Skocz do zawartości

Czorsztyn

MGOR

Rekomendowane odpowiedzi

Oooo to  w końcu wzięli się za porządną kontrolę wędkarzy. Jakby im się chciało, Czorsztyn byłby najlepiej kontrolowaną wodą w PL. Policje widuje tam na każdym wypadzie. Gdyby jeszcze obstawili jesień, byłoby idealnie. ZG PZW musiałoby cisnąć Ministra Mariusza, żeby zmobilizował Police do działania w tym temacie, szczególnie, że wodna zwykle niema dużo roboty- wczoraj np. kręcili kółka motorówką na Wiśle poniżej mostu Zwierzynieckiego. :D Gdyby chcieli to nie byłoby problemu, bo i tak są na wodzie, kwestia wydania stosownych dyspozycji... 

Swoją drogą, to ...

na wodzie wszystkie łódki/pontony mogą pływać z tym samym numerem i Policja może ....nagwizdać łowiącym.

Nic w tym kraju mnie nie zdziwi.

To zupełnie nie tak.

Policja ma przyjąć oświadczenie obywatela. Oświadczenie jest równoważne z zaświadczeniem. Jeśli obywatel skłamie policji, poniesie stosowne konsekwencje. 

To jest naprawdę aż tak proste. Uczciwy obywatel nie ma czego się obawiać i nie musi ze sobą nosić kolejnego papierka, a policjant ma możliwości (mamy przecież XXI wiek), by sprawdzić, czy obywatel podał prawdziwe informacje. W przypadku rozbieżności pomiędzy stanem faktycznym a wersją przedstawioną funkcjonariuszowi, wykrywalność wykroczeń wzrasta i wszyscy są zadowoleni. Wszyscy, poza nieuczciwymi osobami. I zapewniam Cię, że nie skończy się na nagwizdaniu przez policjanta :)

• Like 2

Hej wszystkim

Jak wygląda obecnie sprawa wodowania? Przeczyszczone są brzegi? I jak z braniami, przede wszystkim okonia? Byłem przed urlopem ze 2 razy i za każdym razem ogrom pasiaków, ale 22cm to był max... nie udało mi się zaleźć większej rybki. Pływaliśmy głównie od ujścia Piekiełka do statków ;-)

Witam wszystkich. 

Będe przejazdem nad Czorsztynem 24.08 i miałem zamiar powędkować od wczesnego ranka :) .

Szukam kogoś ze środkiem pływającym, mogę zapłacić.

Jakby nie udało się nikogo znaleźć, jest tam jakaś wypożyczalnia sprzętu wodnego? 

Nocleg mam od strony Huby, ale mogę tez dojechać. 

Pozdrawiam

Witam, niedługo wybieram się na Czorsztyn, pierwsze wędkowanie w tym miejscu. 

Dysponuje środkiem pływającym, gdzie najlepiej szukać o tej porze ryb? Nie posiadam echosondy.
Raczej preferuje łapanie z ręki, trolling niewchodzi w grę. 

Każda rada na wagę na złota, dobrze byłoby zaliczyć jakieś 'pstryknięcie'  :)

Pozdrawiam 

• 4 tygodnie później...

Witam tak podsumuje obecny sezon na czorcie choć mam nadzieje ze jesienią cos sie jeszcze wydarzy :

Pływałem mało bo byłem moze z 10 razy , z obserwacji tych wyjazdów w stosunku do zeszłych sezonów widać przyrost populacji szczupaka i ogromny spadek populacji sandacza , a moze po prostu sandacza jest tak mało ze człowiek odnotowuje w głowie brania szczupaka , które kiedyś znikały w tłumie łowionych sandaczy a tak naprawdę było ich tyle samo ?

Sam już nie wiem ?

Wszystkie imprezy wędkarskie ostatnich lat i promowanie wody , spowodowały najazd nad wodę tłumów .

Najgorsze w tym wszystkim jest to ze ludzie biją w łeb ile wlezie i nie znają umiaru , np 2 lodzie łowią a trzecia kursuje z mięsem do samochodów i tak na okręta przez cały dzien , albo okonie po 15 cm stadami walone w siatę .

I co mam powiedzieć ze na większości tych łódek rejestracje tylko uświadamiają mnie ze jest pewien region polski , który mentalności nigdy nie zmieni i lowic powinien tylko u siebie do wyczerpania zapasów a potem wcale .Co to za region każdy niech odpowie sobie sam .

Kontroli praktycznie zero . Niech każdy z kolegów odpowie sobie sam ile razy widział na wodzie psr lub inny twór powołany do kontroli , bo ja osobiście raz przez ostatnie 5 lat a pływałem często .

Także najlepiej nagrajmy jeszcze ze dwa filmy o tym jak czorsztyn jest zajebisty zorganizujmy zawody i rozdajmy ludziom po granacie żeby nie musieli sie męczyć podczas szukania resztek niedobitków .

Pozdrawiam Krzysiu.

• Like 3