Muszka Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Cześć Może miał ktoś przyjemność obcować z tym kijkiem i podzieliłby się informacją z czym był sparowany i jak się ów zestaw spisywał bądź podsunął jakiś pomysł w zakupie kołowrotka w tej klasie do 300 zł? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Do 8" mam podpiętego Kongera WCH 4/5 i dobrze leży w ręce, wszystko zależy od indywidualnych upodobań, ale większość kołowrotków do linki 5 będzie odpowiednio wyważało kij. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Całkiem spoko jest Jaxon Monolith jak nie chcesz wydać nie wiadomo ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarenkazaglady Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 A linke do tego kija Kolega ma? Pyknięte komórkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muszka Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Mam Airflo WF4. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muszka Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 (edytowane) Całkiem spoko jest Jaxon Monolith jak nie chcesz wydać nie wiadomo ile A czy nie ma problemu z wyłażeniem linki poza szpulę co prowadzi do jej zacinania się, bo i z taką opinią się spotkałem? Kusi wyglądem, a przede wszystkim wagą. Po głowie chodzi mi 3/4. Edytowane 17 Sierpnia 2018 przez Muszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezi Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Do 9stopowej wędki będzie ciut za mały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Witam.Monolith 3/4 fajnie zgrywa się z kijkami #3 ważącymi 70-80 g. Podobnież Mikado Grayling 3/4 (lepiej wykonany i lepszy hamulec). Do kijków #4 bardzo przyjemnym jest Dragon FX400. W tej kwocie super koło. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarenkazaglady Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Przez chwile uzywalem Jaxon Spectra Fly #6/7 do kijka Ron Tmompson #5 i kolowrotek mimo, ze tani podobal mi sie ze wzgledu na swoją prostote i sprawnosc.Obecnie uzywam eksperymentalnie kolowrotka Ryobi #5 - calkiem fajna budżetowa zabawka. Pyknięte komórkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 bo spectra to fajny budżetowy kręciołek i ma jedna zaletę - można zamiennie używać szpuli z kasetami od Airflo Classic Cassette, lub uzyć jego szpul z ramą ACC Zależnie od uzytej ramy i szpul, mozna sobie dopasować wagę do kijów od #4 do #6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 (...)Obecnie uzywam eksperymentalnie kolowrotka Ryobi #5 - calkiem fajna budżetowa zabawka. (...)Miałem go dzisiaj w rękach. Zdecydowanie dobra pozycja w tym segmencie cenowym. Niestety polski dystrybutor ograniczył ofertę tylko do jednego rozmiaru #6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarenkazaglady Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 A gdzie go ogladales? Z tym rozmiarem to chyba nie do konca prawda. Sprawdze to. Pyknięte komórkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Centrum Wedkarstwa w Gdańsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Mam ten kij w dziewięciu stopach, trzy składowy w #5 klasie, sparowany z kołowrotkiem Vision Koma 6/7, może się wydawać, że za grubo - mnie pasuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarenkazaglady Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Fajnie przeważa w sumie jak ktos lubi. Pyknięte komórkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muszka Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 (edytowane) A co myślicie o Ego Fighter 4/5 na przykład? Niejedno forum zostało bacznie prześledzone przeze mnie, także niuanse związane z pochodzeniem są mi jasne. Wszak, dziękuję za zainteresowanie i nadanie właściwego toru myślowego osobie nad wyraz pedantycznej podczas sprzętowego doboru. PS Drogi Januszu, to nie jest tylko Twoje subiektywne zdanie. Machałem tymże kijkiem pożyczonym od znajomego w klasie #5 z Orvisem Battenkillem #4 przeznaczonym rzekomo do linek klasy 7-9 i robota układała się wybornie, niczym jak ta lala PS2 Zestaw był montowany laikowi poprzez flyhouse, więc może tak ma być?! Edytowane 17 Sierpnia 2018 przez Muszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarenkazaglady Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 (edytowane) Ego Fighter #5/6 - mam uzywany.Jak bys chcial to moge Ci sprzedac- za pół ceny.Nabyłem dzis fajna linke Snowbee i jestem zachwycony.Pyknięte komórkiem Edytowane 17 Sierpnia 2018 przez sarenkazaglady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muszka Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 (edytowane) Jeśli podasz mi kilka argumentów przekonywujących mnie, że niespełna stugramowy Attack poradzi sobie z tą katiuszką, to jednogłośnie zabieram ją, z dodatkową szpulą oczywiście w zestawie. Edytowane 17 Sierpnia 2018 przez Muszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Tak jak kije różnych długości i klas mogą mieć bardzo zbliżoną wagę, tak i kołowrotki również.Ważna jest waga kołowrotka, jak i "rozkład masy" w kiju. Im lżejszy uchwyt i rękojeść, tym więcej gramów musi się znaleźć w zwijadełku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Fajnie by pasował Ross Colorado LT 0/3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 A co myślicie o Ego Fighter 4/5 na przykład? Niejedno forum zostało bacznie prześledzone przeze mnie, także niuanse związane z pochodzeniem są mi jasne. Wszak, dziękuję za zainteresowanie i nadanie właściwego toru myślowego osobie nad wyraz pedantycznej podczas sprzętowego doboru. PS Drogi Januszu, to nie jest tylko Twoje subiektywne zdanie. Machałem tymże kijkiem pożyczonym od znajomego w klasie #5 z Orvisem Battenkillem #4 przeznaczonym rzekomo do linek klasy 7-9 i robota układała się wybornie, niczym jak ta lala PS2 Zestaw był montowany laikowi poprzez flyhouse, więc może tak ma być?! Battenkill IV waży ok 240 g a Vision Koma 6/7 ok 180 g, zatem do tego kija, który pewnie ma zbliżoną wagę do #5 klasy kołowrotek ok 150 - 180 g powinien być ok. Osobiście celowałbym w coś w klasie 5/6, Dragon FX, Jaxon Monolith, EGO fighter czy Okuma SLV każdy się nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarenkazaglady Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 A ja se kupie Redington Behemoth.Bo sie podoba nazwa Pyknięte komórkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 (edytowane) Warto też pomyśleć o propozycji z linku, za tą kasę trudno znaleźć porównywalny kołowrotek z dwiema szpulami zapasowymi, czyli razem 3 szpule rozmiar 5/6 waży 163 g http://harius.com.pl/produkty/szczegoly/wychwood-truefly-sla-mkii Edytowane 18 Sierpnia 2018 przez Janusz Wałaszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muszka Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 (edytowane) Koledzy, dzięki wielkie za podpowiedzi. Jeszcze jedno pytanko z mojej strony. Jakiej klasy linkę DT wybrać do wyżej wymienionego kijka opisanego tylko jako #4, a nie jako #3/4 bądź #4/5? #3 czy #4? Z racji tego, że najwięcej czasu będę spędzał z nim na mniejszych rzeczkach, które nie wymagają długich rzutów, a bardziej precyzji, więc chyba taki powinien wybrać, nieprawdaż? Pozdrawiam. Edytowane 27 Sierpnia 2018 przez Muszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Ja bym łowił sznurkiem DT 5 tym bardziej że obecnie łowię podobnym mocowo kijem i właśnie DT 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi