szpaczek23 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zasady zasadami, ale plywa kazdy jak chce;)) bylem 3 dni lacznie tam (lodz z Czorta pozyczona-jak Bog przykazal z elektrykiem)i nie widzialem zadnych oporow ludzi zeby poruszac sie na pelnej petardzie spalinowkami;))) Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S@wek Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 No właśnie mnie ciekawi jakie są przepisy, odnośnie używania silnika. Przy ładnej pogodzie to ja mogę i na wiosłach śmigać ale jak się wiatr zerwie to lepiej mieć zapas mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 No właśnie mnie ciekawi jakie są przepisy, odnośnie używania silnika. Przy ładnej pogodzie to ja mogę i na wiosłach śmigać ale jak się wiatr zerwie to lepiej mieć zapas mocy.Cześć, jakbyś trochę ten wątek poczytał to dowiedziałbyś się to co kolega napisał powyżej. Przepis jest, że tylko elektryk a ludzie pływają jak chcą Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S@wek Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 Cześć, jakbyś trochę ten wątek poczytał to dowiedziałbyś się to co kolega napisał powyżej. Przepis jest, że tylko elektryk a ludzie pływają jak chcąTomekTrochę poczytałem ten wątek ale niestety nie wszystko bo 100 stron to dosyć sporo. Przepis to na pewno był, ale WSA go uwaliło, pytanie czy jest nowa uchwała Rady Miasta czy jej nie ma. Na stronie Okręgu też info takiego nie znalazłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Jest zakaz pływania na spalinach i na ta chwilę chyba nic się nie zmieniło. Aczkolwiek jest zima , policja chyba się zebrała, więc dzieje się wolna amerykanka i do momentu aż nie zrobią krótkiego nalotu czyt. nie sprowadzą łodzi z NS ew. Krakowa i zacznie się trzepanie nic się nie zmieni.W okresie letnim jest policja na stałe i przyczepiają się raczej do silników a jak nawet masz tak ,ze płyniesz na elektryku a masz zamontowany (podwieszony) spalinowy to i tak masz murowana kontrole i szukanie dziury w cały: typu gaśnica , kapoki itd. Aczkolwiek znam takich co i wtedy szaleją na spalinówkach ale wieść gminna głosi ,ze podobno mogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 (edytowane) Łukasz, zawsze mam spaline, zawsze zanurzoną,a czasem i na niej płynę powolutku ale to dwucylindrowy czterosow którego praktycznie nie słychać. Musisz trafisz zła zmianę żeby się doczepili. Kontrolują raczej łupiny z kosami spalinowymi na pawęży które słychać od mostu na Hubie po sama zaporę. To też są ludzie chyba, że zaczniesz im próbować udowadniać ... to i owo. Śmieszy mnie ta cała strefa ciszy bo na spalince płynąć nie wolno ale Gienek stara Husqvarna może heblowac od świtu do nocy, qadow i crossów orajacych brzeg przy niskim stanie zakaz też jakby nie dotyczy.Wk.... za to jak na flaucie przejdzie koło Ciebie taki .... czort na 100konnej yamaszce, bo mu się spieszy, a Ty się człowieku trzymaj burt żeby się nie skompać od metrowej fali po takim jegomościu Edytowane 29 Grudnia 2018 przez Sandre 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
generał bryg Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 Witam kolegów moze ktoś podpowie czy lód sie pokazał na zbiorniku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniekzns Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 Do lodu jeszcze daleko.http://www.niedzica.pl/38-KAMERY 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
generał bryg Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Witam. Jak tam koledzy lod sie pojawił? ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 18 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 całe szczęście zbyt kruchy, więc rybki odpoczywają. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fando 1 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Gruby lód jest na Czorsztynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Dujajec. Hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fando 1 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Koledzy gdzie w lecie na Czorsztynie można wynająć łódkę z silnikiem? Będę na urlopie w Sromowcach i chciał bym trochę połowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenon Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 (edytowane) Wydaję mi się że tutaj www.google.com znajdziesz kilka ofert .Przynajmniej ja wpisałem[wynajem łodzi Czorsztyn] i wyskoczyło kilka ofert :]Czasami się zastanawiam co by było? jakby nie było wujka google Edytowane 27 Stycznia 2019 przez xenon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fando 1 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Wpisywałem i wyskakuje baza Czort ale ceny to mają nie z tej ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Ale warto tyle zapłacić uwierz mnie. Są tańsze , ale nie takiej jakości. Oprócz tego jest jeszcze Cicha Woda, przy policji w Niedzicy , chyba coś jest na plaży w Czorsztynie oraz Frydman. Ale to jest niestety sprawdzone jak ma być fajna łódka to tylko baza Czort. Najbardziej ubolewam ,ze niewolno łowić z rowerków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fando 1 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Łódki w Czort mają świetne to prawda i wyposażenie jest ok. Może faktycznie lepiej zapłacić więcej i mieć komfort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 ....................................... Najbardziej ubolewam ,ze niewolno łowić z rowerków ....alez wolno - tylko ciężko po kamieniach nad brzeg dojechać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Temat przerabiany nieraz , nie dwa przez znajomych i innych wędkarzy spotkanych nad Czorsztynem. Do momentu powstania bazy Czort było ubolewanie ,że niema z czego łowić bo tamte się nie nadają.Pokupowali łódki i teraz żałują ,że nie było tego wcześniej bo na ich potrzeby i ilość wypadów na Czorsztyn śmiało by wynajmowali. Dodatkowo chyba tylko oprócz Czorta Cicha Woda posiada silniki przy łódkach , z tym ,że są to silniki spalinowe na których jest zakaz pływania. A koszt chyba też 100zł albo 75zł za dzień. Jakby jeszcze Czort dokładał najprostszą echosondę to bym uważał ,że to jest okazja. Mam własną łódź i mogę jeszcze tylko powiedzieć tyle ,że przy tych elektrykach co ma Czort nie potrzebna jest spalina tak to pięknie zapycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Prawdopodobnie w drugiej połowie lutego będę w Czorsztynie trzeba wykorzystać okazję i wyskoczyć na lód. Na jaką rybę można liczyć, jaka metoda najlepiej się sprawdza nigdy tam nie byłem więc każda podpowiedź mile widziana . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Metoda z solą. Najlepsza. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fando 1 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Bardzo zabawne, słyszałem że skuteczna metoda a jeżeli ktoś poleca pewnie miał dobre rezultaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fando 1 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Napisz kolego proszę coś więcej o tej metodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Z tą metodą to żart, tak się mówi. Żeby rybę złowić, trzeba jej na ogon soli nasypać, oczywiście nic to nie da. Choć są tacy, co rybę często solą przed wypuszczeniem do zbiornika z rozgrzanym olejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi