Piotr Boruch Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Tu łodzi nie ma bo wypożyczalni brak, ryby poszły już wszystkie na grila, także spokój i nawet z kłusolami nikt się nie użera bo dali se spokój, a i potwierdzam zimno i mglisto takż nawet brzegu nie widac. A kormorany wszystkie poleciały na Wisłe do Krakowa bo się zwiedziały że tam lepiej jakieś tam niedobitki tylko zostały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Wczoraj mgła do 11-tej także od brzegu daleko nie dało się odpłynąc ale rybka....nawet nawet potem piękne słońce i prawie bezwietrznie. Całe towarzystwo pływa już na spalinie także policja już zakńczyła sezon. Na koniec już gdy spływałem patrzę a Panowie z okręgu rybki wpuszczają i nie żadne tam sumki tylko nasze polskie szczupaczki. Także dzionek udany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 http://tv-trwam.pl/film/z-wedka-nad-wode-w-polske-i-swiat-odc-27 Normalnie "Jezioro Obfitości 3" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 E tam, to przywiezioNe od Rydzyka z Torunia Czorsztynskie był poznał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 szczupak 138 150 160cm? Mocne opowieści, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 szczupak 138 150 160cm? Mocne opowieści,Spokojnie, jutro już będzie 170 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Potwierdzam ryba przywiezina na czorsztynie już takie nie występują chłopaki z cichej wody wszystkie już zgrilowali. Zostańcie na mazurach, paprocanach, zegrzu, turawie, albo jedźcie na słowację tam podobno jeszczze troche ryby zostało. Tutaj tylko mgła i woda ponad 30metrów, także guma nie chce nawet do dna dolecieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gerro28 Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 W ostatnich 2 tygodniach byłem 6 razy- trolling z windą.Wyniki sandacz 60,szczupak 60,okoń 32.Dzień w dzień flauta ryby siedzą przy dnie ale gadałem wczoraj z gościem co pływał i łapał na spinning z wypasionym echem miał dwa skubnięcia sandacza pod zamkiem Czorsztyńskim.Ogólnie Pażdziernik w trollu najgorszy od kilku lat.Dłubacze spinningowcy też narzekają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Faktycznie nie jest łatwo ale nie beznadziejnie. Łowienie jest ciężkie bo i ryba głęboko, trzeba się dobrze ustawić, a potem orać ciężkim sprzętem. Ryby biorą ale bardzo himerycznie, odradzam tempa miejsówka w kwadrans, czasem guma dobrze do dna parę razy nie zdąrzy dolecieć. Jednak można coś wydłubać jednak jedna na pięć ryb z moich obliczeń jest miarowa. Ale to puknięcie i widoki.....oczywiście zaraz potem jak mgła się podniesie.Ps.: dozbrajać, dozbrajać jeszcze raz dozbrajać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 (edytowane) Piotruś Mirecki dobry jest... Trzeba mieć spalinie w razie szkwalu tyle ze jak mnie oczy nie mylily na flaucie popitalał na osemeczce a elektryk u góry nie jestem przeciwnikiem ale mało profesjonalne łamać zakazy w programie wędkarskim Edytowane 1 Listopada 2014 przez Sandre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gerro28 Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Mi tam nie przeszkadza jak pływają nowoczesnymi spalinówkami cichutkie to przepływaja sobie z miejsca na miejsce praktycznie ich nie słychać.Gorzej jak jakiś bukiet wypłynie z napędem własnej konstrukcji albo przeróbką kruca fuks.Co do ryb liczę,że w końcu zacznie się choć mała fala i kilka dni z zachmurzeniem wtedy ryba ruszy w toń a nie będzie siedzieć po 30 metrowych dołach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 A mnie przeszkadza. Uważam że skoro jest zakaz to obowiązuje wszystkich bez wyjątku i tyle.Gdyby kary za pływanie na spalinie były takie wysokie jak na zachodzie i były egzekwowane to nikt by nawet nie pomyślał o tym.A tak każdy ma w czterech literach. Typowa polska mentalność. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Mnie bardziej przeszkadza mentalność ale w kontekście beretowania wszystkiego jak idzie. Zauważyłem też, że najbardziej przeszkadza spalina tym, którzy jej nie mają.Odnośnie filmu - dramat. Powinniście podziękować teraz "koledze" za te tłumy, które zaczną zwalać się nad wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Mnie bardziej przeszkadza mentalność ale w kontekście beretowania wszystkiego jak idzie. Zauważyłem też, że najbardziej przeszkadza spalina tym, którzy jej nie mają.Odnośnie filmu - dramat. Powinniście podziękować teraz "koledze" za te tłumy, które zaczną zwalać się nad wodę.I tu byś sie pomylił. Posiadam nawet dwa silniki spalinowe. Ale ja nie mówiłem o tym że przeszkadza mi pływanie a bardziej o tym że przeszkadza mi łamanie zakazu. Oczywiście rozumiem że sobie pływasz i masz to daleko gdzieś. To jest właśnie mentalność. Typowe.Staram się przestrzegać przepisów bo uważam że ten zakątek wymaga szczególnego traktowania i zgadzam się z zakazem mimo że absolutnie nie jest mi na rękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Zakaz to zakaz i choć szybciej i podobno bezpieczniej na spalinie jak niektórzy twierdzą to dalej zakaz. Taki sam jak ograniczenie ruchu do 50km/h jedni go przestrzegają, a inni płacą mandaty. Kolega z Trwam powinien zapłacić podwójny bo niedość że zakaz łamie to jeszcze namawia do złego, istny diabeł w Trwamowskiej skórze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 @Bardziu, nigdy jeszcze nie pływałem po czorsztynie i nie łowiłem tam ryb, a typowe jest wrzucanie wszystkich do jednego gara. Pływam po innej wodzie gdzie służby przymykają oko, oczywiście jeśli pływa ktoś z rozsądkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Tutaj wraz z końcem sezonu wakacynego policja znika i pojawiają się spaliny, potem jeszcze wpadną kilka razy w jesienny weekend siejąc postrach wsród chłopaków na spalinach. Ale w dobie komórek zaraz wszyscy wiedzą że policja przyjechała, a nad jezioro zapraszamy woda piękna , okolica wspaniała, a ryby jak to ryby raz wspólpracują, a raz nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 (edytowane) Na Czorsztynie różnie bywa. W tym roku przeżyłem jednak mały szkwalik i mam gdzieś ich strefy... Jak zerwie się mocny wiatr lepiej ta spaline mieć. W dzisiejszych czasach silniki są tak ciche ze trollingujac na spalince nie sprawiamy nikomu kłopotu, chyba że pieniaczowi którego ogranicza elektryk. Wyrzuty sumienia odeszły po kilku przypadkach gdzie dupeczki z wopru popisywaly się na lodzi z 25kucykami... Plywaly sobie slalomem od cofki do wyspy (pomiędzy wędkarzami trzymajacymi się burt żeby ich fala z łódek nie powyrzucala)jak im się znudziło przesiadki się na skutery, policja plywala i bila brawo, więc komu się poskarzyc,a jak już o policji.. to nie muszą wracać do bazy na pełnej "pycie" bo czas ich nie goni. Lepiej niech jak pisze Kotwitz każdy patrzy komu daje w łeb a nie zajmuje się pierdolami. Zakaz jest i super bo wyeliminiwal idiotów na skuterach i innych nartach za motorowkami. Porównywanie do ograniczeń prędkości na drodze są nie na miejscu bo jadąc 80 na 50tce nie wyhamuje i zabije niewinnego dzieciaczka. A pyrkajac sobie 3km/h jaka szkodę wyrządzam rybom przyrodzie?? I żeby nie było we wszystkim trzeba umiaru, bo 2 konnego saluta albo coś co miesiąc temu służyło do koszenia trawy słuchać na Hubie jak płynie kolo zamków:) i tak być nie może... Ale większość mundurowych to w miarę ogarnia i ma rozeznanie komu doj...ac a kogo pouczyć. A co do programu, fajne były odcinki z Taszarkiem, Wojtkiem Niedźwiedziem, Robertem Florczakiem, a odkąd Piotruś jeździ sam czasem glupkowato gada, kupił młynek z kolorze fluo green:) i wogole trochę nudno. A najazd wędkarzy? I tak najezdzaja jak mogą, wielu myśli ze wrzuci koze z nosa i odrazu 80tka siedzi... Wiadomo sporo ryb trafi się niespodziewanie ale większość trzeba sobie wypracować. Ja byłem z 20razy w tym roku i 67cm mam największego sandalka wiec albo woda bezrybna albo ja za mało Tv Trwam oglądam Edytowane 1 Listopada 2014 przez Sandre 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Zakaz to zakaz i tu nie ma co dyskutować. To że dupy pływały też widziałem i policja miała to gdzieś to potwierdzam.Jednak wystarczył jeden telefon do dyżurnego i pływania nie było. Policjantów też czasem trzeba przywołać do porządku.A że zakaz jest nieżyciowy to niestety jak dużo w naszym kraju.Warto by po prostu wprowadzić zakaz pływania powyżej prędkości 5 czy 8 węzłów lub wprowadzenie silników z określonymi normami spalin i głośności.Do tego ograniczenie w mocy i kłopot z głowy.Ale jest jeszcze kolejny problem. Zakazy i nakazy trzeba egzekwować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Dziękuję Piotrze za zaproszenie. Klimat gór nad wodą zawsze podobał mi się bardzo i mam nadzieję, że w końcu dotrę nad tą piękną wodę. I obiecuję pływać na elektryku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gerro28 Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Odnośnie filmu - dramat. Powinniście podziękować teraz "koledze" za te tłumy, które zaczną zwalać się nad wodę. kużwa eldorado zresztą widzieliście sami na filmie gość przyjechał na 2 godziny wypłyną 2 duże sandacze obok gość wyciągnął szczupaka,trzeci ciągnął suma który był w paszczy 2 suma,czwartego ciągneła głowacica 140cm- tych ostatnich nie ujęła kamera bo było za dużo akcji.Ja tam zapraszam nad Czorsztyn przyjeżdzajcie jak wypłyniecie to nie bierzcie kanapek i picia bo nie ma się czasu napić ani zjeść branie za braniem...........Porażka...Rzeczywistość jest zgoła inna............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ts21 Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Ten film to jakiś żart, Pan Redaktor pływa na spalinie po zbiorniku po którym nie wolno pływać, wielokrotnie namawiał w swoich programach do wypuszczania ryb, a tu jedyny kadr z wypuszczenia to ten z niewymiarowym sandaczem, a do tego sława po wyjęciu drugiego wymiarowego cytuje "czyli mam już komplet" - zwariowałem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Bardziej w temacie wątku- Byłby ktoś chętny na wspólny wypad w któryś weekend? NIestety nie dysponuje pływadłem ani wiedzą o zbiorniku,ale chetnie bym spróbował zapalować na sandacza innego niź wiślanego Też bym się wybrał.Wyposażeniem i wiedzą o zbiorniku Ci dorównuję , a i zwiedzać lubię. Może jaki dobry wójo by się nawet znalazł, muszę się w końcu wprosić. Choć jak tak czytam i widzę te nie do końca zdrowe emocje (w każdym razie nie moje ulubione), to mi przechodzi. Jutro za bolem, ale od poniedziałku półtora tygodnia krakowski sandacz SAM nad wodą Nikt mnie nie wnerwia i ja nikogo. Szkoda tylko , że widoki mniej atraśne niż czorsztyńskie. Co mi tam . I tak po zmroku będę łaził 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Panowie piszcie na priva znam ten teren całkiem łodke wiem skąd skołować tylko z czasem ostatnio marnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Film jednak zadziałał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi