Skocz do zawartości

Czorsztyn

MGOR

Rekomendowane odpowiedzi

Dodam swoje 5 groszy....Nic tak nie w**** jak motorówka choćby na Rożnowie przepływająca 2 m od mojego pływadła (choć ma 100m wolnej wody i widzi kretyn jeden z drugim że mam wędki na pokładzie) i wyciągającą 150m nowiutkiej lśniącej i pachnącej jeszcze nowością 8splotowej plecionki nabytej drogą kupna kilka dni wcześniej na której końcu wisi wobler dodam że to również nie są tanie rzeczy. Pomijam już fakt że oddając mi strzępy plecionki nie usłyszałem nic poza tekstem: "przyda Ci się to jeszcze do czegoś?!" Meta-frazując jednego ze stałych bywalców yachtklubu..chamstwo, k*** i c**** ..tak więc jak dla mnie max5 kucy zapięte obok elektryka i tyle w temacie pływania na spalinie na jeziorze Czorsztyńskim.

Rozumiem, że limit 5 KM gwarantuje Ci, że jakiś kretyn nie przepłynie kilka metrów od Ciebie po twojej lince. Debilizm jest chyba niezależny od ilości koni zawieszonych na pawęży. Sam pływam dla frajdy na pontonie w wakacje z dzieciakami po Poraju i nie widziałem konfliktów między łowiącymi, a użytkownikami silników spalinowych. Staram się pływać co najmniej 40 metrów od innych łódek. Fakt, widziałem raz kretyna, który płynął na skuterze na pełnym gazie 30 metrów od brzegu, ale w takim wypadku Policja powinna idiotę boleśnie sprowadzić na ziemię (co chyba miało miejsce, bo więcej takich wyczynów nie widziałem). Jeśli przy 5 KM w razie zagrożenia jesteś w stanie szybko i sprawnie spłynąć do brzegu to ciekawe czym pływasz.

Zaryzykuję, że to "BEZPIECZNIE" zależy od szybkości zmian pogodowych. Nie życzę, abyś się musiał przekonać. Nie sądzę również, aby rozsądne płynięcie w ślizgu było uciążliwe dla pozostałych użytkowników wody. O ile mnie pamięć nie myli na Liptowskiej Marze, po drugiej stronie Tatr, nikt nie ma problemu z silnikami spalinowymi, co osobiście uważam za znacznie rozsądniejsze podejście. Warunki pogodowe i wodne chyba porównywalne. Na Poraju też jeden nie pływa po drugim, a gdyby pływał to jest patrol Policji i nr 112.

PS. Jestem strasznie ciekaw, czy ograniczenie 5 KM byłoby przez Was forsowane gdybyście mieli trochę większe silniki.

PS2. Skutery wodne mają moce silników powyżej 100 KM, więc można by było znaleźć rozsądny kompromis między 5 a 100 KM. Tylko komuś musiałoby się chcieć.

Edytowane przez radeqs

,, PS. Jestem strasznie ciekaw, czy ograniczenie 5 KM byłoby przez Was forsowane gdybyście mieli trochę większe silniki.
PS2. Skutery wodne mają moce silników powyżej 100 KM, więc można by było znaleźć rozsądny kompromis między 5 a 100 KM. Tylko komuś musiałoby się chcieć. ,,

Oczywiście, że by się znalazł np. naklejka 5 na silniku , który ma tak napradę 9,9 itp.

Wiem, wiem można się doczepić do wielkości silnika i zerknąć na tabliczkę alee...

Jak się to mówi w tym wypadku pisze Polak potrafi i wałki byłyby robione dalej ;)

Jak tam Panowie skubią ?

Ciężko powiedzieć jak ugryźć temat w tym momencie. Wody 5m mniej i dalej spuszczają .. powietrze ciepłe woda również, mi osobiście udało się coś trafić na wodzie 5-10m, nie były to okazy większość niewymiarków ale zabawa przednia. To tak jak z jednorękim bandytom, 10ciu przyjdzie i straci wypłate ... a jedenasty i dwunasty obłowi się jak norka, trzeba trafić. 

Edytowane przez Sandre

Dla mnie w zeszłym roku ta woda była nowym odkryciem. Uważam, że jest to jeden z lepszych zbiorników w Polsce. Na pewno dla mnie jest on najładniejszym krajobrazowo.

Zbiornik położony w uroczym miejscu i nawet jak rybka nie skubie to człowiek czuje się spełniony.

Mnie osobiście się podoba jak wschodzi słońce do tego lekka mgiełka osiada ale co do jakości tego zbiornika zgodziłbym się ale jakieś kilkanaście lat wstecz :)

Pięknie to tam było - przed powstaniem zbiornika.

Na tzw małym przełomie .... Kanada wymiękała.

Głowacice pod zamkiem   :wub:  ... Szkoda gadać.

A teraz tez nie ma co brzydko nie jest ,tylko gdzie te glowacice pod zamkiem?

Ps. Koledze spadła w zeszłym roku, jak nie glowa to metrowa trotka tylko trotka nie zrobiła by z woblery mielonki

Jeden taki był w weekend na zbiorniku. Ktoś musiał być konkretnie wściekły ,by złamany (do niewielkiej naprawy) kij Mikado w całości wylądował w koszu;P

Może nie warty naprawy, bananowy wędkarz usłyszał, ze jak masz mikado tutaj chłopaki śmigają st. Croix i stwierdził , ze moze nie wypada na mikado w tak doborowym towarzystwie .

Pozdrawiam właściciel inazumy

na Czorsztynie ostatnio bardzo fajne efekty jezeli chodzi o sandacze, na echo widac bylo jak po godz. 16:00 zaczynaja wedrowac (zerowac), wszystko na glebokosci od 12-15m. Znajomi zaliczyli kilka mniejszych jak i takie po 60cm. Mi zameldowala sie jedynie kaczka ale bardzo waleczna:-)

post-56191-0-10500400-1445711733_thumb.jpg

post-56191-0-26586400-1445711745_thumb.jpg

• Like 4

Chłopaki jak wygląda sprawa lodu na zbiorniku? Kiedy średnio zbiornik zaczyna być nim skuty?

W zeszłym roku można było łowić gdzieś na początku lutego jednak nie długo, dwa lata temu nie dało się chyba wcale z tego co pamiętam trzy lata temu marzł w oczach 30 grudnia jak chciałem ostatni raz w sezonie na sandaczyka wypłynąć. W tym roku zobaczymy....

• Like 2

W zeszłym roku można było łowić gdzieś na początku lutego jednak nie długo, dwa lata temu nie dało się chyba wcale z tego co pamiętam trzy lata temu marzł w oczach 30 grudnia jak chciałem ostatni raz w sezonie na sandaczyka wypłynąć. W tym roku zobaczymy....

Pytam, bo zastanawiam się nad weekendowymi wypadami nad Czorsztyn. Kupiłem większą łódź właśnie pod ten zbiornik a nie udało mi się wybrać nad niego w tym roku. Lubię tamten region kraju. Można tam naprawdę dobrze odpocząc...

Edytowane przez -PYTOON-