Skocz do zawartości

Czorsztyn

MGOR

Rekomendowane odpowiedzi

i patrząc na tą fotkę naprawdziwszą prowdę o rybach w lecie na płytkim i ku jesieni przemieszczającej się w strone zapory można sobie wsadzić w ...ten no.

Trzeba powiedzieć, że ostatnio to ciężko jest. Niby coś tam do przynęty się dobiera ale tak aby przypadkiem nie dać się złapać. Ten ostatni też miał gumę z boku pyska. Normalnie jak porządnie kłapią to nie raz i główka nie wystaje.....

i patrząc na tą fotkę naprawdziwszą prowdę o rybach w lecie na płytkim i ku jesieni przemieszczającej się w strone zapory można sobie wsadzić w ...ten no.

Dokładnie, tam jest kilkanascie metrów a im bliżej srodka tym bliżej 35. Plywałem tam ostatnio, ale z racji pory roku pominałem tak głębokie mejsce bo... Ekhm... No właśnie. :-)

banzaiq, on 07 Aug 2017 - 21:34, said:snapback.png

No dokładnie a kolor przynęty....ręce opadają....

No ale co z kolorem przynęt? :)

Niebieskie gumy toż to pierwszy raz widzę w pysku sandała na Czorcie dawno takich nie zakładałem bo jeszcze na taki kolor nie miałem nawet pstryka a łowiłem podobnymi..... :( 

banzaiq, on 07 Aug 2017 - 21:34, said:snapback.png

No ale co z kolorem przynęt? :)

Niebieskie gumy toż to pierwszy raz widzę w pysku sandała na Czorcie dawno takich nie zakładałem bo jeszcze na taki kolor nie miałem nawet pstryka a łowiłem podobnymi..... :(

Czy ktoś napisał o łowieniu na Czorsztynie, niebieskimi gumami?

Ta guma ładnie komponowała się z pieskiem do zdjęcia, tyle :D .

Każdy kolor gumy jest skuteczny, pod warunkiem wiary w tą barwę.

Łowimy nieraz z dobrym kolegą na jednej łódce sandacze. Mam swoich parę ulubionych gum, na które tylko ja mam brania, ten kolega nie chce ich brać do ręki. Nigdy na nie nie miał brania :D .

Ale w drugą stronę to nie działa, ja łowię na "jego" gumy!

Ja mam takiego woblera...nikt kto na niego nic nie złowił a ja mam na niego ogrom ryb.  Ostatnio go zerwałem i wiecie co nie to mnie zasmuciło mnie jego zerwanie w kwestii ,ze nie mam na co łowić (mam ich nakupiony zapas po tym jak zobaczyłem co potrafi w moich rękach) , ale to ,że jak rozniesie się fama o skuteczności tego woblera albo trafi w ręce jakiegoś mięsiarza to półżartem pół serio jest po Czorsztynie :D Do tego stopnia byłem zdesperowany ,że chciałem po niego nurkować ale ciut za głęboko było....

Czy ktoś napisał o łowieniu na Czorsztynie, niebieskimi gumami?

Ta guma ładnie komponowała się z pieskiem do zdjęcia, tyle :D .

Każdy kolor gumy jest skuteczny, pod warunkiem wiary w tą barwę.

Łowimy nieraz z dobrym kolegą na jednej łódce sandacze. Mam swoich parę ulubionych gum, na które tylko ja mam brania, ten kolega nie chce ich brać do ręki. Nigdy na nie nie miał brania :D .

Ale w drugą stronę to nie działa, ja łowię na "jego" gumy!

Nie bardzo wiem jak mam rozumieć dwa pierwsze zdania Twojego posta.

Nie bardzo wiem jak mam rozumieć dwa pierwsze zdania Twojego posta.

Zgodnie z emotikonką na końcu :) .

Trochę luzu, wierzę że łowisz na to co na zdjęciu, po co miałbyś kombinować?

Jak widać, nie ma zbyt wielu zwolenników tego koloru. I dobrze, łowisz czymś innym. I skutecznie.

Sandacze są zadziwiające z tym wyborem kolorów, każde łowisko ma swoją specyfikę.

Zgodnie z emotikonką na końcu :) .

Trochę luzu, wierzę że łowisz na to co na zdjęciu, po co miałbyś kombinować?

Jak widać, nie ma zbyt wielu zwolenników tego koloru. I dobrze, łowisz czymś innym. I skutecznie.

Sandacze są zadziwiające z tym wyborem kolorów, każde łowisko ma swoją specyfikę.

Jeśli pokazuję rybę z przynętą to zawsze jest to ta przynęta na którą złowiłem rybę. Ja myślę, że w dużej mierze to wędkarze są zadziwiający jeśli chodzi o dobór kolorów przynęty, a sandacze jak mają ochotę to chapną :).

Jakie są wasze ulubione kolory na czorcie?

Edytowane przez yffea

W zeszłym roku niebiesko-perłowe okonie i płotki 13 cm. mojej roboty  to była podstawa od listopada do lodu.Podobnie na Rożnowie.Te kolorki rewelacyjnie działają w zimie .W poprzednich latach jak jeszcze nie robiłem gum najczęściej łowiłem na maximusa Mansa niebiesko -białego ,niebiesko-perłowego.