Skocz do zawartości

Czorsztyn

MGOR

Rekomendowane odpowiedzi

ale za to ile sandaczy...!!?

Sandacze były nie powiem choć rozmiarowo kiepsko 50- 60cm.  Ale za to wczoraj trafił mi się Leszcz taki ~ 55-60cm zapięty prawidłowo wewnątrz pyska - połknął kopytko 7cm (może to dla innych normalka, mnie się trafiło pierwszy raz w życiu).

• Like 2

Ciężko powiedzieć. Już za chwilę pomimo wykupionej karty będziesz musiał zapłacić aby ... popatrzeć na jezioro.

1. Piekiełko - zawalone gałęziami

2. Ujście białki i cala linia do muru ... wydzierżawione prywatne przystanie.

3. Frydman pole namiotowe ... płatne, ale noe umiem powiedzieć ile bo każdy liczy inaczej .. w weekend musisz poczekać przed powrotem do domu aż sie "kocyki" pozbierają z podjazdu do wody.

4. Zjeżdzalnia - pole namiotowe.

5. Droga o ktorej piszesz ... wyzamykana na 7 spustów.

6. Frydman koło przyczep ... przy obecnym stanie wody ... 4x4 a i tak ledwo wyjechałem z łódką :)

... a gdzieś tam pisze, że powinniśmy mieć zapewniony dostęp do wodowania ....

... a gdzieś tam pisze, że powinniśmy mieć zapewniony dostęp do wodowania ....

nawet nie gdzieś ,a w Prawie Wodnym. Był czas ,że nosiłem w karcie w.  wydrukowaną treść kilku paragrafów.Ludzie i tak mając czarno na białym przed soba wyłożone ,że są w błędzie , kłócą się i straszą policją ehhh.Czy to "polactwo " ?

Obstawiam, że slip na rożnowie postawiła gmina lub/i rzgw. Taki zbiornik w marzeniach gospodarza (rzgw) jest zbiornikiem wielozadaniowym, retencja, rekreacja... Bla bla bla. Wiadomo jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego- patrz dobczyce parę lat temu. Wracając do sedna- na roznowie można pływać na spalinie więc jest więcej chętnych do wodowania- turystyka i rekreacja kwitnie, jest spore lobby ktore potrzebowało slipu w wersji pro. Na czorcie tego niema, wiec i slipu brak. Z dwojga wolę jednak tak jak jest.

Wystarczyłoby, udostępnić kluszkowce i mizerną. Asfalt do wody- czego chcieć więcej?

Ewentualnie pozostaje klucz uniwersalny do kłódek.:-D

post-51780-0-28199600-1499779537_thumb.jpg

P.S. koło zatoki w falsztynie tez, jest aincfalt wchodzący do wody i też jest tam szlaban. Z tego co widziałem policjanty się tam wodują.

Edytowane przez Robbert89

To nic mam ją ci w domu fajny sekator. Nic tylko swoją kłódkę założyć. Jutro dzwonię do pzw zapytam kto powiesił te kłódki. Niech wskażą miejsce slipowanie. Za co kur płacę tyle kasy!

Napiszę też oficjalnie pismo do Pana dyrektora niech się wypowie i wskaże ewentualne miejsce slipowania.

Śmierdzi komuną!

Edytowane przez szczupak1

Rzgw nie ma nic dogadania. Nie ich woda. Pzw nie ma nic do gadania , oni sa użytkownikiem rybackim. Teren zbiornika i wokół zbiornika należy do spółki elektrowni wodnej niedzica itp itd. Nie ma slipu? Trzeba wydzierzawic działkę, zbudować, udostępnić kolegom. Najlepiej za darmo

• Like 3

Gmina  też powinna  zainteresowć się tematem ,przecież taki slip w pobliżu (wioski X) wpływa na rozwój turystyki,rekracji Trzeba skrzyknąć pzw+przedstawicieli gminy(wioski, jak zwał tak zwał) może znajdą sie pieniądze na dzierżawę od w/w spółki kawałka terenu pod budowę slipu, postawienie w sezonie 2-3 kibelków.Spółka też pewnie ma powiązania z władzami terenu  itd itp  

Edytowane przez Tomek TJ
  • Like 2

Jestem ciekaw czy coś zdziałasz , bo miałem przy tym slipie rożne jaja już.Kiedyś płaciło się tam 10 i można było się wodować ale jak maiłeś pecha to zamykali Cie na noc. Uratowali mnie chłopaki z campingu z zjeżdżalni pożyczając brzeszczota bo bym nocował...

Przy campingu w Dębnie (tam jest pomost ) płaciłem 20zł .

Swoją droga nadal jadą z woda, ostatnio było jeszcze znośnie ale jak zjada jeszcze bardziej to już nawet 4x4 nie pomoże. Aha jak ostatnio byłem to gościu wodował się w piekiełku , terenówką bo terenówką ale zjechał i zwodował łódź.

Powiedźcie mnie jeszcze jak z tym slipem przy ujściu Dunajca? Identyczny jest na ujściu
Białki zrobiony podczas ostatniego spuszczania wody do wywozu kruszywa i pogłębiania dna?

Darek Ty masz srebrnego Tuarega i pomarańczowego RiverFoxa ?

• Like 1