Skocz do zawartości

Czorsztyn

MGOR

Rekomendowane odpowiedzi

Uehehehehehe co wy się tak spinacie, niech chłopcy przyjeżdżają na te zaje...ste zbiorniki, niech próbują

i niech pieniążki zostawiają w kwaterach, na przystaniach itp. Co w tym złego.

Film chyba numer 23 opowiada o Turawie, nawet nasz kolega z j.pl zachwala jakie metrowe

zedy tam pływają i co? i żaden wymiar nie padł przez cały film, tylko okonki.

To że woda ma potencjał to jedno, umiejętność namierzenia i złapania dobrej rybki to drugie.

Ani Turawa ,ani Pilichowice , ani Czorsztyn to nie burdeliki że przyjeżdżasz i łapiesz. Tu również należy poznać wodę

znaleźć miejsca, trafić w kolor, gramaturę  itd.

Co do filmów to osobiście widziałem jak najbardziej znana grupa kręcąca filmy z Wawy

na pajkowym eldorado "pożyczała" 2 duże sztuki do filmu-hehehehehhe od wędkarza który

złapał. Od tamtej pory traktuje filmiki z dużym przymrużeniem powieki.

• Like 6

Dobre czasy na Czorsztynie już minely czas szczupaka, okonia, sandacza tez szybko minie ,koledzy z Tv. mieli dobre info,i byli tam gdzie powinni, ten rok jest dziwaczny ryba siedzi tam gdzie jej już nie powinno być ,ale złowienie sandacza z reki na wobler o tej porze hmmm szczerze niewidze tego,pozdrawiam.

Przepisy o silnikach spalinowych na niektórych zbiornikach powinny się zmienić dla wędkarzy.

Łodzie i pontony służące do wędkowania nie potrzebują wielkiej mocy i nie robią dużo hałasu a czasami naprawdę pomagają.

Pewnie nie jeden z Was się o tym przekonał jak wracał na przykład w mglistą pogodę używając wiosełek bo moc elektryka i akumulatorka nie dała rady, a i nocka zastała - trudno co zrobić.

Fajnie się wędkuję jak 10 metrów od naszego środka pływającego "przelatuje" zdezelowany skuter wodny ściągnięty okazyjnie z jakimś pustym drajwerem nie mającym pojęcia o przepisach.

To są problemy ale to, że ktoś dopłynie na oddalone miejscówki z rozsądną prędkością.

Wędkowałem na Czorsztynie i zimą ten zbiornik dał mi dużo frajdy, natomiast latem sandaczyki trafiły mi się niewielkich rozmiarów ale przecież nie zawsze jest dzień dziecka.Zgadzam się, że trzeba swoje wypływać i wypracować ale kiedyś przychodzi ten dzień i trafiamy na fajne ryby i spełniamy się w naszej pasji.Reklamy będą zawsze i rozmowy, że u nas nie ma ryb -byłem na 2 wyjazdach w Laponii i na Szkierach na 4 łowiących przez tydzień trafiały się ryby zupełnie podobnie jak w naszych wodach ale nie był to maraton brań i naprawdę trzeba było się napracować by osiągnąć sukces.

Myślę a nawet stwierdzam fakt, że jest wielu wędkarzy, którzy zawsze komentują innych wędkarzy nazywając ich mięsiarzami a sami robią to samo.

Program z TV Trwam moim zdaniem jest ok. bo nie jest sztuczny jak inne i dobrze, że choć cokolwiek jest do obejrzenia w tej tematyce.

Nie łowią codziennie okazów co potwierdzają wcześniejsze odcinki więc jak raz się udało trafić na fajne ryby to zaraz afera tak źle a tak niedobrze.

Pozdrowienia dla wszystkich zapalonych wędkarzy!!!!!!Połamania kija!!!!!!!!!!!!!!!

A Wasz Czorsztyn jest piękny i pięknie położony i tylko się cieszyć, że ktoś ma pod nosem tak piękną okolicę.

• Like 1

Mam zasadę że jak jakiś kretyn wprowadzi zakaz używania spalinówek na Czorsztynie to się dostosowuję . Inny idiota wprowadza ograniczenie prędkości do 50 km na odcinku gdzie nie ma pasów ,domów poprostu nic, też się dostosowuję do obowiązującego prawa .Poprostu współczesny patriotyzm.Wkurza mnie takie polskie pecie pecie .Jak się uda ominąć przepisy to jest się gościem.Dla mnie to przejaw naszego polskiego dziadostwa i cwaniactwa za które w całej Europie uchodzimy za ludzi myślących inaczej.Sześć lat temu kupiłem spalinę pod Czorsztyn.Było super, ale silnik stoi  w garażu trzeci rok i bo  nie mam zamiaru robić z siebie głupka tłumacząc się jakiemuś prymitywowi mającemu w tym momencie rację bo prawo jest za nim.

• Like 7

Panowie pokój i wracamy do tematu. Dziś fumfle były i krociakow kilka zlowili, jednego na 15m wodzie na wobka schodzacego do 3m... Dodam że rzutu wiec Mariuszu ryby robią nas w konia, a dużych nawet hds7 nie chciał pokazywać za bardzo. Pogodę mieli piękna i wrocili zadowoleni. Ja ruszam niebawem po dłuższej przerwie testować nowe nabytki :):)

Edytowane przez mario

Mam zasadę że jak jakiś kretyn wprowadzi zakaz używania spalinówek na Czorsztynie to się dostosowuję 

Panie Januszu z całym szacunkiem.Niech pan pomyśli.Spalinówki to nie tylko wędkarze i ich łódki,jak Pan sobie wyobraża łowienie jak co 5 minut koło Pana łódki,przpływały by łodzie sportowe i skutery wodne tego w wakacje było by setki.

Mam zasadę że jak jakiś kretyn wprowadzi zakaz używania spalinówek na Czorsztynie to się dostosowuję 

Panie Januszu z całym szacunkiem.Niech pan pomyśli.Spalinówki to nie tylko wędkarze i ich łódki,jak Pan sobie wyobraża łowienie jak co 5 minut koło Pana łódki,przpływały by łodzie sportowe i skutery wodne tego w wakacje było by setki.

Racja , każdy kto był czy łowi gdzie spalina jest dopuszczona wie co to za patologia , przykładów wiele , ale kurcze nikt mi nie powie że pływanie po tak sporych zbiornikach jak Czorsztyn na elektrykach jest bezpieczne. Nie można pójść na kompromis ? Dopuścić maksymalna moc i po sprawie , jeśli chodzi o hałas to umówmy się buszujący po lasach na Crosach czy Terenówkami robią go więcej , ba kosiarka czy piła spalinowa często bardziej hałasują niż przepływający od czasu do czasu wędkarz . Przy tym wk....a mnie fakt że cały rok pływają po zbiorniku święte krowy na potężnych silnikach którym nikt złego słowa nie powie za to wędkarz z dwoma kucykami ma przewalone. 

cyt:Panie Januszu z całym szacunkiem.Niech pan pomyśli.Spalinówki to nie tylko wędkarze i ich łódki,jak Pan sobie wyobraża łowienie jak co 5 minut koło Pana łódki,przpływały by łodzie sportowe i skutery wodne tego w wakacje było by setki

"

:Nie rozumiem???? Januszowi chodziło oto, że zakaz to zakaz i trzeba go respektowac B) chociaż można by pewnie dopuscić silniki spalinowe z mała ilością Km...no ale to dalej zakaz, a co do świętych krów to się przylączam do kolegi

Edytowane przez Piotr Boruch
  • Like 1

Gerro z całym szacunkiem nie pisz bzdur. W wolnej chwili ( nie wiem kiedy ona nastąpi) wrzucę filmik z Czorsztyna. Słoneczko, flauta gadka szmatka, stoimy przy wyspie i nagle od zamków jakby ktoś zwijal wodę w rulon... Po kilku chwilach fale miały metr.. Na spalinie 5km plynelismy pół h do pola namiotowego Frydman, wody w pontonie od groma my cali mokrzy, a bak prawie pusty :) uwierz mi miałem mandaty głęboko w poważaniu. I to bez burzy bez chmur... tak poprostu.

A jeśli nie czujesz się zagrożony na tym swoim elektryku znaczy to, że Twoje jeziorko jest mniejsze od mojej działki :) Nie no poważnie to jest forum dyskusyjne i trzeba dyskutować no ale nie o szansach trabanta z zderzeniu czołowym z lokomotywa, a wiatr na Czorsztynie to niestety lokomotywa która jak się rozpędzi nijak ją wyhamować ;/ 

Filmik kolegi "Jazia z kleniem ;) " bardzo ciekawy ... zastanawiam się czy przy takim wietrze jest opcja że podniesie mi dmuchawca i wywróci do góry dnem ? Oczywiscie piszemy o pontonie powiedzmy 360cm dołądowanym z dwoma osobami na pokładzie ... ???

Edytowane przez Sandre
  • Like 2

Dwa latka temu pościągalem sobie kilka rowerków podczas burzy w Czorsztynie. Fajne łodki większa fala i wszystka woda w łódce. A ludzie zamiast do najbliższego brzegu to do przystani płynęli.

A Janusz może wam też napisze jak uciekali w burzy także trzeba było płynąc na elektryku i wiosłach bo stali w miejscu i jeszcze fala ich niosła

Elektryk fajny bo cisza i spokój, ale raczej z bezpieczeństwem ma mało wspólnego

Ps: Troche wieje halny a jutro jedziemy, znowu trzeba pewnie będzie po zatokach pływac bo na elektryku będzie mordęga

Mam zasadę że jak jakiś kretyn wprowadzi zakaz używania spalinówek na Czorsztynie to się dostosowuję . Inny idiota wprowadza ograniczenie prędkości do 50 km na odcinku gdzie nie ma pasów ,domów poprostu nic, też się dostosowuję do obowiązującego prawa .Poprostu współczesny patriotyzm.Wkurza mnie takie polskie pecie pecie .Jak się uda ominąć przepisy to jest się gościem.Dla mnie to przejaw naszego polskiego dziadostwa i cwaniactwa za które w całej Europie uchodzimy za ludzi myślących inaczej

O to gratulacje za postawę, jednak co to ma wspólnego z naszym narodem i patriotyzmem . Wszystko wrzućmy do jednego wora i zakręćmy a wyjdzie

dziwny człowiek który Polakiem się zwie. Wbrew Pana przekonaniom Europa ,ba cały świat zna nas również z pracowitości, pomysłowości, kreatywności itp.

"Wkurza mnie polskie pecie pecie"- fakt cały Pana post to próba obsmarowania gównem Polaka na tle Europy- gratuluję.

Co do przestrzegania durnych przepisów to zdecydowanie uważam że w tym przypadku życie, bezpieczeństwo jest

ważniejsze niż przepisy. Szanowny Panie Januszu Nasza historia pokazała wielokrotnie że do akceptowania durnych przepisów, paktów, aktów itp.

nie jesteśmy stworzeni, i dobrze, bo inaczej kupowałby Pan mięsko dziś w sklepie na kartki.

Mam w du...e przepisy które do niczego dobrego nie prowadzą i będę je łamał nagminnie ze świadomością konsekwencji i nadal będę się

przedstawiał jako Polak patriota.

And now, let's go fishing

ZH

• Like 3

Po kilku chwilach fale miały metr.. Na spalinie 5km plynelismy pół h do pola namiotowego Frydman, wody w pontonie od groma my cali mokrzy, a bak prawie pusty :) uwierz mi miałem mandaty głęboko w poważaniu. I to bez burzy bez chmur... tak poprostu.

W tej sytuacji mandat Ci nie grozi, masz "Stan wyższej konieczności", podobnie jakbyś odprowadził do portu łódkę ze stukonnym silnikiem której szyper miał zawał, a nie miałbyś patentu. Zresztą sama propozycja ukarania w tym przypadku świadczyłaby o tym że mandatodawca nie nadaje się do swojej roboty.

A tak z innej beczki, jak widzicie pływanie na wiosłach po Czorsztynie ? Chciałbym tam się kiedyś wybrać, ale nie mam elektryka (spalinówke na wszelki wypadek bym pewnie założył).

W tej sytuacji mandat Ci nie grozi, masz "Stan wyższej konieczności", podobnie jakbyś odprowadził do portu łódkę ze stukonnym silnikiem której szyper miał zawał, a nie miałbyś patentu. Zresztą sama propozycja ukarania w tym przypadku świadczyłaby o tym że mandatodawca nie nadaje się do swojej roboty.

A tak z innej beczki, jak widzicie pływanie na wiosłach po Czorsztynie ? Chciałbym tam się kiedyś wybrać, ale nie mam elektryka (spalinówke na wszelki wypadek bym pewnie założył).

Pływanie na wioslach to karkołomny pomysł. Chyba, że bedziesz pływał blisko brzegu bo jak zapuscisz się w głąb zbiornika to moze byc problem.

O to gratulacje za postawę, jednak co to ma wspólnego z naszym narodem i patriotyzmem . Wszystko wrzućmy do jednego wora i zakręćmy a wyjdzie

dziwny człowiek który Polakiem się zwie. Wbrew Pana przekonaniom Europa ,ba cały świat zna nas również z pracowitości, pomysłowości, kreatywności itp.

"Wkurza mnie polskie pecie pecie"- fakt cały Pana post to próba obsmarowania gównem Polaka na tle Europy- gratuluję.

Co do przestrzegania durnych przepisów to zdecydowanie uważam że w tym przypadku życie, bezpieczeństwo jest

ważniejsze niż przepisy. Szanowny Panie Januszu Nasza historia pokazała wielokrotnie że do akceptowania durnych przepisów, paktów, aktów itp.

nie jesteśmy stworzeni, i dobrze, bo inaczej kupowałby Pan mięsko dziś w sklepie na kartki.

Mam w du...e przepisy które do niczego dobrego nie prowadzą i będę je łamał nagminnie ze świadomością konsekwencji i nadal będę się

przedstawiał jako Polak patriota.

And now, let's go fishing

ZH

Wszystko dobrze, tylko jak pozostawimy ludziom prawo decydowania który to przepis jest głupi i możemy go łamać nagminnie to doprowadzi to do katastrofy. Przykładów raczej nie trzeba podawać...  

• Like 1