Skocz do zawartości

Czorsztyn

MGOR

Rekomendowane odpowiedzi

Fajny zachód. Jakby fotka mówiła - "Koniec. Do zobaczenia za rok".

Ja miałem takie widoczki, ale w drugą stronę o świcie. Wypłynąłem wyjątkowo wcześnie. Jakoś szybko mi się zaleciało. Prognoza się nie sprawdziła. Miała być mgła, a nie było. Miało nie podwiewać, a podwiewało. Szkoda, że musiałem się zbierać o 14.00, bo dopiero przed południem zrobiło się naprawdę przyjemnie. A ryby? Przed południem długo moją cierpliwość testowały. Dawały znaki życia. Coś tam czasem skubło, coś spadło, coś do ręki, ale generalnie cienko. Dopiero koło południa nabrały śmiałości. Brań sporo. Dużo pustych. Jakoś ostatnio z dozbrojek się wyleczyłem. To nie zawody. Najwyżej nie złowię. Poza tym strat jakoś sporo przy dozbrajanniu. Wszystkie zacięte ryby "za skórkę". Nawet po tych argesywniejszych braniach. A woda dalej w dół. Czym oni go zapełnią? Jak będzie bezśnieżna zima to już wogóle kicha. Wczoraj poniżej zbiornika woda malućka. A jak trochę będą wodę przytrzymywać, to nie wiem, gdzie te pstrągi będziemy łowić.

Rano wiało, pózniej całkiem przyjemnie choć temperatura odczuwalna poniżej tej na termometrach. Ryby jak to na grudniowego czorta przystało bardzo chimeryczne- większość ryb zapięta za bródkę i z sandaczy wszystko krótkie. Jeden ładniejszy okoń się skusił na 5" grub shada. Do zobaczenia 16.06.2016

• Like 1

Jeszcze w kilku słowach opiszę moją historyjkę z parkującymi wzdłuż slipu na statkach, z przed 2 tygodni.

Przyjechałem późno, sam. A że trzeba 3,23 cm napompować (zapomniałem kółek) zjechałem nisko, wykręciłem w lewo, no i się zakopałem.

Na szczęście pomogło mi dwóch kolegów i szybko znalazłem się ponownie na asfalcie. Podjechałem wyżej i zaparkowałem po prawej, na twardym. W między czasie w/w koledzy wraz z trzecim, zwodowali dużego kolibri, ale niestety zablokowali samochodem boczny slip. Stanąłem przed dylematem zwrócenia im uwagi, że utrudniają innym życie, ale przed chwilą przecież mi pomogli...

Jakoś jednak skleciłem w miarę "kulturalne" zdanie i grzecznie zwróciłem im uwagę.

Kierowca jednak okazał się na poziomie, bez słowa przestawił zestaw tam gdzie wszyscy.

Niestety, po powrocie, około 13,00, wzdłuż drogi stały już 2 inne zestawy...

Pozdrawiam kolegów i jeszcze raz dziękuję za pomoc.

Edytowane przez Kerkhof

Podobno na czorsztynie klusole już rozpoczęli , rownież doszły mnie takie słuchy ze na rybkę pod zamkami łowią , a i o odlowach siecią przez PZW nowy sącz ryb na czorsztynie.

Ale nie zapeszać mam tylko nadzieje ze to żarty , głupie zarty

• Like 2

Musza odławiać, bo sandacze sie dupami ścierają jedne o drugie i potem wedkarze narzekaja że sa w słabej kondycji.

Jak maja byc w dobrej jak nie maja miejsca żeby se pobiegac bo tyle ich jest ;)

No i stad pewnie te odłowy.

Jeszcze dwa lata temu sadzilem, że pogłowie sandacza na Czorsztynie ciagle wzrasta. Dobrzy, madrzejsi odemnie ludzie na szczęście wyprowadzili mnie z błędu i teraz już wiem jak jest.

Za 5/6 sezonów zatesknimy za tym ktory chyli sie ku koncowi.

Edytowane przez Sandre
  • Like 1

Mrozi. Wyrównawczy już stoi, głowny zbiornik też ładnie obmarza, Na Rożnowie też pojawia się tafelka....czas zmienić wędki...Może w tym nowym 2016 będzie dane trochę na lodzie połazić zanim pstrągi się zaczną

Wszystkiego najlepszego w nowym 2016 życzę wszystkim wariatom takim jak ja którzy jedne wędki chowają do futerałów a wyciągają tylko inne i znów do boju. Na razie ukręcę trochę jigów na pstrąga ale jakoś dziwnie ręcę mi latają po Sylwestrze, a cholera w pracy byłem :D

Ps. może Michał wrzuci jakieś podsumowanie jesieni 2015 :D czekamy z niecierpliwością

Ps2 o już jest pomyśleliśy w tym samym momencie ;)

Edytowane przez Piotr Boruch

• 2 tygodnie później...