarzuciłem dało się dopłynąć amfibią , dzięki uprzejmości żołnierzy z jednostki poborowych anemików z bezzębnych brygad emerytowanych tygrysów.

Wszystkie ryby trafiły do śmiertelnie głodnychł klientów zakładu pogrzebowego "Radość".

Przyznaję - wszystko to po to by trafić do księgi rekordów w dziale "przyłowy 2012". :blink:

Edytowane przez makamba
  • Like 3