SlawekNikt Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Co jest tak ciekawe konstrukcyjnie w tych dwóch modelach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jake Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Litera d oznacza direct,prawdopodobnie jak w klasycznym zielonym modelu D,dziala tak,ze w trakcie wybierania zylki przez rybe korbka obraca sie do tylu,jest to naprawde semidirect,bo prawdziwy direct byl w recordach,gdzie korbka byla na stale sprzegnieta ze szpula,nawet przy rzucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 14 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2021 Pierwszy w historii multik, do którego dostępna była 'tuningowana' szpula. Record Sport był opcjonalnie wyposażany w płytszą i lżejszą szpulkę wykonaną z magnezu. Prawdziwy ultralight w swoim czasie 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 23 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 Kamilu - ten o którym Ci wpominałem.Mam okazję kupić w sumie nieużywany za naprawdę niedużą kasę...... i szlag mnie trafia, że nie umiem kręcić prawą ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 23 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 To się naucz. Nic trudnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 23 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 Próbowałem Sławku. Awykonalne ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 23 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 Wierz mię, że da się ???? Tym bardziej jak się łowi ciężej ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 23 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 Najciężej łowę C3ką, którą mi sam wystawiłeś, nic na siłę Sławku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 ... Awykonalne A jednak. Teraz po latach znów uczę się powoli prawą by czasem odciążyć rękę, po cięższym, długotrwałym łowieniu. I pomyśleć że jestem praworęczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 10 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Czy nie rzuciły się komuś w oczy w jakimś sklepie te CDLe na setną rocznicę? Na ebayu już się pojawiają, ale wszystkie z Japonii, po typowo dla japońskich sklepów chorych cenach, a wujek google niestety nic innego nie chce mi pokazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 (edytowane) . Edytowane 10 Listopada 2021 przez Marcin Rafalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Kamil może kojarzysz, a może ktoś z Was Forumowicze, od kiedy (tak mniej więcej) abu wkładało czy też zaczęło wkładać tarcze z carbontexu do multiplikatorów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Sławku, prowokujesz "Powrót Króla". 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Kamilu, przepraszam, że w Twoim wątku, ale jednemu z nich poświęciłeś czas . Tak bardzo chciałem je mieć. To pierwsze dwa na poczet przyszłej kolekcji. A.B.Urfabriken Record 1800 Jewelled i Ambassadeur 6500 C high Speed '78. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 31 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Ależ pokazuj, pokazuj Śliczny początek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 9 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 Ładnie się bawicie ❤️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 9 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 Nieznanego pochodzenia rubiny i szafiry na multiplikatorach ABUrfabriken to beneficjum II Wojny Światowej. Dla niektórych niechlubne dziedzictwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 Król powrócił! Nie wyświetlają mi się jego wpisy i ich nie czytam, ale jestem pewien i zakładam w ciemno, że jasność objawiona jest w nich zawarta 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 9 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 To Ci zrelacjonuję: napisał, że lubi placki, ale tylko na wodzie po pierogach. I że wstydzi się tego, że jak był mały to współpracował z dziadkiem Tuska. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 (edytowane) Dzięki Kamil, to mi wiele wyjaśnia jeśli chodzi o królewskie, dawne wpisy Edytowane 9 Lutego 2022 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 18 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 Chłopaki przyszedł czas na lekka szpulę do 2500c wybór pomiędzy availem a DYI czy jakoś tak jakieś doświadczenia w temacie ? Może ktoś już przerabiał taki setup i pytanie czy brać ze szpula magnetyzacja czy sobie odpuścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 18 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 Witam, z neodymowymi magnesikami będzie wyglądał zapewne bardziej współcześnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 19 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Nie wiem, jak się prezentują parametry obecnie produkowanych szpulek, ja miałem 2500C z Availem bodaj 3,8 mm (bo jedyne co można było wybrać to głębokość). Generalnie wybrałbym najlżejszą dostępną. Jeżeli chodzi o hamulec to oryginalny dwubloczkowy jest bardzo dobry, prosty i lekki. Ja łowiłem w ogóle bez hamulca rzutowego, wstawiałem tam teflonową tulejkę. Ruchomy przy wyrzucie wodzik robi wystarczającą robotę za hamulec rzutowy, nawet po jego maksymalnym ułożyskowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 20 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Dzieki, czyli ogarnę availa (nie mam jakoś zaufania do jakosci produktow z PRC) i wsadzam bez hamulca zawsze to gram czy 2 mniej jak mówisz ze się da to super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 21 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 Do nowszych konstrukcji kupowałem szpulki z aliexpres i nie miałem do nich żadnych zastrzeżeń. Także bardziej kierowałbym się masą niż krajem produkcji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi