Skocz do zawartości

Czorsztyn

MGOR

Rekomendowane odpowiedzi

Zasady zasadami, ale plywa kazdy jak chce;)) bylem 3 dni lacznie tam (lodz z Czorta pozyczona-jak Bog przykazal z elektrykiem)i nie widzialem zadnych oporow ludzi zeby poruszac sie na pelnej petardzie spalinowkami;)))

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

No właśnie mnie ciekawi jakie są przepisy, odnośnie używania silnika. Przy ładnej pogodzie to ja mogę i na wiosłach śmigać ale jak się wiatr zerwie to lepiej mieć zapas mocy.

Cześć, jakbyś trochę ten wątek poczytał to dowiedziałbyś się to co kolega napisał powyżej. Przepis jest, że tylko elektryk a ludzie pływają jak chcą

Tomek

Cześć, jakbyś trochę ten wątek poczytał to dowiedziałbyś się to co kolega napisał powyżej. Przepis jest, że tylko elektryk a ludzie pływają jak chcą

Tomek

Trochę poczytałem ten wątek ale niestety nie wszystko bo 100 stron to dosyć sporo. Przepis to na pewno był, ale WSA go uwaliło, pytanie czy jest nowa uchwała Rady Miasta czy jej nie ma. Na stronie Okręgu  też info takiego nie znalazłem.

• Like 1

Jest zakaz pływania na spalinach i na ta chwilę chyba nic się nie zmieniło. Aczkolwiek jest zima , policja chyba się zebrała, więc dzieje się wolna amerykanka i do momentu aż nie zrobią krótkiego nalotu czyt. nie sprowadzą łodzi z NS ew. Krakowa i zacznie się trzepanie nic się nie zmieni.

W okresie letnim jest policja na stałe i przyczepiają się raczej do silników a jak nawet masz tak ,ze płyniesz na elektryku a masz zamontowany (podwieszony) spalinowy to i tak masz murowana kontrole i szukanie dziury w cały: typu gaśnica , kapoki itd. Aczkolwiek znam takich co i wtedy szaleją na spalinówkach ale wieść gminna głosi ,ze podobno mogą :D 

Łukasz, zawsze mam spaline, zawsze zanurzoną,a czasem i na niej płynę powolutku ale to dwucylindrowy czterosow którego praktycznie nie słychać. Musisz trafisz zła zmianę żeby się doczepili. Kontrolują raczej łupiny z kosami spalinowymi na pawęży które słychać od mostu na Hubie po sama zaporę. To też są ludzie chyba, że zaczniesz im próbować udowadniać ... to i owo. Śmieszy mnie ta cała strefa ciszy bo na spalince płynąć nie wolno ale Gienek stara Husqvarna może heblowac od świtu do nocy, qadow i crossów orajacych brzeg przy niskim stanie zakaz też jakby nie dotyczy.

Wk.... za to jak na flaucie przejdzie koło Ciebie taki .... czort na 100konnej yamaszce, bo mu się spieszy, a Ty się człowieku trzymaj burt żeby się nie skompać od metrowej fali po takim jegomościu

Edytowane przez Sandre
  • Like 1

• 2 tygodnie później...

Ale warto tyle zapłacić uwierz mnie. Są tańsze , ale nie takiej jakości. Oprócz tego jest jeszcze Cicha Woda, przy policji w Niedzicy , chyba coś jest na plaży w Czorsztynie oraz Frydman. Ale to jest niestety sprawdzone jak ma być fajna łódka to tylko baza Czort. Najbardziej ubolewam ,ze niewolno łowić z rowerków .

Temat przerabiany nieraz , nie dwa przez znajomych i innych wędkarzy spotkanych nad Czorsztynem. Do momentu powstania bazy Czort było ubolewanie ,że niema z czego łowić bo tamte się nie nadają.Pokupowali łódki i teraz żałują ,że nie było tego wcześniej bo na ich potrzeby i ilość wypadów na Czorsztyn śmiało by wynajmowali. Dodatkowo chyba tylko oprócz Czorta Cicha Woda posiada silniki przy łódkach , z tym ,że są to silniki spalinowe na których jest zakaz pływania. A koszt chyba też 100zł albo 75zł za dzień. Jakby jeszcze Czort dokładał najprostszą echosondę to bym uważał ,że to jest okazja. Mam własną łódź i mogę jeszcze tylko powiedzieć tyle ,że przy tych elektrykach co ma Czort nie potrzebna jest spalina tak to pięknie zapycha.