Gość Jarek K. Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Troche to smutne , ze jedni moga drudzy nie w tym kraju z komuny to jeszcze tylko pzw zostalo no i jacek i koledzy .Slyszal ktos moze o akcji jak panowie z dragona z wedkami po parku narodowym biegali w celu ochrony czy tam dokarmiania bociana czarnego ( tylko po co im wedki do tego) .A ty wez sobie przetroluj na wisle w krk z miejscowki na miejscowke to cie zaraz od klusoli zwyzywaja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 A ty wez sobie przetroluj na wisle w krk z miejscowki na miejscowke to cie zaraz od klusoli zwyzywaja .I będą mieli rację tak na marginesie ciekawy jestem kto na niej złowił największą rybkę. Moja największa na tej jednostce to 115cm, wiem też o dwóch metrówkach również z tego pokładu może ktoś jeszcze .... 115 - pięknie. Ja miałem o centymetr większego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 ... koledzy czy na specjalne okazje likwiduja strefy ciszy ?Pan Jacek i jego świta może... Choćby za zasługi dla polskiego spinningu [emoji857] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarek K. Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 a jacki placki jak na motorowkach plywaja po strefie ciszy to pelen legal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarek K. Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Pan Jacek i jego świta może... Choćby za zasługi dla polskiego spinningu [emoji857]tak kojarze te zaslugi najlepiej mozna je poznac ogladajac material : Szczupak Sum Okoń metody i techniki połowu (wędkarstwo) Kolendowicz i Taszarek takze kolego tadekb jesli chcialbys zobaczyc prawdziwych klusoli w akcji to sobie ogladnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 takze kolego tadekb jesli chcialbys zobaczyc prawdziwych klusoli w akcji to sobie ogladnijLuzik, chłopie, luzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarek K. Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Pełen luz wiem wdech, wydech 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarek K. Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Po prostu jak widze tych klusoli to mi ręce chodzą , może ktoś kojarzy limity z lat nagrywania tego filmu bo ja na trawie naliczylem 8 szczuplych a wedkarzy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 (edytowane) Nie przesadzaj z epitetami Fester. Ja tam do Pana Taszarka ano Kolendowicza nic nie mam. Ale denerwuje mnie Panstwo w państwie Edytowane 27 Listopada 2015 przez Sandre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarek K. Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Ale to ludzie tworzą państwo w państwie i co najlepsze przykład idzie z gury jak mam zaufać wymiarowi sprawiedliwości w kraju gdzie prezydent na ostatnim przykładzie pokazał , ze albo sady są niesprawiedliwe bo ułaskawił kolegę zanim wyrok sie uprawomocnił albo okazał najbardziej perfidny pokaz kolesiostwa .Wiec pan Jacek łowiąc 40 lat i znając "trochę " więcej ludzi decydujących w polskim wędkarstwie , zawsze będzie mógł robić to czego mi zwykłemu zjadaczowi chleba nie będzie wolno.I powiedzcie mi panowie czy to aby nie absurd bo już widzę jak lecę na skromnych 20 koniach przez czorsztyn i wszyscy z uśmiechem mnie pozdrawiają włącznie z policja.Chyba muszę spróbować jakby co to pokaże filmik z panem Jackiem i powiem , ze prawo jest dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamK Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 (edytowane) ????????. Edytowane 27 Listopada 2015 przez AdamK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamK Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 (edytowane) ????????. Edytowane 27 Listopada 2015 przez AdamK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamK Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Aby dolać oliwy, do ognia P. Kolendowicz był na gościnnych występach, a sternikiem był gość z PZW Nowy Sącz.???????????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawcaR6 Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 (edytowane) Jak chcesz się trochę pobawić w zbawiciela świata to zawsze możesz wysłać maila do jednostki właściwej miejscowo dołączając filmik wskazując w nim dokładną datę, miejsce i czas popełnienia wykroczenia. Możesz też dołączyć regulamin zbiornika .... Edytowane 28 Listopada 2015 przez dawcaR6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Panowie byl to ktos dzisiaj? Woda dalej na dol ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez77m Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 (edytowane) Panowie byl to ktos dzisiaj? Woda dalej na dol ?Był Woda w dół , śnieg i zima pełną gębą Edytowane 28 Listopada 2015 przez lopez77m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 No rano 5 na minusie potem troszkę lepiej. ryby dość chimerycznie ogolnie towarzystwo głownie pływa pewnie przez ten mróz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 (edytowane) To ja jeszcze niczym kot Bonifacy ... poleze na "zapiecku" Sezon powoli chyli sie ku koncowi czas na podsume ... sandacz wylowiony to wiadomo:) a jak sprawa z legenda o sumach? Ktos zlowil albo widzial ?? A trotki ? Zdarzaly sie wielkie ...a ktos w tym sezonie mial kontakt? Edytowane 29 Listopada 2015 przez Sandre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Suma nie widziałem.Trotki wyjąłem trzy w tym sezonie.Dwie w maju na "Zawodniczą piąteczkę " 58-60 cm jedną końcem września na "Zaczarowany ołówek"-70 cm.Problemem dla trotki jest wolfram .Niestety na Czorsztynie jest więcej szczupaków niż troci .Polując za trotką pozbyłem się kilku zawodniczek.Kolega kochający łowić trocie złowił w tym sezonie 12 troci w maju i pozbył się około 20 zawodniczek.Coś za coś .Żyłeczka 0,18 mm ,agraweczka bez krętlika i "Zawodnicza piąteczka"to prosty choć kosztowny sposób na czorsztyńską trotkę.Akurat w maju zarówno trotki jak i szczupaki żerują na płyciznach pod brzegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Suma nie widziałem.Trotki wyjąłem trzy w tym sezonie.Dwie w maju na "Zawodniczą piąteczkę " 58-60 cm jedną końcem września na "Zaczarowany ołówek"-70 cm.Problemem dla trotki jest wolfram .Niestety na Czorsztynie jest więcej szczupaków niż troci .Polując za trotką pozbyłem się kilku zawodniczek.Kolega kochający łowić trocie złowił w tym sezonie 12 troci w maju i pozbył się około 20 zawodniczek.Coś za coś .Żyłeczka 0,18 mm ,agraweczka bez krętlika i "Zawodnicza piąteczka"to prosty choć kosztowny sposób na czorsztyńską trotkę.Akurat w maju zarówno trotki jak i szczupaki żerują na płyciznach pod brzegiem.To może zamiast wolframu stosować fluorocarbon lub shock leadery nylonowe odpowiedniej grubości? Tak od 25 lb szczupak ma poważne problemy z przegryzieniem. Poza tym taki przypon jest mniej widoczny w wodzie niż żyłka- bo współczynnik załamania światła jest bardzo zbliżony do tego jaki ma woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Z fluocarbonem to nawet szczupaki przestały reagować na piąteczki .Nie wiem o co chodzi ale nawet na super cienkie przypony niclowo-tytanowe do 5,40 kg nie miałem brania trotki.Odprowadzi pod nogi i zawinie.Morze to głupio zabrzmi ale doszliśmy z kolegami do wniosku że krętlik przy agrafce również je onieśmiela.Skoro obniża ilość brań np.kleni to tym bardziej takiej cwaniarze jak troć.Od kilku lat poluję w maju z kolegami na trotki i jeszcze żaden nie złowił tej ryby z przyponem.We wrześniu i pażdzierniku tarlicom przypon nie przeszkadza i walą w woblery sandaczowe nawet z grubym wolframem.Tylko że wtedy je złowić to żaden honor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Łowiliśmy w tamtym sezonie trocie 70+ w czerwcu z fluorocarbonem 0,3mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 (edytowane) Wniosek ... chcesz zlowic troć ...0 agrawek drutow lancuchow itd. W moim najblizszym otoczeniu (3 osobowym) zlowilismy milion pincet dwa dziewincet sandaczy i ..... 0 trotek ...ale z nas łajzy;( Edytowane 1 Grudnia 2015 przez Sandre 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Darek nie złowiłeś bo nie próbowałeś jej łowić z brzegu , żyłką bez przyponu na zawodnicze piąteczki.Jakbym łowił plecionką z z przyponem na gumę to też bym nie złowił.Nigdy nie złowiłem troci ani na gumę ani na plecionkę.Łowię trocie od początku zalania zbiornika.Wtedy było ich naprawdę sporo i można było opracować taktykę.Żyłka i woblerek 5 cm. o specyficznej akcji .Nic nie zmieniło się do dzisiaj poza tym że troci jest dużo mniej niż kilkanaście lat temu.Czasami komuś przywali w trollu na szczupakowy zestaw ale to niestety pojedyncze przypadki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 (edytowane) Tylko taktyka kłóci mi sie z religia. Żyłka git, zawodnicza cyferka nie ma sprawy ... zamówie wiadro ... tylko co drugi pajkuś bedzie miał kolczyk ... a ja specem od pircingu nie jestem czy jak to sie tam zwie. Co drugi z kolczykiem nie przetrzyma tej próby ... a zmarnować to gorzej niż zjeść. A że fanem szczupaczego miesa nie jestem (wole klenie i bolenie;)) to puszczam wszystkie. Musze znalezc Panie Januszu jakis kompromis żeby jeść ciastka i mieć ciastka; ) A zaraz po zalaniu kiedy szczupakow było tyle ile drzew w lesie troch szło tych piateczek... no nie Sprobuje z fc Edytowane 1 Grudnia 2015 przez Sandre 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi