Skocz do zawartości

Czorsztyn

MGOR

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj caly dzień na wodzie. Cholernie wiało, nie wiedziałem gdzie rzucić kotwicę żeby połowić bez pół metrowej fali. Niestety wszystkie zatoki obstawione wiec postanowiłem popłynąć pod zamki. Fajnie bo z falą. Gorzej z powrotem było. Moja krypa dzielnie niczym tytanic rozdzierała zmącone fale nabierając przy tym wodę. Pozostało mi szukać nowych miejscowek bo łowienie przy takim wietrze bylo bez sensu. Dopiero ok 16 przycichlo i od razu dwa krótkie zandery. Jutro podejście 2. Howk????

Byłem wczoraj od 8 do 18 na wodzie. Bez efektu , nie licząc jednego przeciągnięcia przynęty chyba po grzbiecie leszcza. Ryba ogólnie z tego co się dowiadywałem bardzo chimerycznie brała. Ludzi bardzo dużo , dawno tylu osób nie widziałem na Czorsztynie. Wszyscy łowili w skupiskach , na szczęście nie w moich rewirach, więc maiłem względny spokój. Ale śmiać się mnie chciało , jak ktoś miał zaczep to już niektórzy byli gotowi na niego wpłynąć by też być w centrum wydarzeń bo sądzili ,ze to ryba.  Pogoda znośna , fala czasem się dosyć mocno zmagała.  Strasznie dużo nawet do głębszych miejsc ponanosiło drzew w efekcie dawno nie maiłem takich strat jak na tym wyjeździe. W tym urwałem swojego killera, który od kilku lat dosyć dobrze spisywał się na tym jeziorze (ale akurat na tym wyjeździe nic na niego się nie połakomiło). Aha prawie wszyscy na spalinówkach pływali ,zero strachu.Chyba policja się już zwinęła.

Ja w stara 66 chłodnie. 8 ton wchodzi bez pierdniecia, tylko metodę połowu zmieniam bo mi się uprawnienia SEP skończyły.

Z sieciami też problem bo mi Slazacy Warszawiacy Kaszubi i miejscowi c&r ciągle wyciągają i przecinają.

Popieprzony Kraj. Tylko Krakusy wiedza gdzie droga po zdrowe białko. Scyzoryk się otwiera jak widze w/w nacje i każdy tylko fotka i do wody. Żeby choć jedna wzięli... Nic.. Wszystko wypuszcza. Dobrze ze sa jeszcze Krakusy.. Normalni uczciwi miesiarze

Jędrek witamy na forum. Pierwszym postem roz...bileś bank jak Pawlak w jednorękim bandycie. Strach się bać jaki będzie drugi...

Bo trzeci to wiadomo "przedam tanio"

Edytowane przez Sandre
  • Like 6

Przez to głupie c&r nie mam sandacza na wigilie bo wszystko do wody musiało wrócić :) . Wiec bardzo przepraszam szanownych kolegów ale jeszcze dwie sztuki w tym roku będą musiały pojechać do Krakowa .

Edytowane przez krupski
  • Like 1