Sandre Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 (edytowane) Odpusc do 31.12 bo szkoda zdrowia Edytowane 16 Czerwca 2015 przez Sandre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volkswagen Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Na otwarciu 4 sztuki. Nie było większych jak 67 cm. Zabawa fajna bo można było przy przychylnej pogodzie połowić. @Gobio, byłeś na pontonie z żoną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Z tego co slyszalem kazdy cos polowil, jedni mniejsze drudzy wieksze. Jedni wypuscili inni zjedza ... wody duzo starczylo dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Na otwarciu 4 sztuki. Nie było większych jak 67 cm. Zabawa fajna bo można było przy przychylnej pogodzie połowić. @Gobio, byłeś na pontonie z żoną?Nie, pływam białym suzumarem z kolegami. Widziałem Was na ciemnym Brigu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 My jutro razem z Tadkiem uderzamy dwóch kolesi każdy na swoim gumiaku to my, od popłudnia do nocki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 No to nas wygadałeś... I jak tu teraz po kompleciku, a może i nadkompleciku przytulić? Tyle drogi i nawet paliwo się nie zwróci. Dobrze, że jedziemy twoim P.S. W nocy do 1 kawał wisełki obłowiony. Drobnicy sporo, zwłaszcza w jednym miejscu, ale ani brania, ani nawet widoku jakiegoś ataku drapieża. Wczoraj tam gdzie byłem, było martwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Spoko poszukamy po brzegu może jakieś grzyby....albo wodę spuścili to pare przynęt się znajdzie troche się zwróci za drogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 P.S. W nocy do 1 kawał wisełki obłowiony. Drobnicy sporo, zwłaszcza w jednym miejscu, ale ani brania, ani nawet widoku jakiegoś ataku drapieża. Wczoraj tam gdzie byłem, było martwo.Wczoraj Wisła była martwa nie tylko u Ciebie, u mnie też bez brania i u kumpla w innym miejscu teź kicha.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommik Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Jakaś podejrzana cisza w tym wątku...Jak tam Panowie sytuacja?Łowi się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 GobioGobio złowił wszystkie sandacze .. i zjadł zostaly tylko krotkie takie do 30cm wiec trzeba czekac az urosną STOP:P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 GobioGobio złowił wszystkie sandacze .. i zjadł zostaly tylko krotkie takie do 30cm wiec trzeba czekac az urosną STOP:P Są tam takie na 30cm? Takich nie łowiliśmy a szkoda bo znawcy z Czorsztyna twierdzą że takie mają bardzo delikatne mięso!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 można też połączyć dwa w jednego miarowego jeden w całości i jeden bez głowy to akurat miara a mięso delikatniejse i mniej przerośnięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 A tak żeby przedstawic to nie dalej jak w niedzielę zrobiliśmy sobie takie małe zawody na 30 chłopa zlowiono trzy miarowe rybki 2 okonie i jeden szczupaczek w pierwszym rzucie i to tyle wprawdzie z brzegu ale zawsze ....wniosek....nie umiemy łowić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Ja slyszalem od takich ktorzy psiocza na 50tki bo do litrowego sloika nie wchodza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walant Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Przez 2 tygodnie cisza w temacie Nikt nie jeździ czy nie ma o czym pisać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Bida z nędzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walant Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Zaryzykuję i jutro wybiorę się popopludniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Wczoraj byłem nad zalewem Czorsztyńskim. Bardzo niski stan wody . Do normalnego poziomu brakuje jakieś 3 m. Przy ujściu rzek odsłonięte zostały całe połacie dna tak że do Ptasiej Wyspy zapewne można dię dostać bez łodzi. Postanowiłem powędrować wzdłuż Zatoki Falsztyńskiej licząc na przepaście wzdłuż tego brzegu. Zszedłem do zatoczki pod Falsztynem i dalej piargami doszedłem aż do rezerwatu na Zielonych Skałkach. Na całym odcinku woda wyraźnie ożywiona , wszędzie ławice narybku i stada małych okoni. Jednak ja chciałem zapolować na "grubego zwierza " więc młuciłem wodę przynętami 20g+. No i jak się nietrudno domyślić nie złapałem nic. Jednak polecam to miejsce - przez jakieś 4-5 km. Nie spotkałem żadnego wędkarza - już samo to było nielada atrakcją. Dzikie piargi i puste piaszczyste plaże nad Czorsztynem ! Gdyby tak jeszcze ktoś , raz na jakiś czas pozbierał naniesione falami śmieci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 ostatnio slyszalem ze we wrzesniu maja opuszczac jezioro o 10m w dol a w przypadku opadow deszczu az 14m!!!! jezeli tak bedzie to raczej w nastepnym roku nie wybiore sie na Czorsztyn bo malo tych rybek sie ostanie :-( nie dziwi mnie to ze nic nie zlapales bo na biezaco dzwonie do kolegow ktorzy pomimo trudnych warunkow calymi dniami na rybach siedza - nikt nic nie łapie konkretnego (mowa o drapieznikach), ja sam ostatnio podlubalem okonkow ale nic wiekszego mi sie nie trafilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Ja też gdzieś czytałem o planowanym opuszczeniu poziomu wody z powodu konieczności remontu czegoś tam ( chyba turbin )Mam nadzieję że rybom nic się nie stanie , tam są duże obszary w których głębokość sięga nawet 30m. więc przezimować dadzą radę. Problemy będą jednak z tarłem , gdy odsłonięte zostaną wszystkie tarliska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekz4 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Na Czorsztynie bujają wodą od 137 do 139 mln m3 co powoduje wahania wody w granicach 25 cm w pionie. Ostatnio łowiłem od 28 do 30 lipca i miarowe ryby brały dopiero 30 lipca i to tylko do 12.00 (później zaczęło dmuchać ze wschodu i brania się skończyły). Początek sezonu był obiecujący, lecz z każdym tygodniem jest gorzej. Może ktoś wie co się porobiło z dużym okoniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Może ktoś wie co się porobiło z dużym okoniem?Porobiło się dużych filetów z okonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gam8it Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Pani obsługująca kamping "frydman" ;-p twierdzi, że od 1 września mają spuszczać wodę i od tej daty będzie zakaz wędkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 no mam nadzieje ze bedzie zakaz bo te "bacioki" grabiami by ryby ściagali.Jarku tez mam problem z duzym okoniem. Wydlubalem ich ostatnimi dniami pewnie pod 100sztuk a zaden z nich nie mial wiecej niz 23-25cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi