Mekamil Opublikowano 6 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Pretensje do aparatu, ja zawsze robię w AUTO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Czyli musisz zmienić aparat...nie ma co z dziadem dyskutować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Witam, ładny ale kalkomania w miejscu Grooved Rims. Połączenie skręcane na 3 śruby. Old Ambassy z Grooved Rims wyglądały na połączone poprzez sprężenie 4 śrub, a obręcze jakby się od tego porowkowały. Śruby oczywiście nie były sprężane, panele uprzednio ugięte ale to podkreślało zwartą budowę i nawiązywało do tradycyjnego połączenia skręcanego tarcz z obręczami w Record. Poniżej RECORD Ambassadeur No. 5000 A.B. URFABRIKEN-SVANGSTA SWEDEN MOD. SG 1953 Poniżej ABU Ambass De Luxe No 5000 AB URFABRIKEN-SVANGSTA SWEDEN 1963 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Ładny ten czerwony. Jakby mój z "szafy" Niestety "golda" jeszcze nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 6 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Po pierwsze - pokazałbyś w końcu coś swojego, a nie same zdjęcia ściągnięte z sieci nawet bez odnośników skąd Po drugie - 3500C zadebiutował w 1984, a w wersji CDL w 1989, więc zdecydowanie nie jest 'klasyczny', ale na pewno godny pochwalenia się.Po trzecie - mylisz się (jak zawsze), ponieważ 3500C nie jest skręcany na 3 śruby tylko jak wszystkie 'small Ambassadeur' na dwie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Witam, tydzień temu niektórzy byli pewni, że Ambassadeury weszły na rynek z absolutnie rewolucyjnym, jak na ówczesne czasy systemem wysprzęglania szpuli, którego żaden Record nie posiadał. Sztabka złota ma chyba dożywotnią gwarancję od Abu Garcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 7 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Ja się pomyliłem raz, co więcej, sam sprawdziłem i sprostowałem swoją pomyłkę. Ty się mylisz praktycznie w każdym poście i nawet raz nie przyznałeś się do błędu A swoją drogą to nadal nie wiem, jak działało wysprzęglanie w Recordach pre-Ambassadeur, więc w sumie w Ambassadeurach mogło być to rewolucyjne rozwiązanie. No, ale na Ciebie w poszukiwaniu odpowiedzi na to pytanie na pewno nie będę liczył... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Koledzy mam pare pytań, robicie the multiki żeby nimi łowić czy raczej to takie zbieracze hobby? Jeżeli łowić to ile trzebaby zainwestować żeby zrobić takie 2500c ul na gotowo to znaczy wymiana łożysk przełożenia szpuli itd... Czy po tych wszystkich zmianach będzie to radziło sobie z 1g czy raczej będzie startowało od 2-3g. Na yt jest kilka filmów gdzie po wymianie wszystkich tych elementów szpula kręci się jak jakieś perpetum mobile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 7 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 http://www.multiplikator.pl/sprzet/92-perelka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Dzięki za link ! lepiej szukać 2500c czy 1500c pod ul? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Zazdroszczę Ci, że akceptujesz korbę na prawą rękę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Widziałem film gdzie gość przerabiał rame na lewą rękę ale pewnie tu nikt tego nie ogarnia... trzeba będzie się jakoś przestawić Jest jakaś różnica pomiędzy 2500c a 2500ci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 7 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 1500, zawsze to lżejsza szpulka, bo węższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol50 Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Widziałem film gdzie gość przerabiał rame na lewą rękę ale pewnie tu nikt tego nie ogarnia... trzeba będzie się jakoś przestawić Jest jakaś różnica pomiędzy 2500c a 2500ci ? Z ciekawość możesz podesłać link do tego filmu. Kamil czy 1601 lub 2601 to są jeszcze do zdobycia w rozsądnych pieniądzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 7 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 (edytowane) Są, ale zdecydowanie nie w rozsądnych ;-) Ten z I ma łożysko oporowe. Edytowane 7 Lutego 2019 przez Mekamil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 Z ciekawość możesz podesłać link do tego filmu. Kamil czy 1601 lub 2601 to są jeszcze do zdobycia w rozsądnych pieniądzach. https://m.youtube.com/watch?v=imGtjcj_p-U&t=14s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol50 Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 (edytowane) Myślę ze to jest do ogarnięcia ale nie wiem czy jest sens niszczyć kołowrotek, wygląd też ważna sprawa. Kiedyś na Ebay można było kupić samą ramę do do 2501. Edytowane 8 Lutego 2019 przez Castpol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 Witam, Ambassadeur 3500C 1984-1985 miał zastąpić 2500C 1974-1982 ale miał też wewnętrzną usterkę konstrukcji. "However, this reel was considered a disappointment as it does not cast as well as the 2500C. This is due to an inherent design fault which does not allows the spool to be supported freely on its ball bearings. " Ciekawe czy to prawda. Ciekawe też czy Abu Garcia udzieliła 3500CDL dożywotniej gwarancji i na co. Jak konstrukcja miała usterkę to chyba tylko przekazała certyfikat na pozłocenie detali. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 O jaką usterkę może chodzić to nie mam pojęcia. Skąd masz tą informację? Miałem kiedyś zwykłego 3500C i konstrukcyjnie jest to bardzo podobna maszynka do 2500C. Wydaje się, że wszystkie różnice są podyktowane zmianą lewego panelu - pozbycia się pokrętła docisku, czy też raczej przeniesienia go na prawą stronę, przy korbce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 Jak będzie usterka to zwykle DL i CDL mają dożywotnią gwarancję od Abu Garcia. Ambassadeur 3500CDL chyba też. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 No to się dowiedziałem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 Kamilu, ja już nawet nie śmiem komentować bo mam świadomość, że gówno wiem w temacie TWOJEGO (!) wątku ...co jest zbieżne z wiedzą większości interlokutorów w tej dyspucie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 Bo Ty Robert musisz takich trudnych wyrazów używać: "interlokutorów". Aż muszę szukać znaczenia słowa. Byś się wstydził szare komórki ludziom wysilać. Ja hołduje zasadzie: "Im mniej wiem, tym więcej się wypowiem"! Ale chyba przejdę na: Im więcej wyczytam w Internecie, tym więcej się wypowiem"... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 (edytowane) Hubert, przepraszam Więc zacytuje siebie (niedawno gdzieś tutaj to już napisałem)Sens w sumie ten sam:"Lepiej się nie odzywać i uchodzić za idiotęNiż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości" Edytowane 8 Lutego 2019 przez BOB 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 9 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 Kamilu, ja już nawet nie śmiem komentować bo mam świadomość, że gówno wiem w temacie TWOJEGO (!) wątku ...co jest zbieżne z wiedzą większości interlokutorów w tej dyspucie Co Ty gadasz... Pisz nie ... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi