wujek Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 (edytowane) Coś mi się kojarzy że jeszcze jest jeden powód. Takie uderzenie pozwala rybie pozbyć się powietrza z pęcherza pławnego. Ma to chyba związek z gwałtowną zmianą różnicy ciśnień, ale to dotyczy ryb które posiadają pęcherz, a w ten sposób są wypuszczane GT które podejrzewam pęcherza nie mają , ale mogę się mylić. Edytowane 15 Lipca 2019 przez wujek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Moje wnioski opieram min. na tym co tłumaczył Pan A. Wizner w filmach z Żarnowca.Jest to osoba która złowiła masę ryb i ma ogromne doświadczenie w obchodzeniu się z nimi, więc sądzę, że jest w Pana Wiznera "interesie" jak i w naszym, aby ryby wracały w dobrej kondycji do wody. Co do filmu który zamieściłem, to możesz zapytać w komentarzu pod filmem Pana S. Kowalczyka dlaczego w taki sposób wypuścił tę rybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertus Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 Woda na Czorsztynie bardzo niska. Miejscowi twierdzą ze ubywa po 0,5 metra dziennie. Jutro o 6.00 wypływam z Bazy Czort. Jak by co mam wolne miejsce na łódce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 Kolego, obecnie spotykamy coraz więcej głosów mówiących o wypuszczeniu ryb w taki sposób złowionych na znacznych głebokościach (wytrzeszcz oczu).Może wypowie się ktoś bardziej doświadczonych w tym temacie.Kolega opowiadał jak łowili w Anglii, na Rutland, sandacze na bardzo dużych głębokościach, ryby wyjęte z wody miały pęcherz w pysku a "wstrzelone" w wodę sprawnie docierały na dno co było widać na echu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaczek23 Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 Woda na Czorsztynie bardzo niska. Miejscowi twierdzą ze ubywa po 0,5 metra dziennie. Jutro o 6.00 wypływam z Bazy Czort. Jak by co mam wolne miejsce na łódce.A czemu nie wczoraj? )dzis już w drodze na północ niestety. Powodzenia Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlapSeRybe Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Kolega opowiadał jak łowili w Anglii, na Rutland, sandacze na bardzo dużych głębokościach, ryby wyjęte z wody miały pęcherz w pysku a "wstrzelone" w wodę sprawnie docierały na dno co było widać na echu. I nigdy z tego dna nie wracały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 może jakaś część sandaczy pochoruje i przeżyje....to jest zwykła choroba dekompresyjna i sandacz któremu wywaliło oczy i pęcherz na zewnątrz ma na pewno uszkodzenia narządów wewnętrznych i liczne krwiaki...może przeżyje a może nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
generał bryg Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 A ja mam koledzy pytanie z innej beczki ☺moze ktos wie czy okonie sie ruszyły? ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 wczoraj nie brały ale w ostatni weekend było ok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
generał bryg Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Dzieki za info kolego. Okonie fajna ryba jesli cos gryzą to miła zabawa ☺☺☺szkoda zabierać bo frajda z lapania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek1 Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Co do okoni , jestem na rybach co weekend i do tej pory na trzy osoby u mnie na krypie padły dwie sztuki , więc dla mnie jeszcze się nie ruszyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 Ja byłem od środy wieczór do niedzieli rana, średnio z wynikami, rano skupienie łódek na wysokości wyspy a po dwóch godzinach wszyscy latają po wodzie - tak biorą. Wyjazd z nastawienia był bardzo towarzyski, kolega mnie prosił abym zabrał jego ojca na "poważniejsze ryby" a że były problemy z oddaniem rzutu dłuższego niż głębokość to skończyło się na trolu, w sumie 1 szczupak 83 i 1sandacz 60, okoni nie stwierdzono. Towarzystwo zadowolone, wyjazd udany ale 11 godzin za kółkiem z łódką skutecznie zniechęca do powtórki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertus Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 Wracając do połowów, rzekłbym było średnio. Z łodzi z głębokiego trollingu jeden wymiarowy i dwa spady. Z lokalnego pomostu, z wody o głębokości 1m szczupaczek. Była zabawa bo połakomił się na twistera z 2 gramową czeburaszką. Kijek do 10gr. Ryby oczywiście wróciły do wody 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
generał bryg Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Cos sie cisza zrobiła chyba gryzą jeden za drugim ☺☺☺☺ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Witam, od jutra zaczynam swój dwutygodniowy urlop w okolicy jeśli ktoś miałby ochotę mnie czasami przygarnąć na łódkę, albo byłby chętny na wspólne wypożyczenie łódki ze stanicy proszę o kontakt Tomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
generał bryg Opublikowano 7 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 Witam kolegów moze ktoś pływał za okoniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
generał bryg Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Chyba sie nic nie dowiem ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Chłopie jedź biorą wszędzie i na wszystko :-):-):-):-):-):-):-):-):-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
generał bryg Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 To chyba jak wszędzie biorą ????????dla zabawy popływać za okoniamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fkuzi555 Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 słuchajcie, a ja mam pytanie z innej beczki. Czy da sie zwodowac gdzies lodz na wyskosci statkow (starej drogi, Wolskiego - zwał jak zwał) czyli w okolicach Mizernej? na Piekiełku juz bez szans przy tej drodze rowerowej? Pytam, bo chce pojechac w weekend a nie bede mial 4x4 niestety i musze miec cos mega dogodnego, zeby nie kombiowac pozniej z wyciaganiem sie... jak nie bedzie jak, to bede musial chyba od Białki targać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 (edytowane) Dawno nie byłem ale łagodny zjazd jest na końcu tej drogi. https://www.google.com/maps/place/34-440+Mizerna/@49.4456148,20.2683675,332m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x4715f8b2e62409c1:0xa74217bb4ba9489d!8m2!3d49.4587624!4d20.2904017 Edytowane 9 Września 2019 przez Okonhel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlapSeRybe Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 Dawno nie byłem ale łagodny zjazd jest na końcu tej drogi. https://www.google.com/maps/place/34-440+Mizerna/@49.4456148,20.2683675,332m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x4715f8b2e62409c1:0xa74217bb4ba9489d!8m2!3d49.4587624!4d20.2904017Na tej drodze jest szlaban który dosyć często jest zamknięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertus Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 https://www.google.com/maps/place/34-440+Mizerna/@49.4438255,20.3015612,170m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x4715f8b2e62409c1:0xa74217bb4ba9489d!8m2!3d49.4587624!4d20.2904017Z tego co pamiętam tam też można po płaskim zjechać ale szlaban stoi. Możesz spróbować dodzwonić się do chatek kudłatek i podpytać czy można http://chatki-qdlatki.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Wieść gminna głosi ,że wysoki stan wody jest , więc jeśli tak jest spokojnie zwodujesz się przy dawnej zjeżdżalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fkuzi555 Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Bylem z tydzien temu i bylo wysoko bardzo. Bede probowal dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi