krakus Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 No taki tylko siadł ....a fotkę tak dodałem tylko na próbę bo nie wiem jak tu się jakąś własną galerię tworzy Własną masz gdzie indziej wiec jestem na bieżąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0ktopus Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Mam nadzieję że w przyszłym roku galeria się wzbogaci o kilka okazów,bo w tym roku mizerniutko jeśli chodzi o czas spędzony na rybach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Wierze Józku u mnie podobnie nad Czorsztynem byłem tylko kilka razy do tego gościnnie ale okazy sie nie liczą liczy sie tylko klimat który Ty masz na codzien o ile nie jestes w delegacji bo wtedy mozesz zatesknić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0ktopus Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Większość tego roku spędziłem w okolicy Soliny dlatego mało pływałem u siebie,Opłaciłem Krosno na cały rok ale tylko jeden weekend siedziałęm tam za sumem...bez efektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 (edytowane) a ja słyszałem o nowobogackim biznesmenie z Krakowa który rok rocznie łowi na Czorsztynie i Rożnowie kilka szczupaków 100-120cm,preparuje i wiesza na ścianach.... jak można być takim idiotą... PS.gratuluje ryby (jeżeli wróciła do wody). Edytowane 24 Grudnia 2013 przez WOBI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Wobi a ja słyszałem o takim samym z Bielska Podlaskiego .... :):):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 (edytowane) Ja nawet widziałem 3 z tych (wypchanych) ryb,sto,sto parę i sto dwadzieścia cm.... a co do bielska to masz racje bo pewnie z 90% z tad postąpilo by tak samo.... Edytowane 24 Grudnia 2013 przez WOBI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 (edytowane) Ja nawet widziałem 3 z tych (wypchanych) ryb,sto,sto parę i sto dwadzieścia cm.... W porządku ... nie jestem za zabijaniem szczupaków 100+, ale to kwestia sumienia danego delikwenta i z tego co wiem jakoś pokrętnie, ale ZG oddalił wniosek o górny wymiar dla tego gatunku ... więc wszystko jest lege artis. Na Czorsztynie jeżeli wiesz był czas kiedy można było szczupaki tępić jak się komu podobało od 20 cm do 120 i wiecej Aaale silniczki spalinowe szkodzą temu akwenowi bardziej niż łowcy trofeów i Ci którzy do limitu dopisują sobie 0 i chcąc się przemieszczać troszkę szybciej niż żółw musisz poczuć się jak złoczyńca i bandzior bo łamiesz prawo. Taka prawda, a w/w nowobogacki musi być niezły skoro ma takie wyniki, a że zabija ... cóż. Edytowane 24 Grudnia 2013 przez Sandre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Ja nawet widziałem 3 z tych (wypchanych) ryb,sto,sto parę i sto dwadzieścia cm.... a co do bielska to masz racje bo pewnie z 90% z tad postąpilo by tak samo....Wobi wszędzie są kilerzy nie trzeba ich szukać na tym portalu jest spokojnie 80% osób które zabiera .Większość po prostu się tym nie chwali .W tym roku skilowałem jednego sandacza 60taka przed świętami i kilka pali na wyjeździe więc tez jestem kilerem niestety . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Nie można z jednej skrajności iść w drugą. C&R to jak najbardziej dobra inicjatywa ale nie można każdego kto weźmie rybę przeklinać, a sporo takich wpisów się trafia. Małymi kroczkami a do przodu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Nie jestem ortodoxem i nie uważam że zabranie kilku rybek na sezon w przedziale 50-65cm z złowiska które ma zdrową populacje jest złe...w zeszłym sezonie też zabrałem jednego szczupaczka 55cm jesienią matce na wigilię,a w tym zberetowałem kilka łajtingów na morzu w UK, ale uważam że beretowanie ryb powyżej pewnych rozmiarów jest idiotyzmem... (jak i beretowanie wszystkiego co zgodnie z prawem można zberetować...). to tyle ..Wesołych... i Szczęśliwego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 .. amen Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Wobi wszędzie są kilerzy nie trzeba ich szukać na tym portalu jest spokojnie 80% osób które zabiera .Większość po prostu się tym nie chwali .W tym roku skilowałem jednego sandacza 60taka przed świętami i kilka pali na wyjeździe więc tez jestem kilerem niestety . Obawiam się, że 80% to lekka przesada, ja postawiłbym na 95%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Tak dla odświeżenia był ktoś ostatnio na Czorcie?Jak wyniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0ktopus Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 (edytowane) No i mamy górny wymiar szczupaka sandacza i okonia na wodach okręgu Nowy Sącz Niedozwolone jest zabieranie ryb, których długo nie przekracza wymiaru gospodarczego wynoszącego dla: 1. lipienia do 35 cm,2. pstrąga potokowego na Dunajcu i Popradzie (bez ich dopływów) do 33 cm, a na pozostałych wodach do 30 cm,3. sandacza i szczupaka do 50 cm i od 90 cm (wymiar widełkowy; górny wymiar dotyczy tylko wód nizinnych),4. okonia do 18 cm i od 45 cm w wodach nizinnych (wymiar widełkowy),5. leszcza na zbiornikach zaporowych do 30 cm, Edytowane 29 Grudnia 2013 przez 0ktopus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Fajnie fajnie ale np okoń to miałby sens jakby nie wolno było brać w widełkach 18-30 cm. 45 garbus to nie częsty gość na wędce, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Lepszy rydz niż nic,górne wymiary można stopniowo obniżać... byle by wędkarze ich przestrzegali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 A sandacza od 70 cm i była by bajeczka pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 (edytowane) Fajna inicjatywa ... wymiar okonia z kosmosu - fakt, teraz tylko etaty dla tych co by mieli egzekwować nowe założenia. Edytowane 29 Grudnia 2013 przez Sandre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Szczupak na tej wodzie po przekroczeniu 50 cm do wora ?....... To porażka. Przecież dopiero 60-tki i większe w miarę skutecznie regulują liczebność białejryby.Na Orawie właśnie brak wększego drapieżnika spowodował skarłowacenie leszcza i płoci.Okoń - górny 45 cm jest jak najbardziej OK! Wbrew pozorom,tych większych jest trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Wszystkim nie dogodzi- wystarczy aby każdy nad wodą zachowywał rozsądek i nie przesadzał z zapełnianiem lodówek a biedy nie będzie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Świetna sprawa z widełkami.Według mnie okoń powinien mieć górny wymiar 40cm, bo jednak 45 nie są aż tak częste na kiju.Inna sprawa, że nie ma kto pilnować by te wymiary były respektowane. Przez ~ 10 lat wędkowania na tym zbiorniku (około 30dniówek rocznie) byłem może ze trzy, cztery razy kontrolowany na wodzie.Ale idzie ku dobremu tak trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domator Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Wychodzi na to, że nie będzie można łowić oraz zrobić fotki ryby mającej wymiar ochronny. Powinni wprowadzić także maksymalny wymiar przynęty by tych dużych nie łowić celowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Wbrew pozorom, te duże często siadają na małe przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0ktopus Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Wychodzi na to, że nie będzie można łowić oraz zrobić fotki ryby mającej wymiar ochronny. Powinni wprowadzić także maksymalny wymiar przynęty by tych dużych nie łowić celowo.No ale w wędkarstwie to chyba o to chodzi żeby złowić jak największą rybę...przynajmniej ja tak mam...wolę złowić jednego szczupaka na 120 niż 10 osiemdziesiątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi