Skocz do zawartości

Czorsztyn

MGOR

Rekomendowane odpowiedzi

No i się zaczęło i lipa brały ale max 60cm, nic większego nie było.

Ja osobiście na gumy Janusza Widła parę wyciągnąłem krótkich.

Ale o godzinie 3:00 bylo 6 stopni C.

Mam wrażenie że samice nie odchorowały tarła.

Jeszcze jedno ja nic nie zabrałem i nie zamierzam bo jak zobaczyłem tą gromadę łodzi to szczena mi opadła i naprawdę żal mi się zrobiło tych biednych ryb.

Oczywiście , że nielegalne . Oczywiście , że barbarzyństwo . W/g najnowszego RAPR nic nowego nie wniesiono i ( pkt.3.5. rozdz. IV)  przechowywanie złowionych ryb w stanie żywym jest możliwe tylko w siatkach wykonanych z miękkich nici , rozpiętych na sztywnych obręczach lub w specjalistycznych workach karpiowych .

Wożenie ryb na agrafkach to taki sadystyczny przyczynek do tego , że wkrótce i tak dostaną w łeb . Obrazek częsty na Turawie . Łódka w pełnym ślizgu nieomal a linki po bokach fruwają z rybami , które ledwo żywe dostają za swoje przed uśmierceniem . Masakra ! 

Edytowane przez malinabar

Na Czorsztynie gdzie plywamy powoli moim zdaniem lepsze dwa sandacze na agrafce niz w ciasnej siatce, to moje zdanie ale szanuje i innych. Każdy ma swoje przemyslenia. Najgorsza opcja to dwa na agrafce dwa w siatce i jeden w bakiscie:( raz jeden trafilo nam sie ma piekielku kontrola z prawdziwego zdarzenia, z zaglądaniem do auta itp itd. Reszta to dokumenty i macanie spalinki czy ciepla.

Edytowane przez Sandre

Nie wiem gdzie zawaliłem ale tak beznadziejnego rozpoczęcia to nie maiłem nigdy .Wpadłem wczoraj bo już nie wytrzymywałem na chwile. Ani jednego puknięcia czy innego brania na cały dzień praktycznie pływania. Ani okonka ani niewymiarowego sandaczyka , normalnie pustynia jakbym łowił na lodowisku..Z wymiarkami było rożnie ale ,żeby nawet te małe nie brały ...Inni jak ich obserwowałem też na zero. Także pieknei sezon rozpoczynam .

Duzych sandaczy nie uswiadczysz bo sa strawione i ....tego no.

Dlaczego lowimy najwiecej ryb 52??? Bo to niewymiarki z poprzedniego sezonu. Wielki trafi sie raz od wielkiego dzwonu.

Co roku jak wpadnę na Czorsztyn, a jest to baaaardzo rzadko to widzę i słyszę o sandaczach 51-53cm może tam większe nie rosną ?? no pewnie że nie rosną bo nie mogą ;)  

• Like 3