Robbert89 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Ktoś kiedyś wspominał, że jeździ nad czorsztyn dla widoków. Taaa... Piękna panorama. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociekgc8 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Wczoraj cały dzień biczowania wody od Mizernej na prawo. Blaty, rowy, kanty i wszelkie inne uwagi możliwe miejscówki. Zero brań, nawet puknięcia. Białka zasyfiona niesie łachy mułu, śmieci i piany. Na pocieszenie kilka okoni i tyle. Panoramy też nie było, mgła i siąpiący deszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 We środę pływałem w okolicach mizernej od świtu do 14. Dwa sandaczowe strzały i jeden wyjęty szczupak 60. To wszystko, okonków na paprochy nie liczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Czorsztyn przyjmuje właśnie falę dużych opadów w Tatrach."Górna" część przez tydzień nie będzie nadawać się do łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krupski Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Dziś warunki do łowienia bardzo ciężkie , śmieci , gałeżie i duuuża fala. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackasss2 Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Jutro od 2 tyg jadę na łódkę, może uda się wkoncu cos poczuć na kiju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 ... a niebieskie tabletki kupiłeś ??? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackasss2 Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Był dziś ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalvcf Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Zerko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Jak sytuacja z wodą od mizernej do cofki,po tej fali opadów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 (edytowane) jest ok woda wysoka na gdzieś 10m idzie pas wody budnej i tyle.....ryby jak zawsze trzeba szukać.. Edytowane 4 Lipca 2018 przez Piotr Boruch 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Woda podniesiona o jakieś 2 metry, ale fajna do łowienia.Niestety słabe żerowanie (przynajmniej wczoraj), siadały ale tylko króciaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Na jakich glebokościach łowicie o tej porze roku? Ostatnio orałem blat przy krzyżu, było jakies 8m i kant przy drodze w Mizernej, tam z 6-8m spada do 12-14m. I tu i tu mialem kontakty z sandaczami, ale tylko delikatne brania. Łowicie klasycznie opadem do dna, czy w toni? Generalnie zauważyłem, że dobrze jest orać w chmurze drobnicy, jednak nie utrafiłem tam konkretnych ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Jak słabo z wynikami, to łowię wszędzie (od 5 do 12m) w tym roku najwięcej kontaktów miałem na zwykłych nieciekawych blatach.W typowych sandaczowych miejscówkach pustki (znają je prawie wszyscy i pewnie sandacze już z nich wyjechały)W toni jest masa drobnicy i na pewno coś się przy niej kręci. Mnie dziwi to, że jeszcze w tym roku nie miałem kontaktu z żadnym okoniem - w zeszłym roku i poprzednich latach nie miały problemu by zaatakować sandaczową przynętę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Może po prostu są w innym rejonie zbiornika niż łowisz....w tej części gdzie ja łowię najcześciej jest ich pod dostatkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Może po prostu są w innym rejonie zbiornika niż łowisz....w tej części gdzie ja łowię najcześciej jest ich pod dostatkiem...Nie wykluczam tej możliwości, choć obławiam zazwyczaj spory obszar.Porównuję wyniki/kontakty do lat poprzednich i .... niby czemu okonie miałyby opuścić stare (myślę, że dobre) miejscówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Jest coś na rzecz: Nie mogę w tym roku wstrzelić się w jezioro i niestety zeruje , ale ostatnio chciałem sobie poprawić humor i popłynąłem w miejsce (ostatniej szansy ) gdzie wiedziałem ,że okoni takich do 25cm jest masa , czasem trafił się i tam 40 Od kilku lat zawsze miałem tam bankowa miejscówkę , w tym roku stwierdziłem brak okoni a jeśli się pojawiają to takie 10cm (miałem brania tylko dwóch takich sztuk), reszta to podrostki 5-8cm , które nawet najmniejszego twistera nie zaatakują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 (edytowane) Bo z Czorsztynem jest jak z piękną kobietą. Jest urokliwy, tajemniczy i nieprzewidywalny Ze spokojnej flauty potrafi się w pare minut rozsierdzić. No i trzeba się sporo namęczyć, żeby "dał". A jak ktoś ma kasę, dużą i szybką łajbę, dokładne echo, to dostaje... to za czym pływa. A ja mam jeszcze sentyment, bo na tym zbiorniku, mając 12 lat, pierwszy raz zakosztowałem łowienia z łodzi. W tym roku byłem dopiero jeden raz, o kiju nie spłynąłem, ale szczupak to nie zedzik... Edytowane 5 Lipca 2018 przez Robbert89 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Będę na urlopie z rodzina w pobliżu.Czy są jakieś fragmenty zbiornika gdzie można pospiningować z brzegu?myślę głównie o okoniach a jak piszecie są pogrupowane w określonych częściach zbiornika.A może są fragmenty gdzie można trafić coś wiecej niż okonia?Jutro sie pakuję i nie wiem czy zabrać jakiś solidniejszy kij poza okoniowymUL.Proszęchoć o jakąkolwiek wskazówkę.Czasu na szukanie nie będzie,raczej 1-2 godziny urwane rodzinie niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon55556 Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Przy Hubie możesz próbować upolować z brzegu okonie szczupaka SandaczaBędę na urlopie z rodzina w pobliżu.Czy są jakieś fragmenty zbiornika gdzie można pospiningować z brzegu?myślę głównie o okoniach a jak piszecie są pogrupowane w określonych częściach zbiornika.A może są fragmenty gdzie można trafić coś wiecej niż okonia?Jutro sie pakuję i nie wiem czy zabrać jakiś solidniejszy kij poza okoniowymUL.Proszęchoć o jakąkolwiek wskazówkę.Czasu na szukanie nie będzie,raczej 1-2 godziny urwane rodzinie niestety.Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Będę na urlopie z rodzina w pobliżu.Czy są jakieś fragmenty zbiornika gdzie można pospiningować z brzegu?myślę głównie o okoniach a jak piszecie są pogrupowane w określonych częściach zbiornika.A może są fragmenty gdzie można trafić coś wiecej niż okonia?Jutro sie pakuję i nie wiem czy zabrać jakiś solidniejszy kij poza okoniowymUL.Proszęchoć o jakąkolwiek wskazówkę.Czasu na szukanie nie będzie,raczej 1-2 godziny urwane rodzinie niestety.W zeszłym roku byłem z rodziną w Kluszkowcach. Czasu miałem podobnie jak Ty. Gdy rodzinka zasnęła, wchodziłem w śpiochach z plaży. Zedy wpływały na kolację w zatokę. Kilka trafiłem, rozmiarowo bez szału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaczek23 Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Cześć.Czy nie chciałby ktoś mnie przygarnąć mnie na łajbę 16 lub 17 lipca(pora dnia dowolna)? Oczywiscie nie za friko. Jak mam płacić za wynajęcie łodzi to wole komuś kase dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banziq Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Jak tam sytuacja na Czorcie? Poprawia się coś po WIELKIEJ wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Wielka woda to chyba na razie spływa do Czorsztyna, liczę, że za tydzień będzie do łowienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 W Czorsztynie jest obecnie około 5m wody więcej niż jeszcze tydzień temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi