bober Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Woda na całym zbiorniku koloru kawy z mlekiem.przepusty na zaporze otwarte a duża brudna woda z Białki i obydwu Dunajców nadal spływa .najbliższe 2 tyg będą ciężkie do łowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Właśnie miałem pytać czy woda opada bo akurat urlop zaczynam.Swoją drogą wiele osób delikatnie mówiąc jest zdziwionych tym ,że przez ostatnie dwa tygodnie , pomimo dosyć wysokiego stanu i prognoz na duże opady trzymali sztywno wodę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 21 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 Właśnie miałem pytać czy woda opada bo akurat urlop zaczynam.Swoją drogą wiele osób delikatnie mówiąc jest zdziwionych tym ,że przez ostatnie dwa tygodnie , pomimo dosyć wysokiego stanu i prognoz na duże opady trzymali sztywno wodę .Bo na zaporze priorytetem jest cena/sprzedaż energii elektrycznej i wodę spuszczają wtedy gdy jest zapotrzebowanie na prąd z turbin. A ochrona przeciwpowodziowa to ...... tak przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 21 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 A gdyby tak zrobić na Czorsztynie no kill......ciekawe czy "głodna Litwa" przyjeżdżała by tak ochoczo?!? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 21 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 Na nic no kill, gdy brakuje kontroli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Mnie w tym roku wyjątkowo kontrolują i to na dodatek policja (pływam tylko na elektryku spaliny brak) .I jak efekty dziś? Szczerze żałuje ,że nie zabrałem łodzi bo z rana warunki były idealne (fali zero). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 A jaka woda? Duzo syfu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 (edytowane) Woda wydawała się ku mojemu zdziwieniu czysta .Spadła bardzo dużo. W porównaniu do tego co było tydzień czy dwa tygodnie jakieś metr więcej . Bardzo dużo syfu. Edytowane 22 Lipca 2018 przez Łukasz90 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Woda wydawała się ku mojemu zdziwieniu czysta .Spadła bardzo dużo. W porównaniu do tego co było tydzień czy dwa tygodnie jakieś metr więcej . Bardzo dużo syfu. Czyly, że syf dobrze było widać poprzez czystą wodę ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Czysty w sensie ,że miała być koloru brązowego (kawa z mlekiem) ja tego nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 A jaki rejon zbiornika odwiedziłeś? Pod pojeciem syfu rozumiem naniesione przez białke i dunajec odpady, zarówno organiczne jak i sztuczne, oraz gałęzie, unoszące się na powierzchni wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 To pisze ,że syfu ogrom. Odwiedziłem Hubę , Maniowy , Frydman , Falsztyn .Najgorsza strona pod względem syfu to ta od strony Maniowych + to ujścia rzek aż do wysokości muru .Statki to nie wiem kiedy oczyszczą tyle tego syfu naniosło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LIROY Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 Byłem wczoraj na Czorsztynie woda opada ale jest dużo smieci gałezi i całych drzew na wodzie i brzegu problem z wodowaniem łodzi troszke czasu minie zanim sie wyczysci zbiornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 W Mizernej, zamkniety szlaban to najmniejszy problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womaly23 Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Jak woda na Czorsztynie - da się łowić, i gdzie się zwodowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Na zimę okolicznym mieszkańcom drewna nie zabraknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 (edytowane) Mizerna i kluszkowce woda tracona ale wyglada ok. Kakao doszlo kawalek za ptasia wyspe. Nie łowiłem jeszcze. Robilem dopiero rekonesans co do miejsca wodowania. Moje ulubione wyglada jak widac. W zatoce nikogo nie spotkalem. "Bosman" sie gdzies zaszyl, z reszta i tak nie wiem czy dałoby sie tam zwodować o 5 rano. Zostaja kluszkowce. Tam syfu brak i szlaban otwarty. Z tym, że średnio lubię tą część zb. o tej porze roku. Edytowane 24 Lipca 2018 przez Robbert89 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Widzę ,że już ktoś patykami w Mizernej się zajął bo było tego sporo więcej .Co do palenia tego w piecu to od miejscowych kilka ładnych lat temu jak naniosło do Piekiełka słyszałem ,że oni nie pala tym w piecu bo się nie nadaje. Podejrzewam ,że poszło na ogniska , jak byłem w niedziele to przed szlabanem na miejscu boiska do siatkówki było ogromne obozowisko na kilka(naście) namiotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Obozowisko jest nadal. W dodatku ogrodzone i oznakowane tabliczkami "zakaz wstępu oboz biesiady kajakowej" dokonali aneksji niczym Rosja na Krymie. Nadaje sie, nadaje. Tylko nie każde. Są całe pnie, ktore po prabaniu i wysuszeniu będa się chajcować jak trza. Ktoś juz nawet stosy układa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrontLine089 Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Koledzy wiecie może czy da rade sie wodować koło hubki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 27 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Pod hube nawet nie zaglądałem, ale patrząc drogi na cofkę Czorsztyna, moze byc trudno. Jeśli nie z wodowaniem, to z pływaniem. Od ujścia Dunajca do ptasiej wyspy nawaliło drzew, krzewow i pewnie innych niepotrzebnych góralom rzeczy, co w połączeniu z mętną wodą, skutkować może uszkodzeniem silnika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrontLine089 Opublikowano 27 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Oj było trudno, i z pływaniem (slalom pomiędzy drzewami i krzaczorami) i z wodowaniem tak samo tragedia.. krok w błotko, buty po kostki następny krok wciągało do kolana, ale jak sie jedzie z bojowym nastawieniem to od startu musi być bojowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domator Opublikowano 27 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Mnie w tym roku wyjątkowo kontrolują i to na dodatek policja (pływam tylko na elektryku spaliny brak) .I jak efekty dziś? Szczerze żałuje ,że nie zabrałem łodzi bo z rana warunki były idealne (fali zero). A tam wolno pływać na spalinie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 27 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Nie , ale do tej pory policja widząc ,ze mam tylko elektryka olewała mnie .Skupiała się (zresztą zgodnie z obiegowa opinia -legendą) na łodziach wyposażonych w spalinówki i ich trzepała .Stąd moje zdziwienie bo ostatnim razem jak mnie kontrolowali ( a było to chyba z 2 lata temu) to zapytali (nie sprawdzili) czy mam karty i czy mam kapoki a tym razem wszystko bardzo dokładnie sprawdzali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 27 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 "Wszystko bardzo dokładnie" czyli co poza dokumentami do a. połowu ryb i kapokiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi