Robbert89 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Popływałem dziś od świtu do 10. Okoni do 25cm masa. Są w świetnej kondycji. Zabawa na UL była przednia. Sandaczy nie odnotowałem. Chyba robię coś nie tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybspinn Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Robert w których rejonach znalazłeś okonie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Rejon zielonych skałek i zatoki Kosarzyska (jeśli dobrze pamiętam nazwę). Oprócz okoni obserwowałem tam ogromne ławice uklei i małych kleni. Goście z brzegu złowil dwa zepowierzchnąc przynęte w boleniowym tempie pod powierzchnią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 W niedzielę głównie jakieś takie dziwne naciągania przynęt i skracanie ich o ogonek - a w przypadku tych gumek to nie takie proste. Naprawdę trzeba było mocno się skoncentrować, żeby to zaciąć ale w końcu się udało . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 i patrząc na tą fotkę naprawdziwszą prowdę o rybach w lecie na płytkim i ku jesieni przemieszczającej się w strone zapory można sobie wsadzić w ...ten no. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banziq Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 No dokładnie a kolor przynęty....ręce opadają.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 i patrząc na tą fotkę naprawdziwszą prowdę o rybach w lecie na płytkim i ku jesieni przemieszczającej się w strone zapory można sobie wsadzić w ...ten no.Trzeba powiedzieć, że ostatnio to ciężko jest. Niby coś tam do przynęty się dobiera ale tak aby przypadkiem nie dać się złapać. Ten ostatni też miał gumę z boku pyska. Normalnie jak porządnie kłapią to nie raz i główka nie wystaje..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 No dokładnie a kolor przynęty....ręce opadają....No ale co z kolorem przynęt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 i patrząc na tą fotkę naprawdziwszą prowdę o rybach w lecie na płytkim i ku jesieni przemieszczającej się w strone zapory można sobie wsadzić w ...ten no.Dokładnie, tam jest kilkanascie metrów a im bliżej srodka tym bliżej 35. Plywałem tam ostatnio, ale z racji pory roku pominałem tak głębokie mejsce bo... Ekhm... No właśnie. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banziq Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 banzaiq, on 07 Aug 2017 - 21:34, said:No dokładnie a kolor przynęty....ręce opadają....No ale co z kolorem przynęt? Niebieskie gumy toż to pierwszy raz widzę w pysku sandała na Czorcie dawno takich nie zakładałem bo jeszcze na taki kolor nie miałem nawet pstryka a łowiłem podobnymi..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 banzaiq, on 07 Aug 2017 - 21:34, said:No ale co z kolorem przynęt? Niebieskie gumy toż to pierwszy raz widzę w pysku sandała na Czorcie dawno takich nie zakładałem bo jeszcze na taki kolor nie miałem nawet pstryka a łowiłem podobnymi..... Czy ktoś napisał o łowieniu na Czorsztynie, niebieskimi gumami?Ta guma ładnie komponowała się z pieskiem do zdjęcia, tyle .Każdy kolor gumy jest skuteczny, pod warunkiem wiary w tą barwę.Łowimy nieraz z dobrym kolegą na jednej łódce sandacze. Mam swoich parę ulubionych gum, na które tylko ja mam brania, ten kolega nie chce ich brać do ręki. Nigdy na nie nie miał brania .Ale w drugą stronę to nie działa, ja łowię na "jego" gumy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Ja mam takiego woblera...nikt kto na niego nic nie złowił a ja mam na niego ogrom ryb. Ostatnio go zerwałem i wiecie co nie to mnie zasmuciło mnie jego zerwanie w kwestii ,ze nie mam na co łowić (mam ich nakupiony zapas po tym jak zobaczyłem co potrafi w moich rękach) , ale to ,że jak rozniesie się fama o skuteczności tego woblera albo trafi w ręce jakiegoś mięsiarza to półżartem pół serio jest po Czorsztynie Do tego stopnia byłem zdesperowany ,że chciałem po niego nurkować ale ciut za głęboko było.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Czy ktoś napisał o łowieniu na Czorsztynie, niebieskimi gumami?Ta guma ładnie komponowała się z pieskiem do zdjęcia, tyle .Każdy kolor gumy jest skuteczny, pod warunkiem wiary w tą barwę.Łowimy nieraz z dobrym kolegą na jednej łódce sandacze. Mam swoich parę ulubionych gum, na które tylko ja mam brania, ten kolega nie chce ich brać do ręki. Nigdy na nie nie miał brania .Ale w drugą stronę to nie działa, ja łowię na "jego" gumy! Nie bardzo wiem jak mam rozumieć dwa pierwsze zdania Twojego posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Ja tez nigdy nie miałem brania na czorcie na niebieskie gumy a tak poza tym przecież tam nie ma ryb odradzam wszystkim to lowisko nie ma sensu tracić czasu , pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Nie bardzo wiem jak mam rozumieć dwa pierwsze zdania Twojego posta.Zgodnie z emotikonką na końcu .Trochę luzu, wierzę że łowisz na to co na zdjęciu, po co miałbyś kombinować?Jak widać, nie ma zbyt wielu zwolenników tego koloru. I dobrze, łowisz czymś innym. I skutecznie.Sandacze są zadziwiające z tym wyborem kolorów, każde łowisko ma swoją specyfikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 (edytowane) Zgodnie z emotikonką na końcu .Trochę luzu, wierzę że łowisz na to co na zdjęciu, po co miałbyś kombinować?Jak widać, nie ma zbyt wielu zwolenników tego koloru. I dobrze, łowisz czymś innym. I skutecznie.Sandacze są zadziwiające z tym wyborem kolorów, każde łowisko ma swoją specyfikę. Jeśli pokazuję rybę z przynętą to zawsze jest to ta przynęta na którą złowiłem rybę. Ja myślę, że w dużej mierze to wędkarze są zadziwiający jeśli chodzi o dobór kolorów przynęty, a sandacze jak mają ochotę to chapną . Jakie są wasze ulubione kolory na czorcie? Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez yffea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Ja wiem te na które bierze ???? Na niebieskie też łowiłem .........z trzy sezony temu to był kolor "kot". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Ja to chyba jestem ułomny jeśli chodzi o te Twoje Fish Arrow-y. Ani na pstrągi, ani na zedy mi się nie sprawdziły... Może coś robię źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Prawdopodobnie tak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 ProBlue mój ulubiony kolor ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Spokój Panowie, bez osobistych wycieczek proszę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 W zeszłym roku niebiesko-perłowe okonie i płotki 13 cm. mojej roboty to była podstawa od listopada do lodu.Podobnie na Rożnowie.Te kolorki rewelacyjnie działają w zimie .W poprzednich latach jak jeszcze nie robiłem gum najczęściej łowiłem na maximusa Mansa niebiesko -białego ,niebiesko-perłowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 (edytowane) W czerwcu wrzucałem łódz do wody w miejscu z którgo zrobiłem to foto. Woda trochę opadła. Edytowane 15 Sierpnia 2017 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 (edytowane) No i w końcu udało się coś wydłubać. Edytowane 16 Sierpnia 2017 przez Robbert89 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Jadę jutro na Czorta.Panowie gdzie spuścić łódkę, dawno nie byłem i nie wiem jaki stan wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi