fkuzi555 Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 dziękować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Wprawdzie jestem ,,rożnowskim" chłopcem ale Czorsztyn to bliźniaczy zbiornik gdzie w 95% dzieje się dokładnie to samo dlatego pozwolę sobie napisać że rybka głębiej już stoi ... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalvcf Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Tiaa głebiej stoi a przyjdzie zmierzch to ładuja z powierzchni... Pisze o Rożnowskim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociekgc8 Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Wczoraj czesanie wody niemal na calym zbiorniku. Od mostu po tamę. Rybę na echu widać i wcale nie zeszła w dół. Przed wyjazdem zainwestowalem ponad stówę w przynęty, od dużych po małe. Efekt to zmarznięte dupsko i strata gąbki do mycia łódki. Pożyczyłem i juz nie odzyskalem. Za tydzień powtórka. Pogoda dopisała choć mgła swoje zrobiła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Początkiem października kto miał patent łowił głęboko zeda za zedem a drugiego dnia nic na płytkim , byli tacy którzy na głębokim ni huhu a na płytkim (3-7m) zrobili po komplecie:) reguły są w szachach i matematyce:) byli też tacy którzy nie mieli brania i stwierdzili że Ch... z takim łowieniem, bo wszystko wyklusowane. Polecam pływać tam gdzie się komu podoba.. Ja np lubię na płytkim i pod zamkami łowię kiedy wyspa jest skuta lodem i nie powiem czasem coś zlowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 A jak dziś było ? Dobijcie mnie jeszcze ,że brały jak oszalałe ... Miałem dziś pojechać , sprzęt spakowany do samochodu a tutaj zjechała się rodzina.....Podobno ostatni tak ciepły weekend w tym roku/sezonie. A ja nie łowie z łodzi na zimnie , szkoda mnie zdrowia. Więc chyba dla mnie koniec sezonu :/ Co do tego co napisał Sandre zgadzam się w 100% , ja po poprzednim sezonie sądziłem ,że mam Czorsztyn opanowany , ale ten sezon pokazał ,że nie wiem nic. Dlatego teraz uważam ,ze każdy niech łowi na co chce (oczywiście zgodnie z regulaminem) i gdzie chce bo chyba nic mnie na tym jeziorze nie zadziwi i nie ma na nim utartych kanonów. Stąd opinia ( słuszna ) ,że to jezioro należy do dosyć trudnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociekgc8 Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Właśnie dlatego że nie sztuką jest złowić zandera w czerwcu a późną jesienią. Ot co! Dzisiaj znajomi byli i po krótkim sandaczu zlowili. Za tydzień mam nadzieję na ostatnie łowienie w Czorsztynie jeśli pogoda dopisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Tylko na widły i matusiaki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banziq Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Akurat ani Widły ani Matusiaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 (edytowane) Nigdy nie łowiłem na to i nie mam zamiaru , opatentowałem inne przynęty , które robią robotę na Czorsztynie. Edytowane 6 Listopada 2017 przez Łukasz90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Łopaty i motyki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 (edytowane) I gumofilce.I zasmażka. Edytowane 7 Listopada 2017 przez szczupak1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 (edytowane) Na widły na płytkiej na matusiaki głęboko bo widlami nie sięgnę Edytowane 7 Listopada 2017 przez Krzysiu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 U a ja to mam w zanadrzu dwa granaty w świątecznym ubraniu.A na poważnie idzie halny więc z ryb h... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 bedą gryzły , przynajmniej zawsze sobie tak tłumacze jak sobie pomyśle ze trza jechać do garażu po bety zapakowac auto wstać o 2 sie rozpakować wychłodzić potem spakować odwieźć sprzęt i jeszcz pewnie z dziesięć misji o których zapomniałem , a na koniec wszystko szlag trafi i moze nawet nie być brania i znowu wracając będę myślał ze , trza z tym skończyć znaleźć nowe hobby , i tak w kółko . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Warunek jest jeden "byle tylko nie wiało" a reszta - może padać, śnieg może sięgać kolan, wiać tylko może w jednym przypadku - gdy po nocy gdzie było -15 i jezioro marznie w oczach czekam na wiatr by połamał nocną krę :-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 (edytowane) Dokładnie tak. Tym samym się kieruję. Browar dla Ciebie Edytowane 7 Listopada 2017 przez sajdol1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Sobota lipa ma wiać 18 km/h.Zależy z jakiego kierunku.Jestem ciekaw jaka jest falka przy takim wiaterku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Sobota lipa ma wiać 18 km/h.Zależy z jakiego kierunku.Jestem ciekaw jaka jest falka przy takim wiaterku.Nie pomyliłeś się? Taki wiatr to zmarszczki na wodzie ledwie. Rowerem szybciej jeżdżę [emoji12] PozdrawiamDaniel 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Może chodziło o m/s ? 18 m/s to już bardzo grubo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 (edytowane) 18km/h to 5ms grzywy na wodzie i słabe łowienie. Edytowane 8 Listopada 2017 przez Sandre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Zartownisie z Was? 18 km/h to zaledwie trójka w dwunastostopniowej skali Beauforta i z opisu: łagodny wiatr, duże falki (nie fale, to kluczowe),liście i małe gałązki w stałym ruchu.Nadal uważam, że coś pomyliliście.Pływałem i wędkowałem na 5 w skali beauforta i wtedy to rzeczywiście jest już mniej przyjemnie.I nie mam na myśli Czorsztyna tylko Zatokę lub Bałtyk - trochę większe zbiorniki.W moim odczuciu taki wiaterek nie jest w stanie niczego rozbujać do grzyw na wodzie i to nigdzie, bo to powiew wiatru. A tak jak @Sajdol napisał - 18m/s to już konkretny wiatr bo okolice 8 w skali Beauforta - to już sztorm.A weekendowa prognoza dla Was zapowiada 15 metrów na sekundę - zaiste będzie pizgać 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 (edytowane) Weekendowa zapowiada 18km\h.Jak było 23 to było bardzo kiepskie łowienie. Sandacz to nie dorsz.18 to małe fale, grzbiety zaczynają się załamywać, sporadyczne białe grzywy Edytowane 8 Listopada 2017 przez szczupak1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Weekendowa zapowiada 18km\h.Jak było 23 to było bardzo kiepskie łowienie. Sandacz to nie dorsz.18 to małe fale, grzbiety zaczynają się załamywać, sporadyczne białe grzywyMoja na meteo mówi o 15 METRACH na SEKUNDĘ. W porywach, to duży wiatr.Pora kończyć ta dyskusję, bo nie dojdziemy do niczego. Jak u Was pizga przy 18 km/h to szacun i niech będzie, że to przyjąłem, choć nie zgadzam się.I ja nie pisałem o łowieniu dorszy tylko okoni i sandaczy. Z ręki, na wędki do 25 gramów Załączam skalę Beaufortahttps://pl.wikipedia.org/wiki/Skala_Beauforta 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Ja się tam nie znam na stopniach nie mieszkam nad morzem, ale czasem jeżdżę na Czorta. Sprawdzam meteo.pl vindguru czy jakoś tak i parę innych i jak wychodzi mi średnia do 4m/s to jade, powyżej zostaje w domu bo wypraktykowalem, Ze jak pokazują 5 czy 6 to pizga, kolebie łódka, i ogólnie nie przyjemnie mi się łowi, wychodzi na to że w rzeczywistości wieje dużo mocniej bo 5 to lekki wiaterek i falka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi