Skocz do zawartości

Czorsztyn

MGOR

Rekomendowane odpowiedzi

Szczupak 1. Kocham wpisy typu..bez gumy xxx ni chu chu. Czyli rezygnuje z zawodów bo nie mam ani jednej gumy Pana Janusza.

Ja nawet na listę się nie wpiłem hi hi :P W ogóle nie będę jeździł  na Czorta a co!!! ;)Jak tam tylko na jedna gumę, jednego koloru  da się złowi jakiegoś ryba :D

Edytowane przez kondzio 77

Nic tylko dobry wobler i lekka guma. Główka max 10 gram.

Bez gum Widłowych nie ma co wypływać.

Kolor samemu już musicie zgadnąć jaki robi robotę.

Pamiętać trzeba o wysokim bardzo wysokim podbiciu.

HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAHHAHA  

Oczywiście nie ma co mówić, Widła gumy jak i wobki to klasa sama w sobie, ale uwierz można też bez nich sobie poradzić . Przed ostatnia edycja jak zaczelismy przy ognisku słuchać opowieści zmiennej treści to zdawało się, że nie ma co się błaźnić i wypływać.

W tym roku jak patrzę na nazwiska to nogi się uginają. Crazy Fishermen, Berkley, Lowrance, Wideł, Matusiak, członkowie kadry starzy bywalcy GPX itp itd ... Za kazdym mogę wędki nosić, aaa i tak pojadę i spróbuję.. Gum mam kilka kogutów też kilka i nawet wobler się znajdzie. W Wielkiej mierze liczy się szczęście, ale jest to też poniekąd weryfikacja pogadanek o cudownych przynętach i niesamowitych wynikach.

Dlatego lepiej nic nie gadać, nie pompowac balonu tylko łowić. Oczywiście mogę się mylić... Wtedy walka z góry zacznie się od drugiego miejsca :)

• Like 1

Panowie czy w weekend można wędkować czy w związku z tym Pucharem zbiornik jest zamknięty?

Tak zbiornik jest zamknięty zakopianka również a zeszłoroczni zwycięzcy przyjadą papa mobile drogą odgrodzoną barierkami by chronić ich przed wiwatującym tłumem .

A tak poważnie podchodząc do sprawy to mam nadzieję że człowiek będzie mógł spokojnie połowic i nikt nie będzie mu się wcinał w miejscówkę .

• Like 1

60 łódek 4 sędziowskie policja wodna... Na pewno nikt nie zbliży się bliżej niż 100m od "Twoich" miejscowek, a już zwycięzcy swoim papa mobile na pewno. Połowisz spokojnie, gdzieś tam w oddali może zamajaczy jakaś maleńka łupinka.

A tak na poważnie zbiornik jest otwarty dla każdego i każdy akurat w ten jeden w roku weekend zawodów PPS może przybyć i szukać spokoju i ciszy. Ryby wpuszczono 2.5 tony od 50cm w zwyzki, więc prxyjezdzajcie bo wyłapio

Edytowane przez Sandre
  • Like 1

Kolejne genialne uogólnienie - "chłopaki ze Śląska"... Cholera, mam śląskie blachy w swoim wehikule i jestem tylko w 100% C&R, muszę spróbować być lepszy :) Raz byłem na Czorcie. Co złowiłem to wypuściłem, nie biorąc przykładu z panów z mniejszej Polski holujących dumnie 90+ na metalowej smyczy, za całkiem niezłym pontonem.

Ale na Czorcie dzisiaj była totalna h....jnia. Masakra jakaś. Ciekawe jak pójdzie na zawodach.

Też dzisiaj pływałem,niestety nie łowiłem , nie  żebym sprzętu ze sobą nie miał :(

Woda fajna, czysta, fakt trochę śmieci na powierzchni pływa, ale w wodzie studnia!

Z drugiej strony jak teraz nie żerują, to w weekend może być zdecydowana zmiana.

• Like 1

Matusiaka widziałem. Złowił chyba 4 na swoje gumy,ale trzeba stać i dłubać w jednym miejscu było.

Ja złowilem jednego i miałem kilka trąceń. Kolory fluo zieleń i róż.

Bez delikatnej wędki nie ma co się wybierać. Wyrzut musi być na granicy komfortu.

Edytowane przez szczupak1