robert67 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 mi coś takiego na wahadłówkę wzięło . Czy to jest rozpiór? Pamiętam przed laty w Oderce pływały tego potężne stada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 biorąc pod uwagę długość płetwy odbytowej to na pewno nie jest to LESZCZ w Szczecińskiej odrze jest tego troche... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 A ja bym polemizował, dla mnie ewidentnie leszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Rozpióry w Oderce są nadal. Kilka ładnych lat temu jak prowadziłem badania migracji ryb przez przepławkę w Brzegu Dolnym (Wały Śląskie) to trochę się tego pchało w górę rzeki. Oczywiście było to <10% leszczy... Myślę, że wędkarze to regularnie łowią tylko przy tak niskiej świadomości i wiedzy nawet o tym nie wiedzą. Tu na j.pl nie każdy umie odróżnić klenia, od jazia, jelca czy świnki. Co dopiero takie mniejsze leszcze od rozpióra czy nawet krąpia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 co do fotki, to jak na moje oko normalny mały leszcz. Rozpiór ma inny pyszczek, końcowy skierowany do góry, zdjęcie tego specjalnie nie oddaje ale raczej sugeruje tradycyjny dolny pysk leszcza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zdecydowanie leszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Dzięki za odpowiedzi a jednak, ta długa płetwa odbytowa jak Mifek zauważył ... Nie będę się spierał ale...Ziomal Mifek zawsze ma racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Nie wiem, czy to jeszcze przyłów... Największa moja płoćka, wzięła na suchara w miejscu, gdzie nie brak kleni 30-45cm. W czasie holu towarzyszył jej właśnie taki 35cm klenio.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 A dla mnie to krąp. Dawno temu takie krąpie łowiliśmy na kanale Dolnej Odry (elektrowni). Łowiliśmy tam dwa rodzaje krąpi takie zwykłe małe i drugie bardziej podobne do leszczy i większe. Wyglądały jak ten na focie. Może to jakaś bardziejsza krzyżówka z leszczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Ze wszystkich czterech Abramisów ów ryba jest najmniej podobna właśnie do krąpia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wonton Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Taki z niej krąp jak z Jacksona biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 mi coś takiego na wahadłówkę wzięło . Dla mnie to ewidentny rozpiór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spayol Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Bliżej jej do rozpióra niż leszczyka. Rozpiórhttp://www.swiatryb.website.pl/galeria/rozpior.jpg Leszczhttp://www.swiatryb.website.pl/galeria/leszcz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TMedic3hs Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Leszcz Samuraj zbierający z tafli wody ,a miał być kleń Branie nastąpiło O około 7:00,Przynęta robal żyłeczka 0,10 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander3 Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 a jaki to robal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TMedic3hs Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 A.Lipińskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Panowie wracamy do meritum wątku czyli co się komu powiesiło przy okazji. Dyskusję na temat grubości żyłek proszę prowadzić w innym wątku i na należytym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 No a miał byc jakiś klenik lub jazik.Były,ale takie jak na fotce..zagryzały mojego 3cm okonka:)3 sztuki na brzegu...Jeden jak przyładował to aż się obudziłem..Za samo branie szkolna szóstka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacavip Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 A koledze, taki agresywny leszcz przywalił ostatnio (chyba w assasina na 25g). pzdr.jacavip zdjęcie wygląda może wygląda dość krwawo ale ryba wróciła do wody w całkiem niezłej, jak na zaistniałe okoliczności, kondycji.pzdr Dobrze, że sam masz świadomość braku estetyki wystawionego zdjęcia - zrozumiesz decyzję o usunięciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 A w moim podbieraku zagościł taki oto Karaś.Zdjęcie niestety kiepskie - zrobione komórką.Karaś około 15cm w kolorze wściekło pomarańczowym pływał sobie w krakowskiej Wiśle !!!.Ps. wprawdzie nie złowiony, tylko capnięty podbierakiem gdy wyjadał robaczki z kamieni.Swoją drogą ma chyba ciężkie życie, bo każdy drapieżnik widzi go z ~ 10m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Nie ma lekko )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 A później dziwimy się dlaczego biorą na gumy seledynowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 A w moim podbieraku zagościł taki oto Karaś.Karaś około 15cm w kolorze wściekło pomarańczowym pływał sobie w krakowskiej Wiśle !!! No to wyjaśniła się moja zeszłoroczna tajemnica : skąd tak wściekle pajki siadały mi na marchewkowe kopyto Swoją drogą ma chyba ciężkie życie, bo każdy drapieżnik widzi go z ~ 10m. Eeee tam widać KOZAK jak sobie spokojnie robaczki wcinał, no chyba, że drapieżników tam u Ciebie na bogato PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 A w moim podbieraku zagościł taki oto Karaś.Zdjęcie niestety kiepskie - zrobione komórką.Karaś około 15cm w kolorze wściekło pomarańczowym pływał sobie w krakowskiej Wiśle !!! Ps. wprawdzie nie złowiony, tylko capnięty podbierakiem gdy wyjadał robaczki z kamieni.Swoją drogą ma chyba ciężkie życie, bo każdy drapieżnik widzi go z ~ 10m. A trzy życzenia wycyganiłeś przed wypuszczeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 @ DAWIDspinn, @ Maciek_7, @ Zanderix Co dziwnego, jest to miejsce gdzie jest duża jak na nasze wody populacja drapieżnika + masa miejscowych jaroszy bez karty.@ KokoszI to jest największy błąd mojego życia Oddałem mu wolność bez wypowiedzenia życzeń. A mogło być tak pięknie: rybne wody, bogactwo, ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi