generał bryg Opublikowano 3 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Dzieki kolego za info. Myślę ze jeszcze mies trzeba poczekać . Tym bardziej ze jest gorąco . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Pływamy sporo za okoniem, i normalnie się pod ziemię zapadły. Może ktoś trafił jakieś pojedyncze, ale ogólnie kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
generał bryg Opublikowano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 A próbowałeś kolego na krzyżu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 A próbowałeś kolego na krzyżu? W krzyżu to pewnie go łupie od stania i rzucania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enio Opublikowano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 W takim razie pontonem na samych wiosłach to chyba za dużo nie popływam. Może ktoś ma namiar do jakiegoś przewodnika? Albo jakiś wędkarz zabrał by mnie na pokład? Będę między 13.07 a 20.07 w Niedzicy. Tydzień bez wędki w ręku tym bardziej przy takiej wodzie to chyba nie wytrzymam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
generał bryg Opublikowano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 E tam na krzyżu nie zawsze lupie ????czasem można cos trafić ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
generał bryg Opublikowano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Można sie znieczulic ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Kolego Enio. Bierz wędkę idź wieczorem nad wodę. Zostań do 24. Moim zdaniem coś polowisz. Ja rok temu byłem bez łódki i jak na kompletny brak przygotowania to pobawilem się z sandaczykami, szczupaczkami i fajnymi okoniami z rana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlapSeRybe Opublikowano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Pływamy sporo za okoniem, i normalnie się pod ziemię zapadły. Może ktoś trafił jakieś pojedyncze, ale ogólnie kiepsko. Obecnie woda na czorcie nadaje się do parzenia kawy a nie do łowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Obecnie woda na czorcie nadaje się do parzenia kawy a nie do łowienia Weź pod uwagę to, ze sonda mierzy temp. w górnych warstwach. Jak lowisz na kilku czy kilkunastu metrach głębokości nie ma to najmniejszego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Krzyż to chyba już legendarne miejsce na tym zbiorniku, ale uwierz, tam szalu też nie ma. Dziwna sprawa bo rok temu jak oksy wychodziły to braly bez końca, i były wszędzie prawie. A teraz wychodzą na 10min i koniec. W tej rybie sąsiednie zbiorniki darzą w tym roku dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek1 Opublikowano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Ja tam do tej ryby nigdy szczęścia nie miałem , 2-3 sztuki jak złowiłem w ciągu jednego wyjazdu to max . W tamtym roku przynajmniej dwukrotnie napotkani wędkarze namawiali mnie bym w danym miejscu połowił bo pięknie zerują okonie ,oni łowili a ja nic. Ale co ciekawe wystarczyło lekko ruszyć silnikiem momentalnie był strzał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krupski Opublikowano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Rano jest ich sporo , nie jakieś wielkie ale są miejsca które odwiedzają regularnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
generał bryg Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Film fajny dużo prawdy jest powiedziane ale nic nie wspominano o ludziach którzy łapią w nocy na mięso.a tego nikt wstanie nie jest upilnowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Ten problem występuje w całym kraju i nie mamy na to większego wpływu, lecz mamy wpływ na własne postępowanie nad wodą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
generał bryg Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 No tak kolego tylko jestes na rybach Ty robisz wszystko fer. A widzisz ze ekipa łapię na mięso zwrocisz uwagę to Ci w nocy łódź zniszczą albo auto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Od bandytów z wędką lub ościeniem jest policja, a mi chodzi o moją indywidualną moralność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlapSeRybe Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Film o C&R ale kolega na samym końcu nie potrafi uwolnić ryby w normalny sposób. Można to zrobić inaczej bez napierdalania ryba o tafle wody. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Film o C&R ale kolega na samym końcu nie potrafi uwolnić ryby w normalny sposób. Można to zrobić inaczej bez napierdalania ryba o tafle wody.Kolego, obecnie spotykamy coraz więcej głosów mówiących o wypuszczeniu ryb w taki sposób złowionych na znacznych głebokościach (wytrzeszcz oczu).Może wypowie się ktoś bardziej doświadczonych w tym temacie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlapSeRybe Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Kolego, obecnie spotykamy coraz więcej głosów mówiących o wypuszczeniu ryb w taki sposób złowionych na znacznych głebokościach (wytrzeszcz oczu).Może wypowie się ktoś bardziej doświadczonych w tym temacie.Źródło tych rewelacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Postępowanie propagowane min. przez przewodników wędkarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlapSeRybe Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Postępowanie propagowane min. przez przewodników wędkarskich. Przecież to o niczym nie świadczy. Ja chcę źródło do jakiegoś racjonalnego wytłumaczenia, badania etc. Cokolwiek co może twoją tezę potwierdzić. Jeśli masz rację to sam zacznę praktykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Filmu nie widziałem ale tak zwane napierdalanie o tafle wody jest praktykowane przez wędkarzy lowiacych ryby oceaniczne. Wykładnia jest taka że ryba dostaje tlen w skrzela i uderzenie wybudza ja z letargu. Wpuszczana normalnie często nie chce odejść. Tylko trzeba to zrobić w ten sposób żeby wpadła głową do wody, wtedy ma to sens. Sam w ten sposób zacząłem wypuszczać bolenie i ładnie odchodzą, tylko fakt że ja ich nie trzymam długo poza woda. I nie wypuszczalbym w ten sposób ryb przy brzegu żeby w kamień lub dno łbem nie przywaliła . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlapSeRybe Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 @wujek dzięki za wyjaśnienie. Niezbyt do mnie taka metoda przemawia ale jeśli nie szkodzi to nie będę się czepiać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi