FrontLine089 Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Kolego najprościej wejdź na stronę pzw Nowy Sącz i znajdź numer konta przelej kasę wydrukuj pozwolenie i ciesz się łowieniem. Ja dla znajomych zawsze tak robiłem.Dokładnie tak zrobiłem nie wiedziałem że tak sie da ale miła pani z Cichej Wody mi pomogła A ja od trzech tygodni się nie mogę wybrać i na 90% w tym tez nie wypłynę. Dajcie znać czy coś się dzieje.Ostatnie dwa dni pojedyncze brania , fakt wody nie znam bo byłem tam drugi raz ale nie widziałem żeby ktoś coś łowił.. Padła ostatnio mamuśka 130 cm z głebokiej wody (potwierdzone info) i podobno pływa dalej.. aha bez odczepiacza tam nie jedźcie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Byłem. Wielka lipa, jeden niewymiarek i 4 pobicia. Woda 22 st. więc nie ma co się dziwić. Ryby na echo rano w h. później znikła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Byłem w sobotę na plywadelku. Zero brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hebdzior Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Witam. Trzy dni na jeziorze....z brzegu sandacz 60 i szczupak 50. Z łodzi parę ładnych okoni i tyle. Ogólnie marnie. Pierwszy raz widziałem takie poranne mgły, jak lazłem brzegiem to wszedłem na gościa he he... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociekgc8 Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Witam. Trzy dni na jeziorze....z brzegu sandacz 60 i szczupak 50. Z łodzi parę ładnych okoni i tyle. Ogólnie marnie. Pierwszy raz widziałem takie poranne mgły, jak lazłem brzegiem to wszedłem na gościa he he...Wiesz jak z temperaturą wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hebdzior Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 21,5 stopnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Straszna bida ryby nie zerują zbytnio za to ślązacy żerują bardzo agresywnie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Dariusz z miękkiego pontonu jest wyjątkowo agresywny. Co do temperatury to przy powierzchni w sobotę było 18,6° po niedzielnych deszczach myśle ze jeszcze poleciała w dół. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociekgc8 Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Wybieram się w niedzielę na cały dzień. Woda ponoć idzie w górę , temperatura też spada więc jest szansa coś upolować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 (edytowane) Upolować Pewnie zawsze jest szansa coś upolować Ja może ruszę jutro i w sumie o ile nie trafię jakichś okoni albo okazowych sandaczy to chętnie też bym coś upolowal. Edytowane 7 Września 2017 przez Krzysiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociekgc8 Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Upolować Pewnie zawsze jest szansa coś upolować Ja może ruszę jutro i w sumie o ile nie trafię jakichś okoni albo okazowych sandaczy to chętnie też bym coś upolowal. Właśnie okoń i sandacz będzie brany pod uwagę. A polowanie polega na C&R. Ot co!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 to chętnie też bym coś upolowal.Patrząc na Twój awatar wiem , że dasz radę ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociekgc8 Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Niedziela od 4.00 do 18. Dwa krótkie sandacze, kilka okoni i dwa mega uderzenia z obcinką. Jeszcze chyba nie czas na jesienne sandacze bo woda w granicach 18 st. Na echu widać mnóstwo rybostanu ale brania bardzo anemiczne. U Was jak po łykendzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Kilka okoni , zero sandacza , zero szczupaka . Jeden ogromny garbus spada z kija przy łodzi. Przy zamkach woda z rana miała 20 stopni .Ale przeraża mnie coraz większe chamstwo nad wodą.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womaly23 Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Tzn z czym związane chamstwo?Wybieram się za jakiś tydzień dwa max, muszę vsie przygotować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Na slipie koleś rozłożył się camperem na moja uwagę stwierdził ,że on ma takie samo prawo tutaj odpoczywać jak ja wodować. Pomijam ,że od kilku osób usłyszałem o kamieniach latających w nocy ( w tygodniu) od strony lasu w Frydmanie . W poprzednich latach nie słyszało się o takich sprawach . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womaly23 Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 (edytowane) Przecież w nocy nie można łowić więc z czym problem, i jeśli rzucają kamieniami w lodki to popieram tzn nie to że kamieniami rzucają ale ze reagują na takich pseudo wędkarzy z lodek A ze slipami to masz racje, zawsze jest problem... Edytowane 11 Września 2017 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Zakaz wędkowania w nocy obowiązuje od 1.11 do 30.04 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womaly23 Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 A ok, nawet nie wiedziałem, od zawsze tak jest? Zawsze się dziwilem że tyle lodek na nocce:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Od kilku ładnych lat. Nigdy nie wędkowałem tak , choć od kilku sezonów przygotowuje się do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Ty masz zgodnie z prawem wodnym się zawodowac on wjechał na teren elektrowni Niedzica i złamał zakaz. Frajerów trzeba gasic jak świeczki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociekgc8 Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Odnośnie spinningu w nocy z łódki, macie łajby oświetlone? U mnie zwykle rowerowe , czerwone oświetlenie. Jakieś przepisy regulują ? Widziałem kilka łódek bez oświetlenia. Czasami ktoś zapalił czołówkę pewnie po to aby zmienić przynętę. No i jak efekty po nocy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 (edytowane) Słyszałem że efekty w nocy super, ale to nie dla mnie. Zimno.A ten na slipie to gdzie na biwaku frydman się rozwalił ?Zdjęcia zrobić i przesłać gdzie trzeba.Gnój. Edytowane 12 Września 2017 przez szczupak1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Maniowy , nie tyle slip zablokował tylko całą lewą stronę (asfalt) , przeganiał wszystkich nawet dziadka , który przyszedł na nogach i chciał przejść na dalsze stanowiska. Ja podciągnął bym gościa pod prawo o ruchu drogowym. Tam jest podobno sprawa skomplikowana bo teren jest wynajęty przez jednego gościa (na 100% nie przez tego od campera) na dodatek ten asfalt nie jest już podobno jak do niedawna droga gminną .Szczerze nie chciało mnie się kłócić z gościem bo na krótko przyjechałem. Co do efektów w nocy to też słyszałem ,ze fajne tylko mnie zawsze czasu brak . Podobno są przepisy określające jak ma być oświetlona łódka w nocy. Ja raz delikatnie przedłużyłem swój pobyt to używałem zwykłych akumulatorowych latarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi