gerro28 Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Dla łowiących nad Czorsztynem leszcz zaczął brać po 2 tygodniach posuchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 A to na spinningowe metody bierze,że na tym forum to ogłaszasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Można na paproszki czego czepia???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 @mariusz13,oczywiście ,że można ,u nas w czerwcu nawet w koguty walą,tylko nie wiem czy ta dwutygodniowa posucha dotyczyła paprochów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gerro28 Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Napisałem ,że się ruszyło z leszczem bo od 2 tygodni nikt nie łapał ani białej ani drapieżnika-może się komuś przyda informacja gruntowcy też tu zaglądają.W czwartek troll na 25 metrach pod zielonymi skałkami będzie info czy coś się dzieje z pływadeł.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Skąd te sumy miały się znależć w stawach pożwirowych przed zalaniem Czorsztynu skoro ten gatunek nigdy nie występował w górnym Dunajcu ?Wpuszczali je tam miejscowi .Były tam również liny,karpie,płocie,szczupaki i inne "wynalazki".W Czerwonym Klasztorze,czyli o rzut beretem była nawet hodowla suma i sterleta.Szczupakaprzykładowo przywożono z Orawy. Bardziej mnie dziwi skąd w latach siedemdziesiątych w Dunajcu pojawiła się głowatka.Zdjęcia tej ryby widziałem w albumach miejscowych matuzelmów,jednak i oni nie potrafiliodpowiedzieć na to pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Suma nigdy nie było w maniowskich stawach .Sam tam łowiilem przed laty i moi przyjaciele mieszkajacy koło tych stawów.Odnosnie sumów i sterletów na Słowacji to tyczy się ostatnich kilku może 10 lat, także ,Twoje informacje sa lekko mówiąc mało rzetelne...Też tam bywam i wiem co moi znajomi mają w stawach.Liny,karpie,szczupaki ,płocie i inne wynalazki jak piszesz są we wszystkich stawach pożwirowych od N.Targu po N.Sącz bo poprostu są to naturalne gatunki poza karpiem występujące w tym rejonie .Głowatką końcem lat 70 t.ych Zaczeło zarybiać PZW.Była to bardzo głośna akcja w tamtych latach przywracająca łososia Dunajcowi.Bardzo mnie dziwi Twoja nieświadomość i twoich miejscowych matuzelmów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Janusz chciał powiedzieć ze, glowatka została wpuszczona za lososia Bo po wybudowaniu zap.ziem. we Wloclawku w lat,60" lososie już nie wplynely do Dunajca a material głowacicy pochodzil glownie z Orawy to jedyna rzeka w Pl, która należy do zlewni morza Czarnego i jedyne naturalne miejsce bytu głowacicy, zresztą innego podgatynku{Czarnomorska} ,po 10 latach prac w Lopusznej nad hodowla tej ryby w latach 70"zaczeto zarybiac Dunajec,Poprad ,później San Glownym promotorem tego projektu przez 35 lat był p.M.Kowalewski,Trzy lata temu w niejasnych okolicznościach został odwołany i przeszedł na emeryture . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Dokładnie o tym napisałem.Przez Włocławek łosoś bałtycki, dwuśrodowiskowy nie miał szans przejść to zarybiono Dunajec osiadłą słodkowodną formą łososia czyli głowacicą, wypełniając lukę po jedynym dużym drapieżniku bytującym wcześniej w tych wodach czyli łososiu bałtyckim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Wiesz Januszku może chlopaki chcą nam zrobić drugie Ebro. Stwierdzili, że Główka za droga to wpuszczą nam sumka. Wiesz dwa trzy latka i będą metrówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 No jeszcze ten klimat i Chiszpanki .Tfu! tfu! co ja pisze obyś Piotrek nie był złym prorokiem .Ja tam wolę postraszyć sandaczyki i okonie ,klimat ci u nas też fajny a że zimno i wieje to sorry .Dziewczyny też nie gorsze od Chiszpanek to i nie ma co się rozmarzać o Ebro.Sumy precz od Czorsztyna !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Wiesz argumenty masz mocne więc muszę się z Tobą zgodzić, ale te Hiszpanki bym wziąl w ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Cisza na Czorsztynie, czy sie nikt nie chce chwalić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Z tego co słyszałem, to nie ma się czym chwalić. Ponoć łódek dużo na wodzie, ale efekty bardzo mizerniutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Nic się nie dzieje, nic się nie będzie działo, woda martwa w ogóle nie ma po co przyjeżdżać. Szkoda czasu, szkoda paliwa, w ogóle szkoda nadwyrężać rąk podczas rzutów przynętami. Mówiąc krótko nie przyjeżdżajcie. :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturo1201 Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 o i takie wpisy jak wyżej mi się podobają.... czysta eliminacja konkurencji na wodzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domator Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 ........... Ponoć łódek dużo na wodzie, ....A skąd tam tych łódek tyle, skoro nie ma ekonomicznych wypożyczalni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 A skąd tam tych łódek tyle, skoro nie ma ekonomicznych wypożyczalni ?Zbierają się do odlotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 A skąd tam tych łódek tyle, skoro nie ma ekonomicznych wypożyczalni ?Jest kilka miejsc dogodnych do wodowania - można przyjechać z własną , poza tym jest masa pontonów na wodzie (pisząc łódek miałem wszystkie rodzaje łajb na myśli). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Wyniki są takie. W sobote 6 godzin na łódce jedno branie okoń ładny bo pod 40 na duża sandaczową gumę i tyle w temacie, reszta to świeże powietrze i spokój. Ale może będą jeszcze brac .... w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Mowie wam za cieplo w tym roku już nie będą brac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 biorą :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 jasne ze biora ,"dzisiaj plecak wczoraj rower" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Potwierdzam nie zabierają nie przyjeżdżać, woda jakaś taka trącona,mglisto zimno i wieje Śląsk i Krakusy wszystko wyłowily. Wypożyczalni nie ma bo ryb nie ma :) szkoda zachodu chłopy ... Uderzajcie na Turawe, tam to się podobno dzieje jeden za drugim, biorą nawet na koze z nosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Na Turawie biorą... łodzie z wypożyczalni, bo wczoraj licząc to co miałem z zasięgu wzroku, ponad 80 szt. naliczyłem Brały szczury, normalne ryby odpłynęły tam gdzie żaden patafian nie pływał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi