Skocz do zawartości

Czorsztyn

MGOR

Rekomendowane odpowiedzi

Dobrze, troszkę się pośmialiśmy, ale każde pytanie zasługuje na odpowiedź.

Zbiornik posiada bardzo zróżnicowane dno. trudno jest wskazać właściwe miejsce wędkowania, bo ryby są z jednej strony nieprzewidywalne, z drugiej zaś znajomość łowiska jest sporym handikapem, który trudno jest - nawet mając sporą dozę dobrej woli - przekazać "świeżakowi". Nie znasz zbiornika? Szukaj ryb tam, gdzie widzisz wędkarzy. I jak nie wiesz, na co łowić - zastosuj blaszkę podlodową. I szukaj ryb aktywnie, wiercąc sporo dziur. Jak znajdziesz ryby, zapamiętaj głębokość łowienia i szukaj podobnych miejsc. Będzie dobrze. Powodzenia :)

• Like 1

Dzięki za odpowiedź. :)  Z tą aktywnością to dla mnie tak naprawdę jedyna słuszna metoda, siedzenie i gapienie się na spławik to nie dla mnie.

Forum jest od dzielenia się wiedzą, wiadomo że nikt miejscówki nie poda nie tylko z niechęci dzielenia się wiedzą ale jak to zrobić. Nawet informacja blisko jakiejś miejscowości nic nie da gdy bo brania są w konkretnym miejscu górka, stok itp.

• 4 tygodnie później...

W nocy jest przez 3 godziny ok -4C w dzień dobry plus nie wiem jak z wodą, czy mocno chodzi ostatnio łowiłem we wtorek na środku jest bardzo ok ale od brzegu katastrofa....jak wozisz drabinę na dachu jak moi koledzy to nie ma sprawy najgorsze jest pierwsze kilka metrów potem bardzo stabilnie ale czy to tego warte.....ja ostatni wpadłem tylko trochę powyżej kolan ;-)

Cześć, tak wstępnie planuje urlop w sierpniu i mocno się zastanawiam nad tamtą okolicą. Nie musi być bezpośrednio nad zalewem, może być gdzieś w stronę Dunajca a szukam jakiegoś domku. I tutaj mam problem. Dostępność dużych domków jak i różnych pokoi jest spora, natomiast nas będzie w żoną tylko dwie osoby, a nie lubimy mieszkać na kwaterach czy w hotelu. Ideał to mały domek z werandą i kawałkiem przyległego do niego terenu. Czy ktoś może takie miejsce zna i mógłby dać namiary? Z góry serdecznie dziękuję

Tomek

Edytowane przez kostom63

Ja dałem spokój już po wtorku 26.02.

Chociaż jak ciągnąłem kolejną płotkę ~22-23cm na 0,06 mm, i za nią, pod przeręblem, pojawiło się cętkowane cielsko, szersze od 13 cm, to zrobiło mi się 'miękko"...

Będzie za czym pływać w sezonie...

Edytowane przez Kerkhof
  • Like 1

• 3 miesiące temu...