samwieszkto Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Mylisz się Sandre. Mnie to tylko wku..wia ; ale Ja zapłacę. Jednak wielu jest takich którzy machną na to ręką i znajdą sobie miejsce lub sposób żeby łowić bezpiecznie , za darmo , i nie rzucać się w oczy. ...A skoro już i tak będą łowić nielegalnie to ryzyko i stres powetują sobie rybkami. To jest tak jak z podatkami - gdy są zbyt duże to się pracuje w szarej strefie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawcaR6 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 snowboarderex wysłałem priva. Ja też nie wyobrażam sobie nie zapłacić i łowić, nie mam żyłki kłusowniczej Pytanie do stałych bywalców: często zdarzają się kontrole łowiących z łodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) Na trzy sezony i ze 100 wypłynięć calodniowych 0. Na Rożnowie mnie kontrolowali i na Klimkowce w tym sezonie , na Czorcie czasem Policję widuje i kumpla na polu namiotowym kontrolowali, więcej nie kojarzę. A co do płacenia ciężko się dziwić bo w Nowosadeckim masz trzy zaporowki.. W Krakowie jest g... i płacić tez trzeba, ale to od przypadku zależy, bo wieści niosą ze trzepia łodzie czasami, wiec osobiście nie polecam na partyzanta, zresztą biorąc pod uwagę paliwo i inne koszta operacyjne:) opłata karty jest niezauważalna:). Jutro ruszamy na trzy dni to pogadam z Sandaczami i dowiem się czy są głodne i jakie dania preferują Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez Sandre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawcaR6 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) Śmiech na sali, już nawet szkoda klawiatury bo ten temat był poruszany milion razy i nic z tego nie ma... Naprawdę, pozostaje tylko cieszyć się tym co jest, łowić i samemu mieć czyste sumienie. Przeraża mnie ta beznadzieja naszej wędkarskiej rzeczywistości. Życzę udanego wypadu. Oby psiska znalazły coś dla siebie w Twoim menu Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez dawcaR6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 DOBRAĆ SIĘ DO DUPY TYM KTÓRZY ŁOWIĄ MASOWO I HANDLUJĄ ! Zamiast czaić się w zatokach z lornetką czy aby odpalę moją naddźwiekową 5konną spalinę poszukać popytać ... ale niewygodne i żmudne robotą koly w łapki ... a tutaj proszę... trollował jeden z drugim 3km/h na spalinie albo wracał w szkwale do brzegu ... mandacik i cześć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 No i po rybach. Braly bardzo slabo i nie tylko my tacy ciency bo "reszta" tez mocno narzeka. Parę okoni +30 się trafiło a reszta młodzież. Odszczekam za to o tych kontrolach, bo tym razem Panom policjantom się "chciało" przynajmniej karty posprawdzac. A i Psr nas zaskoczyło nocna pora na brzegu tak więc strzeżcie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Nie martw się Sandre .Od środy upały....Zimna woda zejdzie z gór , to i rybki nabiorą apetytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiałyKieł Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 (edytowane) W niedziele popływałem trochę w okolicy zamków . Przez pierwsze kilka godzin nawet brania , na domiar złego w momencie kiedy zacząłem coraz mniej wierzyć w powodzenie , zobaczyłem obok pontonu............ wieniec Dość wymownie to wyglądało Na szczęście po chwili trafiłem niezłego sandacza w okolicach 70 cm ( pływa dalej ) . Ryby zeszły zdecydowanie głębiej , mój wziął na 17 metrach . Zauważyłem wzmożony ruch w okolicach zielonych skałek co potwierdza teorię . Edytowane 30 Października 2014 przez BiałyKieł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Sandacz jak sandacz ładny i tyle ale wieniec ....pierwsza klasa :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Bogu dzięki - nie bywam w Krośnieńskiem.Wracając do NowoSądeckiego.35zł ( tj. 10$ ) za jeden dzień , z brzegu , na wodach nizinnych - to stanowczo za dużo ; A 70zł. - to już chore.Podobnie jak @dawcaR6 byłem w sierpniu raz na łodzi i efekty 4 godzin pływania miałem o niebo lepsze niż w moich okolicach. Poza tym łaziłem lub koczowałem nad brzegami około 2ch tygodni.Ale... zapłaciłem. 110zł kosztuje tydzień. Zapłaciłem 188 + łódź na rok. I uważam, że to za mało jak na taką wodę, choć opłata w sumie jest na wszystkie wodu ZO Nowy Sącz. Miałem w 2 tygodnie 2 kontrole. 35zł/dzień czy za dużo, czy za mało? Może jakby było 70zł/dzień i np 600zł/rok to kontrole byłyby jeszcze lepsze, stałe i skuteczne? Może brzegi byłyby czyściejsze. Może więcej ryb by było, bo upilnowana woda nie byłaby przebrana przez "sprytnych" lub "cwaniaków" którzy, albo nie opłacą dniówki (a nuż się uda... i nie raz się udaje), albo zarzucą trupka (którego nie wolno), albo 3,4,5tą wędeczkę uruchomią, albo z siateczką przepłyną, albo agregacikiem sobie pomogą, albo niewymiarki w woderach schowają. Zdaje mi się, że powinienem użyć słów "złodziej", "kłusownik"... Może wysoka cena albo całkowity zakaz zabijania jakichkolwiek ryb w połowach amatorskich zmniejszyłyby presję i wędkarstwo stałoby sie wreszcie "prawdziwym hobby". Piszę w trybie przypuszczającym, bo nie tylko cena jest wyznacznikiem jakości. Ale jak się kupuje auto za 5tyś, a za 50tyś to różnica jest duża. A jak się lubi jazdę rajdową to przecież kupuje się jeszcze droższą rajdówkę! Wracając do wody i łowienia. Spodobało mi się nad Czorsztynem (nie tylko pd względem wędkarskim) i nieraz tam wrócę. Nawet jak podniosą opłaty o 100 czy 200%. @BiałyKieł - ładny sandokan. Jak był na 17 metrach to nieźle musiały się przegrupować. Ja łowiłem pieski na 3-4m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 WitamPanowie i Panie łowiący na Czorsztynie , proszę mi powiedzieć jak wygląda sytuacja z wodą czy kamienne brzegi są odsłonięte , jak tak to ile ich wystaje nad lustro wody ?? z góry dziękuję pozdrawiam c1eśla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 (edytowane) Wody jest dość sporo. Tydzień temu mając za odnośnik ptasia wyspę, nie było widać kamieni wcale. Edytowane 4 Września 2014 przez Sandre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Witam jaka sytuacja na Czorcie??????rybki wspolpracuja???????????pewnie już na głębokiej wodzie????pod wieczor tylko wobler??????czy cos się zmienilo?????????z góry dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Jedz i sprawdz :lol: :lol: :lol: ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Witam jaka sytuacja na Czorcie??????rybki wspolpracuja???????????pewnie już na głębokiej wodzie????pod wieczor tylko wobler??????czy cos się zmienilo?????????z góry dzięki za info Sytuacja podbramkowa cały czas bierom i nie ma czasu na filetowanie .Wspułpracują takie pomiędzy 50 a 100.Bierom pomiędzy 1 a 25 metrem .Wieczorem na womblera , w południe też na womblera i rano też lubią womblera ,wombler jest też dobry w nocy.Zmieniło się bierom tym co łapiom a nie piszą durnych postów .Pozdrowienia dla łowiących . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Marius nie dopuszczaj syna do kompa bo Ci reputację psuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Kolejny wyjazd zaliczony. Nie ma to jak łowienie z widokiem na zamki i łąki na których wypasają się owce.Mam prośbę do miejscowych wędkarzy o wskazanie miejsc z głębokością w granicach 10-15m na zbiorniku, najlepiej blaty z zejściem na głębszą wodę. Proszę o info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 (edytowane) Nie ma to jak obcowanie z piękną przyroda (górki owce etc i samodzielne szukanie z echem spadow ) Jest tego od cholery kolego Pyton. Czorsztyn to mega urozmaicony zbiornik jak chodzi o ukształtowanie dna. Edytowane 18 Września 2014 przez Sandre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Dziękuję za odzew! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 (edytowane) Kolejny wyjazd zaliczony. Nie ma to jak łowienie z widokiem na zamki i łąki na których wypasają się owce.Mam prośbę do miejscowych wędkarzy o wskazanie miejsc z głębokością w granicach 10-15m na zbiorniku, najlepiej blaty z zejściem na głębszą wodę. Proszę o info na priv. Piszesz kolego o kolejnym wyjezdzie i nic wiecej czy coś się działo czy nie itd. a chcesz namiary na ciekawe miejsca Proponuje zmierzyć sobie ciśnienie bo wygląda mi to na nad-ciśnienie I tak na koniec ===>>>Bo cały urok w tym żeby samodzielnie napłynąć na miejscówke, przechytrzyć, wyholować i zwrócić wolność rybce pozdr. Edytowane 19 Września 2014 przez krakus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Jak poszedłem na studia i nie wypadało wylewać za kołnierz to ciśnienie podskoczyło. Teraz to tylko Cię podpuszczam...połamania i do zobaczenia nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Jadę jutro połowić na " Czorsztynie " .Mam plan zacząć pod zamkiem w Niedzicy .Jak będzie licho to przeskoczę na plażę pod zielonymi skałkami .Jak i tam będzie licho to spróbuję w zatoce Falsztyńskiej .Wszystko z brzegu. Ktoś mi coś poradzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Dość czarno to widzę Jakie rybki chcesz łowić w tych miejscach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Ktoś mi coś poradzi ?Tak.Zostań w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Może kolega chce łowić klenie na 2 cm. pchełki to ma szansę na kontakt z fajną rybą. Jak coś innego to niech posłucha robbox 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi