tomi78 Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Cytat- To nie tylko hałas jest szkodliwy, ale i wywoływane przez te pojazdy fale niszczą brzegi. Jak rozumiem to na Czorsztynie nie ma wiatru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Wszystkie zaporówki na południu to rezerwuary wody pitnej. I bedą budować nowe bo wody coraz mniej. Koło mnie kończą zbiornik Świnna Poręba. Miał być zalany w 2012 ale ze wzgledu na Euro przesunęli na 2014. 800ha wody i już wiadomo, że będzie strefa ciszy. Z tego zbiornika woda rurami popłynie na Śląsk. Z tych wszystkich blisko mnie to spalina jedynie na Rożnowie, który to zbiornik jest najbardziej osłonięty górami i najmniej tam wieje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Jestem za strefą ciszy na Czorsztynie,sam tam wędkuje i pływam na elektryku co jest uciążliwe przyznaje ,ale powiem czemu,bodajże dwa lata temu wygasła jakaś umowa dotycząca właśnie pływania silnikami elektrycznymi i na drugi dzień z Krakowa pływało sześc skuterów wodnych ,którzy nie zważają na to ze ty pływasz wolno i małym pontonikiem to prawdziwa hołota.Dlatego wole się męczyć tym silniczkiem i rozkoszować się urokiem i ciszą tego zbiornika 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 A może by tak ograniczenie mocy, a nie urawniłowka i wszystkich za mordę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
depesz Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Krisu23 jeśli chcesz blisko popływać na spalinie to zapraszam na Łąkę (Porębę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Witam kolegów mam pytani odnośnie pokrywy lodowe.Czy w ogóle przyłapało,bo prognozy obiecujące . dzięki i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 mrozi porządnie od czterech dni.na przyszły week powinien być już dobry lód.jutro będę przejeżdżał to napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 W całej Polsce, tak już złapało że 2 wędkarze zginęli z wychłodzenia po wpadnęciu pod lód podczas wędkowania i na jeziorze Śniardwy straż pożarna uratowała 9 wędkarzy, którzy odpłynęli na krze, na zalewie gdzięś w Polsce dwóch 18latków zginęło pod wodą, bo lód się załamał, coś pechowa sobota! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Niestety brak wyobrazni odgrywa tu role a nie pech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 przjeżdżałem ok 16-tej.lód jest ale jaki to nie wiem???no i łowiło dwie lub trzy osoby koło ptasiej wyspy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Trzeba byc ************ dla kilku rybek sie tak narazac i do tego na zbiorniku zaporowym !!!!Ciekawe czy pamietaja ze limit okonia to 15 sztuk i czy dadza sobie spokoj po takiej ilosci czy beda z pecherzem na wierzchu ryby spowrotem do wody wpuszczacRece opadaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Był ktoś ostatnio na Czorsztynie ?Co tam teraz słychać ?Pytam bo nadchodzą wakacje i pewnie będę miał okazję parę razy tam powędkować. Zwykle łowię z brzegu pod mostem na Chubie albo w okolicach zatoki Falsztyńskiej. No i szału nie ma . Ale wiem że na Czorsztynie łowi się przedewszystkim z łodzi ; może więc ktoś podsunie mi jakiś namiar na wynajęcie łódki , no i może opis jakichś dobrze rokujących miejscówek. Obiecuję że sandacze będę wyciągał powoli żeby je wypuścić w dobrym zdrowiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Był ktoś ostatnio na Czorsztynie ?Co tam teraz słychać ?Pytam bo nadchodzą wakacje i pewnie będę miał okazję parę razy tam powędkować. Zwykle łowię z brzegu pod mostem na Chubie albo w okolicach zatoki Falsztyńskiej. No i szału nie ma . Ale wiem że na Czorsztynie łowi się przedewszystkim z łodzi ; może więc ktoś podsunie mi jakiś namiar na wynajęcie łódki , no i może opis jakichś dobrze rokujących miejscówek. Obiecuję że sandacze będę wyciągał powoli żeby je wypuścić w dobrym zdrowiu. Jeśli chcesz kolego mieć jakieś efekty (poza okoniami), to konieczny jest środek pływający. Łódkę można wynająć np. we Frydmanie, Czorsztynie, Niedzicy i pewnie jeszcze kilku innych miejscach. Bardzo pomocna jest echosonda - dno jest niesamowicie urozmaicone, jeśli jej nie posiadasz, to zaopatrz się w lornetkę i jak zlokalizujesz jakąś łódkę, to podpłyń, pogadaj i ustaw się w pobliżu. Dobrze rokujące miejscówki, to głębokość pomiędzy 5 a 15 metrami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 @Voldemort - co tu dużo pisać ..... Dzięki że się odezwałeś bo na tych Mugoli to nigdy nie można liczyć . Powiedz mi BRACIE ; czy są dostępne jakieś mapy batymetryczne tego zbiornika ? Czy jest dopuszczalne łowienie z rowerów wodnych ? Czy są specjalne opłaty za spinning albo za łowienie z łodzi ?Czy są jakieś szczególne obostrzenia ogólnych przepisów ?I pytanie dodatkowe OFFowe :Czy są na forum jakieś wątki dotyczące starorzeczy Wisły w okolicach Krakowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinerex Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Ja też mam pytanko, czy można na tym zbiorniku pływać łodzią z silnikiem spalinowym jeśli tak to czy bez ograniczeń mocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinncaster Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Nadal tylko silniki elektryczne są dozwolone...Ale wielu wędkarzy pływa ze spaliną i elektrykiem...raczej nie dostają mandatów... dodatkowa opłata za wędkowanie ze środków pływających 30pln/rokdniówek chyba nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 @samwieszktoW nowosądeckim obowiązuje dopłata za łowienie ze środków pływających w wysokości 30zł. Łódka/ponton musi być zarejestrowana, tak więc rowerek wodny, czy kajak odpada.Map batymetrycznych tego zbiornika nigdy, nigdzie nie widziałem, ogólnie jest to dosyć głęboki zbiornik, poza cofką (bardzo duży obszar - od ujścia Dunajca, aż po wyspę i z pięćset metrów dalej)oraz wszelkiej maści zatoki głębokość nawet bardzo blisko brzegu przekracza grubo 10 metrów.A co do drugiej części pytania, starorzeczy Wisły koło Krakowa jest bardzo mało, a jeśli już są to wszystkie ryby są wybrane przez miejscowych rolników.Polecam samą Wisłę - dosyć często przyjemnie zaskakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinncaster Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 http://www.zzw-niedzica.com.pl/mapa_batymetryczna.jpgsłaba... ale zawsze to mapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 W skutek ostatnich burz chyba zniknęło parę postów .............Byłem w zeszłym tygodniu w zatoce Falsztyńskiej ( lowilem z brzegu )Trzeba się nieźle nagimnastykować żeby się tam dostać bo nie ma łatwego dojazdu samochodem . Fajne miejsce - stoi się na skałach i parę metrów dalej jest już głębia z 10 metrów przez którą przepływa podwodna rzeka. Nic nie złapałem ale byłem tam raptem godzinę czy półtora i lowilem na grubo podczas gdy prawie każdą przynętę odprowadzały ciekawskie okonie.Z uwagi na trudny dostęp do miejsca jest ono prawie pozbawione śmieci.Jutro spróbuję się dobrać do tych grubych sandacza które tam na dole się ze mnie śmieją. Jak coś na nie wymyślę to wam opiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Odpuściłem sobie tą Zatokę Falsztyńską i lowilem pod Hubą ; i dobrze , bo złapałem dwa sandacze ( nieduże ale napewno wymiarowe ) pod samym mostem ,a potem brodząc w górę rzeki jeszcze fajnego pstrąga potokowca .Łowienie pod mostem pod Hubą to jest duże wyzwanie dla spinningisty : wartkii nurt , co chwilę powstające wiry , dno zmienne ( poza głównym korytem )I wszędzie można się spodziewać przywleczonych przez rzekę gałęzi a czasem całych drzew . Trzeba użyć najbardziej antyzaczepowych przynęt ; najpierw próbowałem spoonami Rapali , ale po utracie drugiego przerzuciłem się na gumowe swimbaity z zakrytym hakiem - dopiero nimi łowi się tam w miarę komfortowo. Idąc w górę rzeki ( chyba Czarnego Dunajca ) możemy spinningować jeszcze przez ok 2km. aż do następnego mostu - dalej tylko mucha .Ten odcinek jest o tyle ciekawy że bardzo mało osób próbuje tam łowić . Jeden brzeg jest praktycznie niedostępny , drugi trudno dostępny . Dobrze można połowić w zasadzie tylko brodząc , ale trzeba być bardzo ostrożnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Jeszcze jedna uwaga. Łowiąc w okolicach mostu pod Hubą można być pewnym dość częstych i drobiazgowych kontroli dlatego dużym ryzykiem jest zacząć łowienie wczesnym rankiem z myślą że potem wykupi się licencję ; jednak licencję można kupić najwcześniej o godz. 8'00 w zajeździe Cicha woda . Dlatego warto wykupić ją poprzedniego dnia , lub mieć zawsze niewypełnioną jednodniówkę w zanadrzu , albo załatwić to przez internet. Co do łodzi. Jest tutaj zakaz dla silników spalinowych ale właściciele łodzi ofen wynajmują łodzie z takim silnikiem i straż ani policja podobno nie zwraca na to uwagi. W dni o niepewnej pogodzie warto tu mieć dobry silnik bo warunki potrafią się dramatycznie zmienić w ciągu 15min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIPOLO1 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Potrzebuję konkretny namiar na łódkę najchętniej wiosłową 3 osobową na Czorsztynie na weekend 25-26 sierpień.Przeglądam internet, ale kicha jest. Byłem w czerwcu jedeń dzień, pojeździłem trochę i tylko takie małe g.. udało mi się wynająć w podhalańskim towarzystwie żeglarskim.Proszę o konkretny kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Nie mam przy sobie numeru telefonu , ale znajdź w Google zajazd Cicha woda Przy tym zajeździe jest mała stanica wodna ; oni tam majà odpowiednie sprzęty. Pytaj o właściciela - Piotra. Gość jest zapalonym wędkarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIPOLO1 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 DZIĘKI WIELKIE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 WitamKoledzy mam pytanie odnosnie grybosci lody?Był ktoś z Was.Da sie wejsc.Za kazde info z góry dziekuje.Mam tam sporo kilometrów a nie chciałbym jechac na darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi