Zwierzu Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 ...dupie maryni i innych takich ...a o tym akurat to słodko ćwierkamy w cafe.Janusz jeśli nie chcesz zabierać głosu w danym temacie to nie zabierasz - to chyba nie jest skomplikowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Adminie drogi. Klęcząc na kolanach przed Twoim wizerunkiem proszę pokornie o zamknięcie Cafe@j.pl. Prośbę swą motywuję dbałością o czystość forum wędkarskiego, którym jest j.pl. Ja wiem, nie byłem dobrym użytkownikiem tego forum, ale q..a coraz więcej frustratów, bardziej nawiedzonych ode mnie, pisze tu swoje posty i zakłada nowe wątki.Z poważaniem, Kryst, pojeb i frustrat No 1! To tyle w tym szlachetnym temacie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Leczeniu gnijącej tkanki często smród towarzyszy , innowacyjne, ani też nowoczesne nie jest amputowanie kończyny. Wygodne zaledwie.Fobie komu przypisywać się powinno i wypada wszyscy chyba wiemy... Nie ma przyszłości bez przeszłości, i nie ma dobrego forum jerkbait.pl bez działu Cafe!!!!!!!! P.S Wątek szalikowców można zlikwidować, jest nudny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Tak więc w imię pomniejszenia antagonizmów , nieustającego komfortu umysłowego wypasionych telewizją , w trosce o rozwój oraz święty spokój tego miejsca , ale i tak pożądanej jedności moralnej , politycznej tudzież światopoglądowej , a także w obliczu ofiarnej i nienaruszalnej słuszności modów którą tak niecnie kalam , a którzy nam tu prawie wszystko by ładnie urządzili - nie rób mi Remku dłużej trudności , i nie trzymaj drzwi kolanem . Daj odkręcić tabliczkę i wypuść mnie , robiąc miejsce dla lepszych ludzi nowej generacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Solidaryzuję się w pełni ze stanowiskiem Sławka ! Ja rownież dziękuję i żegnamU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zawsze zastanawiała mnie lekkość, z jaką ludzie rozstają się z, hmmm… przeszłością, a i z przyszłością również… No chyba, że chodzi o oficjalne rozstanie, a potem bierne uczestnictwo. Układ dość wygodny: łatwiej czytać, niż pisać. Dla mnie j.pl jest miejscem wirtualnych spotkań z kolegami z całego kraju, szczególnie spoza moich okolic, bo z ziomkami spotykam się w realu. Wiele osób za jego pośrednictwem poznałem, poszerzyłem swoje horyzonty, rozwinąłem się wędkarsko, a i rodbuildingowo… Nie ukrywam, zyskuje, ale staram się też dawać coś od siebie. Sferę, która mnie nie interesuje, irytuje, ciśnie – odcinam. Let it be… To z kolei może dziwić innych użytkowników. Cóż, tak już mam. Załamywać ręce, bo nie zgadzam się z poglądami pana X albo mam inne preferencje dot. moderacji? Nie - dziękuję, jeszcze się trochę „pomęczę”… Cóż, Sławku… Szkoda. Warto jest spojrzeć na sprawy z innego punktu widzenia, zabraknie tego na j.pl – za sprawą Twojego odejścia. Różnorodność jest dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 a mnie niezmiennie niepodoba się to, że regularnie pojawiają się osoby, które na forum dały od siebie 5 postów na krzyż i przy pierwszej okazji mają najwięcej do powiedzenia. Są tu ludzie, którzy od lat lepiej lub gorzej budują wartość tego portalu i skoro przyciągają userów (nawet tych z problemami) to znaczy, że ta wartość jest wysoka. Może mogłaby byc jeszcze wyższa, ale to już inny temat. Więc trochę więcej szacunku choćby za to, że taki byt jak j.pl w ogóle istnieje. Jak ktoś chce wywracać wszystko do góry nogami, to niech najpierw coś da od siebie, a jak po 40 postach mu się wszystko nie podoba, to przecież nikt go siłą nie trzyma... Jest rybie oko, wedkarstwo.pl i wiele innych wartościowych miejsc, gdzie może obiektywizm moderatorów jest większy i forum bardziej wartościowe. Sławek był/jest barwną postacią tej społeczności i jeśli nie znajduje tu więcej chęci i przyjemności to takie jego prawo. Oby znalazł przestrzeń, w której kolejny raz odnajdzie frajdę z pisania swych przemyśleń do rodaków. Dla mnie to naturalny proces, tak jak w każdej grupie społecznej, którą kształtują ludzie z podobnymi poglądami, z podobnym postrzeganiem rzeczywistości. Osoby skrajne są naturalnie poza grupą i oszekiwanie, że można dogodzić wszystkim jest bez sensu. Są tez takie osoby (kilka przewinęło się przez forum) które chyba nigdy nie znajdą swojej grupy, bo z natury odrzucają wszystko co uda się wspólnie wypracować. @Remku - jeśli j.pl ma być portalem stricte edukacyjnym niosącym nowinki światopogladowe, to istnienie forum zawsze będzie musiało być mocno moderowane, aby tego głoszonego światopoglądu nie zacierać. Ja bym sie nie oszukiwał... W przeciwnym wypadku, zawsze znajdzie się dyskusja, która wypaczy przesłanie, podważy każdy argument i finalnie wyleje dziecko z kąpielą. Przykładów aż nadto... Jeśli j.pl ma być portalem zrzeszającym możliwie szeroką grupę kolegów o podobnym myśleniu, albo przynajmniej akceptującym poglądy większości, to trzeba się liczyć z tym, że naturalnie lub z pomocą, będą eliminowane jednostki, które takie poglądy negują. Na koniec jeśli j.pl przejawi chęć pogodzenia wszystkich - doprowadzi w moim rozumowaniu tylko do bylejakości. To jest jeden z powodów, dla których wiele cennych osób odeszło i odchodzi z j.pl. Bo nikt przy zdrowych zmysłach i w wolnym czasie nie będzie się pałował z rzeszą ludzi, którzy mają w dupie co kto robi, co już zrobił i jaki ma wkład w j.pl. Wolność słowa!, a czy ktoś tworzy j.pl od 10 lat czy od dwóch dni nie ma znaczenia... Ty jesteś właścicielem, decyzja i tak bedzie Twoja. Pamiętaj, że było kiedyś takie zielone forum, na którym większość tej oplutej dziś elity się poznało. Pomijając kompletną rozbieżność interesówm choęci pogodzenia wszystkich skończyły się.... Taki kraj, tacy ludzie... brak autorytetów. Tylko Ci co na nich psioczą najbardziej, jakoś nie kwapią się aby takimi autorytetami się stać. Trochę patowa sytuacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Na koniec jeśli j.pl przejawi chęć pogodzenia wszystkich - doprowadzi w moim rozumowaniu tylko do bylejakości. To jest jeden z powodów, dla których wiele cennych osób odeszło i odchodzi z j.pl. Bo nikt przy zdrowych zmysłach i w wolnym czasie nie będzie się pałował z rzeszą ludzi, którzy mają w dupie co kto robi, co już zrobił i jaki ma wkład w j.pl. Z kolei w tym wypadku uważam że cenni ludzie niejednokrotnie odeszli zanim zdołali to pokazać, między innymi gdy mieli po 50 postów i odważyli się na krytykę. Nie wykluczam też dużej grupy ludzi którzy ,,podziękowali za j.pl ze względu na moderujących i demonstrację ich uprawnień przy okazji sporów ideologicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Z kolei w tym wypadku uważam że cenni ludzie niejednokrotnie odeszli zanim zdołali to pokazać, między innymi gdy mieli po 50 postów i odważyli się na krytykę. Nie wykluczam też dużej grupy ludzi którzy ,,podziękowali za j.pl ze względu na moderujących i demonstrację ich uprawnień przy okazji sporów ideologicznych. Jest wiele powodów, dla których odchodzą ludzie i mozna wypisywać do woli. Moderatorzy też odchodzili bo z pewnymi rzeczami nie chcieli się identyfikować. Nie dziwię się zatem, że wybrane tematy są unikane przez kolejnych modów i samego Remka. Próbowaliście kiedyś stanąć/postawić się z drugiej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 hmm, tak czytam to chętnie i wiecie co...to ja ten biznes pierdolęJak mam siedziec nocami, sprzątać, usuwać, czyścić, po to, zeby na końcu kilku userów od wczoraj mi obrabiało dupę... to ja mam ciekawsze sposoby spędzania czasu.Drogi Sławku. Jesteś skończonym hipokrytą. W praktycznie każdej sytuacji, gdy musieliśmy po Tobie syf sprzątać, z pełną premedytacją rozkręcałeś wątki, o których była pełna jasnosć, ze nie życzymy ich sobie. A teraz, biedactwo prawie że, jak mógł miec wywalone watki, co za skandal i cenzura, komuna prawie (tu do Panka prośba, o pomyślenie czasem co pisze, w sensie przed wciśnięciem wyślij). Tylko, wygodnie zapomina się o tym, ze jak się pcha paluchy w drzwi, to trudno później robić zonka że boli. Przypominacie sobie nasze, moderatorów posty o tym że PiS to syf, zwolennicy to debile, niedouczone głąby zmanipulowane medialnie, przecwelone mohery itd? Bo mi to jakoś umknęło, na ogól to Sławek z tymi tematami, mimo wyraźnego nie wyjeżdża. Ale, przecież wolność słowa, bezhołowia i ruchanki, jak ktoś śmie nie życzyć sobie tego? Kłamstwa wytknąć? Skandal! Jeśli chcecie mieć miejsce, gdzie wolność słowa przysługuje tylko SOB i jego kolesiom, gdzie jebać można, ale tylko jedna opcję, w obronie drugiej mamy natychmiast jak Pan może, moderatorze, gdzie można z pełną premedytacją cisnąć zwykłe kłamstwa i w przypadku korekty zasłaniać się histerią gwałcą wolność słowa to moze forum na pis.org.pl jest? Salon24 też powinien w tych klimatach pasować. Tam prawdy jedyne i oświecone można cisnąć, od rana do wieczora i pod osłoną nocy. Można sobie jebać tam do woli tuska, żydów, wośp, żądać, kłamać - macie pełne pole do popisu. I jeszcze prośba do Remka. Czytając tutaj Twoje posty, sam drapię się po głowie. Skoro taki jest Twój pogląd, proszę o usunięcie uprawnień moderatorskich po za działem Fly Fishing, będziesz musiał znaleźć sobie czas by w innych działach sprzątać, nie lubię nie lojalności. Dzięki temu będę mógł jak każdy user z pełni praw korzystać i z chęcią wielką to zrobię, nie pierdzieląc się w konwenanse... Po prostu, zal mi czasu na pchanie projektu, gdzie na końcu troll z kolegami może to puścić w cholerę, a Ty znajdziesz w tym dużo słuszności... I jeszcze, dla reszty oburzonych kolegów i dla Sławka, takie małe muzyczne przesłanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Może kiedyś w przyszłości będzie to forum nowoczesne , otwarte na dyskusje i poglądy , co jest mi zdecydowanie bliższe od kolumny wojska maszerującej zwartym krokiem , nieustannie musztrowanej przez srogich sierżantów drących pysk za uchem . Teraz jeszcze tak nie jest . Jakość posługi modowskiej w wykonaniu niektórych , bo przecież nie wszystkich , ma często znamiona ostentacyjnego nadużycia władzy przez ludzi przesadnie przejętych swoją rolą , zwyczajnie nadgorliwych . Tak bo tak , nie bo nie , też mi racji dekalog .. Być może jest to jakaś forma kompensacyjna , ale nie ma racji bytu poza umysłowymi grajdołami . Regulamin jest jasny i nie potrzebuje dodatkowej interpretacji , choć zauważam właśnie , że Remek zdecydował się poszerzyć własną transparentność , ale też i przedstawił nieoficjalnie listę tematów nierozmownych . Tylko Remek .. Może by tak zainstalować oficjalna rubrykę sponsorów tudzież lobbystów i rzeczników interesu ? Może też pozwolić mieć własne zdanie i pozwolić na jego wyrażanie , w działach do tego przeznaczonych , bez zbędnej indoktrynacji ? Tak jak jest powiedzmy w dziale foto , gdzie żaden karbowy nieproszony , się nie wp...dala , przy istniejącej różnicy ocen .Tak z perspektywy życiowych doświadczeń sądząc , to nie spotkałem nad woda ciekawych ludzi , którzy byliby wykastrowani z poglądów . Bo to jest dobra para . Remek , Ty mnie już releguj , bo przeciąg się robi .. Kuba , trochę mniej telewizji i Ci amok przejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 hmm, tak czytam to chętnie i wiecie co...to ja ten biznes pierdolęJak mam siedziec nocami, sprzątać, usuwać, czyścić, po to, zeby na końcu kilku userów od wczoraj mi obrabiało dupę... to ja mam ciekawsze sposoby spędzania czasu.Drogi Sławku. Jesteś skończonym hipokrytą. W praktycznie każdej sytuacji, gdy musieliśmy po Tobie syf sprzątać, z pełną premedytacją rozkręcałeś wątki, o których była pełna jasnosć, ze nie życzymy ich sobie. A teraz, biedactwo prawie że, jak mógł miec wywalone watki, co za skandal i cenzura, komuna prawie (tu do Panka prośba, o pomyślenie czasem co pisze, w sensie przed wciśnięciem wyślij). Tylko, wygodnie zapomina się o tym, ze jak się pcha paluchy w drzwi, to trudno później robić zonka że boli. Przypominacie sobie nasze, moderatorów posty o tym że PiS to syf, zwolennicy to debile, niedouczone głąby zmanipulowane medialnie, przecwelone mohery itd? Bo mi to jakoś umknęło, na ogól to Sławek z tymi tematami, mimo wyraźnego nie wyjeżdża. Ale, przecież wolność słowa, bezhołowia i ruchanki, jak ktoś śmie nie życzyć sobie tego? Kłamstwa wytknąć? Skandal! Jeśli chcecie mieć miejsce, gdzie wolność słowa przysługuje tylko SOB i jego kolesiom, gdzie jebać można, ale tylko jedna opcję, w obronie drugiej mamy natychmiast jak Pan może, moderatorze, gdzie można z pełną premedytacją cisnąć zwykłe kłamstwa i w przypadku korekty zasłaniać się histerią gwałcą wolność słowa to moze forum na pis.org.pl jest? Salon24 też powinien w tych klimatach pasować. Tam prawdy jedyne i oświecone można cisnąć, od rana do wieczora i pod osłoną nocy. Można sobie jebać tam do woli tuska, żydów, wośp, żądać, kłamać - macie pełne pole do popisu. I jeszcze prośba do Remka. Czytając tutaj Twoje posty, sam drapię się po głowie. Skoro taki jest Twój pogląd, proszę o usunięcie uprawnień moderatorskich po za działem Fly Fishing, będziesz musiał znaleźć sobie czas by w innych działach sprzątać, nie lubię nie lojalności. Dzięki temu będę mógł jak każdy user z pełni praw korzystać i z chęcią wielką to zrobię, nie pierdzieląc się w konwenanse... Po prostu, zal mi czasu na pchanie projektu, gdzie na końcu troll z kolegami może to puścić w cholerę, a Ty znajdziesz w tym dużo słuszności... I jeszcze, dla reszty oburzonych kolegów i dla Sławka, takie małe muzyczne przesłanie. To jest właśnie ten poziom dyskusji. Poziom który każe usuwać wyważone acz krytyczne posty, a zostawiać bluzgi. To jest własnie prowokacja i wciąganie polityki (uwagi o PiS) To właśnie dlatego mówię dziękujęU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artmaniac Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Słaba skuteczność wyrafinowanych, acz szpetnych prowokacji, judzących lemingi do udziału w prywatnej wojnie przeciw modom przekonuje, że z inteligencją czytelników tego działu nie jest najgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 kurde nie padalo od kilku tygodni. strasznie sucho jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 (tu do Panka prośba, o pomyślenie czasem co pisze, w sensie przed wciśnięciem wyślij). Kuba, mówiłem o wizji Baloo, broń panie Boże myśleć komuś że porównuje moderatorów do sierpo-młota. Niektóre decyzje podjęte przez niektórych z nich wydają mi się kontrowersyjne, widział bym jakieś korekty kosmetyczne ... po to chyba Remek się rozwinął?Nie poczuwam się do bycia oburzonym kolegą, tak więc bez ciśnienia napisałem jak widzę to forum ze swojego punktu widzenia.Chyba każdy ma jakiś swój obraz jak ono powinno wyglądać, mi tam do politycznych rozprawiań daleko, jak najdalej bo nie mam o tym jeszcze bladego pojęcia, o cafe również tu nie mówiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Obecność posiadaczy intelektu potrafiącego wywęszyć wszędzie spisek i pisowskie knowania , wnosi tutaj tak modny dziś styl i szyk pożytecznego idioty , który to znalazł natychmiast sojusznika w wyznawanym alternatywnie dla rozumu standardzie umysłowym . Gnój rozrzucany modowskimi widłami , niesłychane Będzie ban ?Co , znowu ja .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 ... Myślę że po części rozminąłem się w interpretacji z tym co miałeś na myśli, ja pisałem o ogóle Ty o polityce i cafe, teraz to nabiera kształtów Co do postawienia się z 2 strony, byłem moderatorem na kilku forach, na 1 jestem nadal ... moderator był jest i będzie zły na wszystkich Pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Miałem nie wyrażać swojego zdania ale jakoś nie mogę bo mnie wątroba boli.Otóż jak mam problem ze stresem to idę na ryby, nie staram się uzewnętrzniać swojej frustracji w stosunku do osób drugich czy ewentualnie trzecich.Ci co mnie znają z tego forum osobiście wiedzą, że nie leży w mojej naturze wywoływanie konfliktów.Jak będę miał na to ochotę to zapiszę się do bojówki.Zastanawiam się gdzie jest ta granica sensownej, rzeczowej dyskusji a tego co Kuba Standera pisze, że musi sprzątać wątki.My Polacy to jednak dziwni jesteśmy, lubimy obrzucać się błotem, skakać sobie do gardeł, taka nasza cecha narodowa.Jak czasem oglądam wypowiedzi polityków, to płakać się chce bo do śmiechu raczej to nie jest.A jak nie jest po myśli Polaka, bo się ktoś z nim nie zgadza to się obraża i wychodzi.....Więc proszę WAS koledzy nie zachowujcie się jak politycy czy rozkapryszone panny bo mnie to śmieszy.Bez żenady proszę i bez urazy jeżeli ktoś poczuje się urażony.P.s. Tak jak było w kawale z partyzantami i niemcami jak walczyl ze sobą i codziennie inni innych wyrzucali z lasu-wreszcie przyszedł gajowy i w.....ł i ch wszystkich z lasu.Było po sprawie.Tu wypada czasem tak samo robić.Chwała moderatorom, że mają jaja i jak trzeba to kręgosłupy frustratom prostują!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Jozi , cieszę się żeś jest tak poprawnie naprostowany . I taki spolegliwy . Gdzie się przytulisz zaraz nabierasz kształtu i pewności siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 I tu się Sławku mylisz .Spolegliwy nie jestem, też potrafię do gardła skoczyć, tylko czasem się zastanawiam?Po cooo?Czasem dyskusje na temat kroku defiladowego po podmokłym gruncie, są dla mnie niedorzeczne .Ale jak ktoś lubi to chwała mu za to .Mam do Ciebie wielki szacunek, ale czasem powinieneś pomyśleć nim coś klepniesz.Uważam Cię za człowieka inteligentnego a nie takiego co mówi a później dopiero myśli.Bez urazy proszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Tak sobie czytam i myślę jedno: im dalej od kwestii bezpośrednio związanych z wędkarstwem, tym bardziej grząsko. W tematach związanych z rybami, fotografowaniem, sprzętem pływającym, przynętami, flyfishingiem, rodbuildingiem (choć tu bym uważał ) kontrowersji jakby mniej, a i chyba rzadziej zdarzają się powody do moderowania. Za to zauważyłem, że wielu znakomitych (sądząc po sporadycznie ujawnianych wynikach) wędkarzy ma sporą niechęć do dzielenia się wiedzą. W artykułach z ostatniego roku najwięcej jest relacji, art. konkursowych, reportaży, etc. Mało natomiast art. merytorycznych. Niewiele też pojawia się merytorycznych wątków. Szkoda. Skąd się bierze ten deficyt – nie wiem, mogę się co najwyżej domyślać. Mi osobiście hyde park do szczęścia potrzebny nie jest. O kwestiach światopoglądowych gadam z kumplami z pracy i szkoły, i przyjaciółmi. Trochę ich się jeszcze ostało. A o dupie Maryni – mogę z nimi tym bardziej. Najwyżej w dziób dadzą, bez konieczności interwencji osób postronnych – modów, adminów, etc. Z drugiej strony trochę dziwne by było wykastrować forum z miejsca, gdzie można prowadzić dyskusje pozatematyczne. Może niech każdy zrobi taki mały rachunek sumienia i zaangażuje się w uzewnętrznianie działach głównych?... Wszyscy skorzystają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Ja i uraza ?! Niepodobna .. No nie mam zainstalowanej autocenzury , nie szukam ratunku przed światem w konformizmie , ani infantylizmie , bo nieładnie mi w obroży . Przystawalność poziomów , albo to który na forum rządzi , możesz sobie kilka wpisów wyżej łatwo i przyjemnie zauważyć . Bo godzimy się aby uzupełnieniem melancholijnego powiedzenia , że jeszcze się taki nie narodził , który by wszystkim dogodził , jest czysto bucowskie ; co wolno wojewodzie , to nie tobie smrodzie .. Wychodzi to przy każdej możliwej okazji , jest oficjalnie demonstrowane , no i wreszcie tak lękliwie akceptowane przez tych nienaprostowanych jeszcze , arogancją tych z jajami . Ty to masz dobrze .. Bo nie jest to najlepsze miejsce do takiej aktywności . Pierwszy entuzjazm szybko mija , później siłą ciągną niektórzy modowie , a na końcu jak zwykle okazuje się , że więź to iluzja , a koncertują interesy i lans . Nie wszystkim pasuje być tłem dla lansu . Zauważ Krzysiek , jak dział rodbuilding zmarniał i okroił się do prezentacji bardzo wąskiego wycinka . Jest Batson i sieciówka z Mudhole . Reszta poszła sobie . Wierzysz że wróci bez proszenia , albo innych zabiegów Friko nie znajduje w niej nic odpowiedniego dla siebie Nasz dystrybutor uznania tutejszy , i naczelny kwalifikator dla pierwszego pokolenia dłubiącego handmade'y . Kowalski tu myślisz zagości , żeby go wygwizdali i posypali paździerzem ?Będziesz się przebijał przez harmider chłopców opadowców , jedzących gazetę , zamkniętych na każdą inną wiedzę ? Po co ? Zostawię to dla siebie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 .Sławku może czas się przystosować?Eee nie nie będzie Niemiec pluł nam w twarz . To personalnie do nikogo nie adresowane!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Tu jest przyczyna wszystkiego co nas otacza... A w pliku wersja obrazkowa (wiadomo - szkoda czasu bo zajecia wazne nagla) Gumo Nowy Dokument programu Microsoft Word (2).doc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Gumo , w Polsce miłość jest szerzona i uprawiana państwowo . Ustrój Ci się nie podoba ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi