tastor3 Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2018 WitamJakiś czas temu jadąc poza miastem wpadłem w poślizg przez rozlany na jezdni smar lub coś podobnego. Straciłem kontrolę nad pojazdem i wjechałem w drzewo. Moim zdaniem odszkodowanie, które otrzymałem jest zbyt niskie na naprawę auta. Słyszałem o firmach zajmujących się tego typu sytuacjami, mogących pomóc w wynegocjowaniu większego odszkodowania. Jesteście w stanie coś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2018 A nie lepiej oddać na warsztat, niech zrobią kosztorys i się odwołać od tej wyceny ubezpieczyciela? Albo niech warsztat naprawia i sie rozlicza z ubezpieczycielem na podstawie faktur. Chyba, że chcesz przytulić parę groszy to już nie te czasy ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CR33D Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Nie jestem pewien czy w tym przypadku tez dzialaja, ale mam znajomego ktoremu zawsze odsprzedaje szkodę. Moge zapytac i dac namiar. Daja rozsądne pieniądze, wystarczy ze przeslesz kosztorys i na jego podstawie podają ci kwote jaka sa w stanie doplacic. Pozdrawiam,MichałSzybki tap [emoji41] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2018 A nie lepiej oddać na warsztat, niech zrobią kosztorys i się odwołać od tej wyceny ubezpieczyciela? Albo niech warsztat naprawia i sie rozlicza z ubezpieczycielem na podstawie faktur. Chyba, że chcesz przytulić parę groszy to już nie te czasy Da sie przytulić ładną kwotę, mi PiZetJu wyceniło szkodę na połowe tego co wycenił rzeczoznawca.Niestety skończyły sie czasy gdzie ubezpieczyciele bez mrugniecia okiem wypłacali to co rości poszkodowany. U mnie trwało to dwa lata, przez opieszałośc naszych sądów. Generalnie nic nie straciłem bo doszła do tego ładna sumka odsetek. Prawnik który mnie reprezentował wziął 10% + vat od róznicy którą dopłacił ubezpieczyciel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Ja ostatnio odwoływałem się od wyliczonej szkody. Wymiana kilku maili i dostałem 25% więcej niż pierwotna propozycja, co pokryło koszt naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Miałem dokładnie to samo. Wystarczyło napisać pismo i powołać się na to:https://rf.gov.pl/z-prac-biura/Uzasadnienie_postanowienia_Sadu_Najwyzszego_z_dnia_20_czerwca_2012_r__w__III_CZP_85_11__w_sprawie_dopuszczalnosci_i_zakr__20988 Od razu przyszła (tego samego dnia) propozycja ugody na wskazaną przeze mnie kwotę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Jak ktoś wyżej pisał, nie te czasy by jeszcze coś zostało po szkodzie kasy. Ojciec miał szkodę nie tak dawno ubezpieczyciel wyliczył na początku 1200 następnie 1600 i to był koniec propozycji. Oddał na serwis wymienili zderzak, grill jakieś pierdołki i ubezpieczyciela kosztowało to prawie 3000. Od jakiegoś czasu nie warto samemu się w to bawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tastor3 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 WitamJakiś czas temu jadąc poza miastem wpadłem w poślizg przez rozlany na jezdni smar lub coś podobnego. Straciłem kontrolę nad pojazdem i wjechałem w drzewo. Moim zdaniem odszkodowanie, które otrzymałem jest zbyt niskie na naprawę auta. Słyszałem o firmach zajmujących się tego typu sytuacjami, mogących pomóc w wynegocjowaniu większego odszkodowania. Jesteście w stanie coś polecić?Trochę poszukałem i trafiłem na taką: https://www.tuodszkodowania.pl/odszkodowania/ Znacie jeszcze jakieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Może zamkniemy już ten żałosny wątek reklamowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Trochę poszukałem i trafiłem na taką: https://www.tuodszkodowania.pl/odszkodowania/ Znacie jeszcze jakieś? Sprawdź tylko proszę wysokość tej prowizji od "wysokiego" odszkodowania, które dla Ciebie wygrają. Może się okazać, że to 10 - 15% kwoty, ale nie mniej niż wysokie X. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Sprawdź tylko proszę wysokość tej prowizji od "wysokiego" odszkodowania, które dla Ciebie wygrają. Może się okazać, że to 10 - 15% kwoty, ale nie mniej niż wysokie X. Jak wróci rano do pracy, to na pewno napisze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraken Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Można zyskać i to nawet sporo. Miałem stłuczkę w tym roku, udało mi się ją naprawić za 20% kwoty uszkodowania, nie po znajomości, nie u Pana Irka w szopie tylko jak się należy, w normalnym warsztacie samochodowym z gwarancją. Wystarczyło się tylko nie zgodzić z opinią rzeczoznawcy, odwołać się i zaproponować własną kwotę i podpisać umowę ugodową Ubezpieczalnia, z którą sytuacja miała miejsce to PZU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Trochę poszukałem i trafiłem na taką: https://www.tuodszkodowania.pl/odszkodowania/ Znacie jeszcze jakieś?Tak przypuszczałem, że coś znajdziesz i podzielisz się cenną wiedzą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi