Lepton Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 widziałem na czorcie medialną ekipę ojca dyrektora, więc lada dzień pojawi się reportaż z holami grubych klamotów... Hola hola, nie tak prędko najpierw trzeba gdzieś zdobyć(zakupić?) godnego kamery okaza,a najlepiej ze dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Zawsze mozna w makro tylko filmik z wypuszczenia moze byc troche niemrawy , chyba ze cos w stylu " gratuluje postawy duszko" nic nie widac tylko bulgot wody , takie c&r zawsze mocno smieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Zreszta panowie nie ma co , lepiej powiedzcie jak tam gryza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 (edytowane) Gryza jak oszalałe. Jutro kumple jada i juz bez łódki bo po co ten majdan cały taszczyc. 6 sezonow glupoty bo myslelismy ze jezioro najlepsze lata ma za soba a tu prosze eldorado. Tysiace metnookich skurczybykow. Teraz stajemy na slipie trzy rzuty, dwa siedzą, bo za pierwszym rzutem SE nie trafilem do wody. No coooo zimno bylo, na brzegu nie trzeba byc trzezwym. W ogole to jezdze sam teraz bo wszyscy kumple to killerzy i zabierają wszystko i sie dodatkowo poobrazali niektorzy ze im nie powiedziałem że się ryby nie mieszczą w zbiorniku.A na koniec dodam, że miałem blisko Przylasek Rusiecki ... cud łowisko, nikt o nim nie wiedział, ale wziałem kolege ten wziął kolege, a ten kolega był maszynistą ... a tam przecie tory ida ... kto był ten wie. Kilega mial szwagra co siostra jego zony znała ta minister od "sory taki mamy klimat" jak ze jej było Binkowska?? Mniejsza z tym ... przeforsowali ze stacje pkp zrobili przy jeziorze. Wyobrazacie sobie co bylo ??? Całe rodziny przyjeżdżały. Wycieli wszystko w pień.I rozpacz mnie ogarnia bo mam drugiego kolege co to babcia emerytka krecila z dziadkiem obecnego ministra. Jak tam sie dowie ze na Czorcie byly zawody to ani chybił i szarpna nitke do Kroscienka od chabowki ze stacja dworzec Czorsztyn główny to dopiero bedzie ... pociągami będą wywozić chlipFakt ze wizzair jest zainteresowany budowa lotniska koło NowegoTargu pomine. "Tanie loty na Czorta" - pasuje wam?? ... muszą chyba jumbojety kupic bo do zwyklego boeinga wygłodniałe hordy dziadków z przełowionej północy sie nie zmieszczą. Edytowane 21 Października 2016 przez Sandre 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielu Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Kolego Krzysiu mam info z pierwszej ręki mercedes, którym przyjechała ekipa "z wędką nad wodę" należy do osoby prywatnej jeśli chcesz wiedzieć za czyją kasę był kupiony to chętnie podam ci nr tel do właściciela. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 (edytowane) Ja skończyłem ... i wracam z powrotem do normalnego poziomu. Kolega Franek Skarabeusz chyba łowi, spokój jest i basta. Co do ekipy to pływali z Darkiem Jankowskim ktorego osobiście bardzo cenię za wiedzę i osiągnięcia. Z wędka nad wode gdzies swoje programy robić musi, za chwile przyjedzie taaaka ryba i sto innych youtuberskich produkcji. I niech przyjeżdżają bo ja dalej swoje. ELIMINOWAĆ KŁUSOLI!!! Całkowity zakaz połowu dla wędkarzy na akwenie i takie kontrole jak obecnie (na łatwiznę) i za 5 lat możemy za leszczem jeździć. Teraz ludzie się kręcą, pływają i ciężko zastawić sieć. A wystarczy ze raz się uda i idzie to w setki kg. Edytowane 21 Października 2016 przez Sandre 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Kolego Krzysiu mam info z pierwszej ręki mercedes, którym przyjechała ekipa "z wędką nad wodę" należy do osoby prywatnej jeśli chcesz wiedzieć za czyją kasę był kupiony to chętnie podam ci nr tel do właściciela. Jak już się szczypiecie -Od tego, czyj i za jaką "kasę" kupionyważniejsze jest, czy kasa była czysta. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez77m Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 (edytowane) Może troszku nie na temat , ale każdy dla siebie może wyciągnąć wnioski .................. ps. potrzebne jest coś co liczy Edytowane 21 Października 2016 przez lopez77m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Dziś na naszym eldorado metrowe fale i wszystkie ekipy na silnikach założonych dla bezpieczeńswa ryby chyba wiedziały że nie ma zawodów i jakoś poszły na urlop cięzko było znaleźć osobniki, które "pełniły obowiązki" a jak już się taki trafił to raczej brał z przymusu niż chęci. I nagle około piętnastej wiatr praktycznie stanął ale na jakość brań nie bardzo to wpłynęło - pewnie już wszystkie zjedzone dlatego nie biorą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Coś ostatnio podupadł wątek czorsztyński. Czyżby śnieg i woda o temperaturze 6 stopni przygasiły zapał sandaczowców, czy może wyniki skłoniły do zmiany zbiornika na inny bardziej "dający"?? A może odczyty z echo na którym jakoś pustynia ostatnio powyżej 30m. Dajcie trochę życia może rybom się udzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Albo tak ostro gryzą , że nikt nie ma czasu nic pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Przegapileś Piotrze zapisy na przyszly rok na ZanderPassion a raczej Podhalanski Sandacz ... chyba że Cię nie zauważyłem. Wątek podupadł i bardzo dobrze. Nikt nie pisze, że brały biorą albo będą brały ... martwa woda, omijać szerokim łukiem. Teraz może lepiej. Napiszesz że biorą to Cie op...dolą, nikt nic nie pisze "tyż" nie dobrze.Rybka musi odpocząć bo 1.04 startuje sezon sandaczowy. Siaty jeszcze w stodołach, ale na spokojnie ... zdąrzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 faktycznie w tym roku się nie udalo być na zander passion jakoś terminy zbiegły sie trochę z innymi zawodami na których startowaliśmy już w trzeciej tegorocznej edycji stąd też taka decyzja, natomiast jeśli chodzi o edycję 2017 i zapisy to pierwsze słyszę....że już byly. Natomiast myśle, że jakoś to załatwię by tam być i spotkać się z gronem przyjaciół, fanatyków czorta - pewnie skrobnę kilka słów do Michała albo tyrknę do Kondzia może się coś uda ruszyć w każdym razie dzięki za przypomnienie bo jakoś nie myślałem że to tak szybko nastąpi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 (edytowane) Atakuj Michała, ale nawet najlepsze znajomosci nie pomoga bo chyba 40 zalog jest juz wpisanych na 30 miejsc Edytowane 17 Listopada 2016 przez Sandre 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Coś ostatnio podupadł wątek czorsztyński. Czyżby śnieg i woda o temperaturze 6 stopni przygasiły zapał sandaczowców, czy może wyniki skłoniły do zmiany zbiornika na inny bardziej "dający"?? A może odczyty z echo na którym jakoś pustynia ostatnio powyżej 30m. Dajcie trochę życia może rybom się udzieli Na podgórskiej zaporówce temperatura wody to aż 6stopni ?!Wczoraj właśnie pływałem na nieodległym zbiorniku zaporowym i woda miała 2,9-3,1oC. Pogórze to chłodny region, u mnie (lubuskie) to raczej biegun ciepła. Ciekawe te różnice .Dodam, że zupełnie sandacze nie reagowały na przynęty. Spadek temp wody z 8oC do 3oC w ciągu tygodnia spowodował całkowite odrętwienie ryb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Wiesz zbiornik jest dość głęboki 30 metrów wody pod kilem nie robi tu dużego wrażenia na stałych bywalcach stad też zanim woda się tu wychłodzi musi wiele wiatrów wywiać i fal się przetoczyć po zbiorniu. A i tak 2 stopniu w krótkim okresie czasu temp. spadła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aroaro Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 A jeszcze jak się łowi czasami poniżej 20m, być może poniżej termokliny to temperatura wody przy powierzchni zdaje się mieć drugorzędne znaczenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 No tak, przy tych głębokościach życie ryb wygląda zupełnie inaczej. Nie wiedziałem że Czorsztyn taki głęboki, jak niektóre zaporówki w Czechach.Takie zbiorniki są wspaniałe do łowienia. Może nie tyle do obławiania, bo przynęty i sprzęt cięższy, ale jak nic ne bierze to i tak może być przyjemnie.Szkoda że tak daleko, bo choć ode mnie droga to większość autostrady, to i tak jest długich kilka godzin jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 z termokliną o tej porze roku to słabo raczej nie występuje, a z doświadczenia temperatura poniżej 6c w jeziorze to już nie woda 10c i można spodziewać się spadku aktywności ryb związanej ze spadkiem metabolizmu oraz krótszych okresów żerowania. Ryba zaczyna układać się w głownym plosie jeziora często poniżej 35metra gdzie trudna jest do złowienia oraz wchodzi do zatok gdzie jest największe prawdopodobieństwo na złowienie czegoś konkretnego, stoki które do niedawna darzyły ładnymi rybami stają się bezrybne takie zimowe łowienie. Pięć godzin pływania i 15min brań 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybspinn Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Minęło 1,5 miesiąca od zawodów i tak z ciekawości Panowie macie najazd "pozyskiwaczy mięsa" z całej Polski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 (edytowane) Szczeeeerze ???? Mięsiarzy nie ... standard. Ale widzialem albo moi znajomi widzieli całą elytę polskiego wedkarstwa. Z WEDKA NAD WODE PIOTR MIRECKI / WMH PAWEŁ MIRECKI ostatnio kumpel idzie siusiu na cpnie w Nowym Targu mija t5tke nowiusią a za rogiem sam Seba Kowalczyk szlużka jara, Majki Tim pleciona spal sobie pewnie cwaniak:) Ludzi było tyle ile jest na jesien ... sporo. Będzie wiecej ale to tylko dlatego ze wszedzie dobrze gdzie nas nie ma i jak taki Kowalski plywa wk...wiony po srednio rybnym Zegrzu czy Sulejowie i uslyszy o Czorcie to przyjezdza jak do Mekki. Czorsztyn sprowadza na ziemie bardzo szybko. Szczegolnie teraz gdy trzeba kombinowac, po glebiach ale niekiedu lowi sie o tej porze na 7,8m i sa wyniki. A tych zawodow czepili sie koledzy bo jeden czy drugi napisal o tym w watku. Za rok bedzie druga edycja i znowu sie zacznie:)Ja tam swoje calu czas powtarza. Dzien zawodow to byl najlepszy dzien jaki mi sie trafil. Nigdy przed i nigdy po a wcale nie nie poszalelismy.Na kartach zawodniczych krolowaly zedy 50-60cm i byly dwa klocki. Od 60cm praktycznie 0000000. Ilosciowo sie zgadzalo choc sporo zawodnikow splynelo bez uzycia dlugopisu. W legendy mozna wierzyc ale nie doslownie Z rok na rok ryb jest coraz mniej ... przez Kłusownikow!!!! Edytowane 22 Listopada 2016 przez Sandre 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybspinn Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Czyli jak zwykle wiele rabanu o nic... Wiem jak było na zawodach bo miałem tą przyjemność na nich być i uważam że macie świetny zbiornik na który chętnie wrócę na przyszłą edycję zawodów. Co do wielkości to faktycznie większość w rozmiarze 40-55 cm, ale jak zaczęły gryźć pod koniec drugiej tury to branie praktycznie w każdym rzucie, co na innych wodach bardzo rzadko się zdarza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Przedszkola jest mnogo o wieksze bardzo ciezko. Ja lowie na Czorcie 5 sezonow i 1x 75cm i dluuugo dluuugo nic. Za to na roznowie mam setke mam spore okonie ... nie ma reguł. A co do tur do 70% zlowilismy w 2 godzinach pierwszej do zobaczenia za rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybspinn Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Tylko do tego czasu nie zjedz wyszystkich wymiarków ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Spokojnie. Kupilem zamrazarke wieksza ale mi sie nie mieszcza juz wiec wypuszczam;) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi